یک سال از زمانی که رئیس جمهور اعلام کرد که دلار کاغذی است که ارزش آن به یک هزار تومان هم نمیرسد گذشته است و این روزها این کاغذپاره میرود تا قیمت 4 هزار تومان را هم پشت سر بگذارد.
گذشته از اظهارنظرهای مختلفی که در این روزها درباره تلاطم بازار ارز و سکه صورت گرفته و اکثر آنها افسارگسیختگی این بازار را ناشی از عدم اتخاذ تدابیر لازم از سوی دولت میدانند اما ورود دلالان و اخلالگران به این موضوع، امری است که تمام کارشناسان هم به آن اذعان دارند.
اتخاذ تدابیر لازم و کنترل بازار برای پایین آوردن قیمت ارز و سکه و به تبع آن کاهش قیمت کالاهای مورد نیاز شهروندان در سطح بازار موضوعی است که نیازمند کنار گذاشتن اختلافات و دودستگیها بین دولت و مجلس است اما مقوله برخورد با اخلالگران باید از سوی مراجع قضایی، انتظامی و امنیتی صورت بگیرد که متأسفانه تا امروز شواهدی دال بر انجام اقدامی روشن در این زمینه به چشم نمیآید و مسئولان ارشد قضایی فعلاً نظرشان این است که صرفاً از ضرورت انجام یک اقدام قاطع سخن بگویند و نه زمانی مشخص برای انجام آن.
مسئولان قضایی بارها اعلام کردهاند که در رابطه با افزایش قیمت ارز و سکه عدهای از اخلالگران را شناسایی و دستگیر کردهاند و قطعاً به اتهامات آنها رسیدگی میشود.
در جریان برگزاری همایش سالانه و گرامیداشت هفته قوهقضاییه در مشهد نیز یک مسئول قضایی اعلام کرده بود که در این زمینه 4 متهم اصلی که از بهائیان بودهاند شناسایی و دستگیر شدهاند و تحقیقات از آنها ادامه دارد.
اما بعد از گذشت یک سال از آغار روند صعودی قیمت ارز و سکه در بازار و چند ماه از اعلام خبر دستگیری این متهمان هنوز خبری از محاکمه این افراد نرسیده و معلوم نیست چرا با وجود دستگیری این عده، همچنان بازار ارز و سکه مواج است.
محسنیاژهای، دادستان کل کشور و سخنگوی قوهقضاییه است که در کنار این عناوین در شورای پول و اعتبار هم عضویت دارد قطعاً باید در این زمینه هم مانند پرونده فساد 3 هزار میلیارد تومانی حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد.
وزیر سابق اطلاعات که در حال حاضر هم در حوزه قضایی و هم در حوزه اقتصادی صلاحیت و قابلیت اظهارنظر دارد، باید به این سوال پاسخ دهد که اخلال در نظام اقتصادی و زندگی مردم، بیشتر از سوی گروه امیرمنصور آریا و مدیر آن مهآفرید صورت گرفته است یا کسانی که با ایجاد نوسان در بازار، نه تنها فقط در حوزه ارز و سکه، بلکه در خردترین واحدهای اقتصادی هم که شاید با ارز ارتباطی نداشته باشند، خطرات متعددی را رقم زدهاند و آنها را به ورطه تعطیلی کشاندند.
رئیس جمهور روز گذشته پای خود را از معرکه بازار ارز و سکه بیرون کشید و تمام تقصیرها را به گردن پیامک و تیم 22 نفره و دیگران انداخت حال باید دید مسئولان قضایی قصد ندارند در این زمینه اقدام عاجلی کرده و به پرونده متهمان اخلال در بازار ارز و سکه هم به چشم پرونده گروه آریا ببینند؟
اما روی صحبت با آقای محسنیاژهای است. شما که به اتهامات مهآفرید با حجم 3 هزار میلیارد تومان که به گفته برخی کارشناسان در کلیت اقتصاد تأثیر گستردهای نداشت به سرعت رسیدگی کردید و به گفته خودتان این سرعت در رسیدگی بینظیر و کم سابقه بوده است آیا تصمیمی هم برای معرفی اخلالگران در بازار ارز و سکه دارید؟ یا اینکه شما هم رویه آقای رئیس جمهور را در پاسخگویی مبهم به رسانهها را بر میگزینید و اعلام نظر را به پایان تحقیقات موکول میکنید؟
وزیر سابق اطلاعات، دادستان کل کشور، سخنگوی قوهقضاییه، عضو شورای پول و اعتبار؛ آقای محسنیاژهای! مردم منتظر هستند.