کد خبر: ۸۴۷۶
زمان انتشار: ۱۵:۵۰     ۰۶ بهمن ۱۳۸۹
انتشار تصاویری از اجرای نمایش 'هدا گابلر' واکنش‌های متفاوتی در پی داشت. از یک طرف، برخی نمایندگان مجلس و رسانه‌ها از وجود چنین صحنه‌های زننده‌ای در اجرای یک تئاتر اظهار تأسف کردند و با انتقاد شدید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا سؤال از وزیر و مرز استیضاح وزیر نیز پیش رفتند. همچنین دادستانی تهران با احضار عوامل این تئاتر، اجرای آن را متوقف کرد.

به گزارش 598، رجانیوز نوشت: با این حال، در طرف دیگر، مسافر آستانه رئیس مرکز هنرهای نمایشی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از برخورد گزینشی رسانه‌هایی که به این موضوع دامن زده بودند، انتقاد کرد و توضیح داد که این صحنه‌ها مربوط به اجرای ویژه آن برای خبرنگاران بوده که با تذکر به عوامل آن، در اجراهای بعدی حذف شده است. همچنین تصاویر منتشر شده نیز به‌طور غیرقانونی تهیه شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حدود دو هفته بعد، اگرچه در حاشیه جلسه دولت اظهار داشت که هنوز فیلم این نمایش را ندیده است، اما چند روز بعد از آن، همان اظهارات رئیس مرکز هنرهای نمایشی را تکرار کرد و البته افزود که این، طبیعت تئاتر و اجرای زنده است.

با این حال، فارغ از اینکه آیا همانطور که گفته شده، موارد مسأله‌دار نمایش "هدا گابلر" در اجراهای بعدی اصلاح شده یا خیر؟، این نوع واکنش وزیر ارشاد در تناقض با مواضع حدود 12 سال قبلش در جلسه استیضاح عطاءالله مهاجرانی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد است.

در جلسه روز 11 اردیبهشت 78 مجلس شورای اسلامی که به استیضاح مهاجرانی اختصاص داشت، آقای سید محمد حسینی وزیر کنونی فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده وقت مردم رفسنجان در مجلس پنجم که به‌عنوان موافق در جلسه استیضاح نطق کرد، محورهای اصلی سخنان خود را به اجرای یک نمایش زننده اختصاص داد.

نکته جالب اینجاست که مهاجرانی نیز زمانی که در زمان مقرر برای دفاع از خود به انتقادهای حسینی رسید با همین ادبیات وزیر کنونی ارشاد، موارد را توجیه کرد و گفت تئاتر یک اجرای زنده است و در اجرای زنده همواره امکان تخلف وجود دارد. وی با یادآوری نمایش رابینسون کروزوئه نیز که در زمان اجرای آن، دو بازیگر مرد لباس‌های خود را درآورده و با لباس زیر مقابل تماشاچیان قرار گرفته بودند، توضیح داد که به کارگردان این نمایش در مورد لباس متناسب تذکر داده شد و او هم گفت من عرف را می‌دانم و اصلاً خودم آخوندزاده‌ام. مهاجرانی اضافه کرد که در هزار مورد اجرای نمایش، یک تخلف صورت گرفته است.

در حالی که به هیچ وجه قصد مقایسه میان وزیر متعهد فعلی ارشاد با مهاجرانی که اکنون در دامن استعمار پیر قرار دارد و برای ماهیانه 800 پوند دریافتی خود از بی‌بی‌سی فارسی علیه منافع ملت ایران دست و پا می‌زند، وجود ندارد، اما این انتظار وجود دارد که آستانه حساسیت مدیران فرهنگی به مرور زمان کاهش نیابد و آقای حسینی با همان دقتی که در دوره نمایندگی خود، وزیر وقت را به‌دلیل فضای نامناسب حاکم بر حوزه نمایشی و سینمایی مؤاخذه کرد، اکنون نیز به‌جای توجیه‌گری به‌دنبال سالم‌سازی فضای نمایشی کشور باشد.

دیالوگ‌ها و رفتارهای دور از شئونات، متلک‌های سیاسی و مسخره کردن مقام‌های ارشد کشور، تخفیف ارزش‌های دینی، القای پیام‌های پوچ‌گرایانه و نداشتن پیام‌های سازنده بخش قابل توجهی از واقعیت‌های امروز حوزه نمایشی کشور است که هر از چندگاهی لنز دوربین یک عکاس ممکن است تنها بخش‌هایی از آن را برجسته کند. در عین حال، اصلاح این فضا و خودداری از توجیه‌گری حداقل انتظار افکار عمومی است.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها