به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یحیی آل اسحاق در نوزدهمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در خصوص وضعیت ارزی کشور گفت: امروز کشور در شرایط جنگی قرار دارد و در شرایط جنگی اگر تخلفی صورت گیرد باید دادگاه نظامی تشکیل شود.
وی افزود: تصور کنید یک موشک بخورد در وسط عسلویه چه اتفاقی میافتد مطمئنا شورای امنیت تشکیل جلسه میدهد تا در مورد این موضوع بهترین تصمیم را بگیرد امروز هم موشک در وسط میدان ارزی کشور خورده است پس چرا شورای امنیت تشکیل جلسه نمیدهد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: روزی که برای افتتاح مرکز مبادلات ارزی ما را دعوت کردند اعلام کردیم که این مرکز میتواند بخشی از مشکلات را حل کند اما باید شرط و شروطی در آن رعایت شود. یکی از شروط مهم این است که نرخ ارز در مرکز مبادلات ارزی باید نزولی باشد نباید تأییدکننده محیط متلاطم بازار آزاد باشد.
وی افزود: برای آرام کردن بخش تولید باید تلاش کرد و نرخ ارز باید در مرکز مبادلات ارزی روند نزولی داشته باشد.
آل اسحاق تأکید کرد: ما از این دوران عبور میکنیم و هیچگاه دشمن شاد نمیشویم و اگر در این شرایط مدیریت ارز به درستی صورت گیرد میتوان همه مشکلات را حل کرد.
آل اسحاق گفت: گاهی باید جسارت داشت اگر بحث منافع ملی مطرح است عدم تصمیمگیری و یا تصمیم به موقع نگرفتن جرم و گناه محسوب میشود.
وی افزود: اتاق بازرگانی عقل مطلق نیست اما باید به توصیههای اتاق بازرگانی هم گوش کرد.
آل اسحاق تأکید کرد: باید مسئولان اجرایی کشور به موقع تصمیمگیری بکنند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در حالی که اوضاع اقتصادی کشور مراحل سخت و حساس خود را طی میکند باید همه ارادهها برای حل مشکلات به کار گرفته شود از این رو هیچکس حق ندارد مانع اظهارنظر و ارائه راهکارهای اصولی از سوی کارشناسان اقتصادی شود چرا که امروز منافع یک ملت به خطر افتاده است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران تأکید کرد: کسی که قدرت حل بحران را نداشته باشد خود نباید بماند در حالی که منتقدان نیز باید تلاش کنند تا فضا بحرانیتر نشود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: در شرایط امروز کشور قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافته است لذا دلسوزان کشور باید دست به دست هم بدهند تا شرایط بحرانی را حل کنند.
وی پیشنهاد داد تا در کشورهایی که منابع ارزی وجود دارد نظام تهاتری راه اندازی شود و گفت: کشورهای پاکستان، هند و چین این پتانسیل را دارند و از موضوع تهاتر کالا استقبال میکنند.
وی افزود: تجربه تهاتر کالا در دورههای گذشته نیز برای عبور از شرایط بحرانی به کار گرفته شده و نتایج مثبتی داشته است.
آل اسحاق گفت: جهش نقدینگی از 90 هزار میلیارد تومان به 400 هزار میلیارد تومان فعلی آثار مخرب و تورم فزاینده را به دنبال دارد و بر روی نظام ارزی کشور نیز تأثیر منفی میگذارد.