سرویس سیاسی پایگاه 598، در بخش نخستِ این مقاله ، تحلیلی ارایه شد مبنی بر این که اساساً کاندیداتوری احتمالی آقای هاشمی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری 1392 به منظورِکسب صلاحیت و دستیابی به اهداف زیر خواهد بود :
1- به کرسی نشاندن مدعای خود ( تردید در بروز تقلب در انتخابات ریاست جمهوری 1388 )
2- به کرسی نشاندن مدعای خانواده، شرکا و هم طیفان ( مبنی بر بروز قطعی تقلب در انتخابات 1388 )
3- تطهیر خویش ، خانواده، شرکا و هم طیفان از اتهامات وارده ( در خصوص اقدامات ایشان علیه امنیت ملی )
4- به اتکای کسبِ قدرتِ اول اجرایی کشور، تلاش برای در دست گرفتن سکان اجرایی کشور و بازگرداندن آب های رفته از جوی ( اعم از آب های خانوادگی و یا سیستماتیک ).
بنا به قرارِ پیشین، این بار و در این مقاله، برآنیم تا دو قطعه ی دیگر از این پازلِ به ظاهر پیچیده را مکان یابی و جایگذاری کنیم : « مهدی و فایزه»
بازگشت فائزه و مهدی:
هم فائزه ی محکوم رفته بود و هم مهدی متهم. اما اینک هر دو همزمان بازگشته اند.
فائره می دانست درصورتِ بازگشت باید دوران محکومیت خود را سپری کند چرا که حکمِ وی صادر شده و او پس از صدور حکم، سفری خودسرانه به لندن ترتیب داده بود.
برای مهدی هم مسجل بود که پس از بازگشت، بازداشت، بازجویی و محاکمه می شود.
بنابراین هیچ یک از این دو نفر، تا به این لحظه غافلگیر نشده اند و تا این مرحله، اتفاقات، طبق برنامه ی از پیش معلومِ شده ی ایشان، پیش می رود.
(خوانندگان محترم، عنایت دارند که در تحلیلِ حاضر ، طرحِ مورد نظرِ این دو، تنها در چارچوب طرحِ کاندیداتوریِ پدرشان، قابل بررسی و تفسیر است و لذا ضروری است، ضمن مطالعه ی این مقاله، تحلیل شماره یک را کاملاً مدنظر داشته باشید).
اما سلسله رویدادهای بعدی از نظرِ این دو تن چه می تواند باشد ؟
بنا بر پیش بینی های این دو تن و طبق مشورت هایی که در آن جزیره ی مه آلود داشته اند اگر همه چیز طبق روال عادی پیش رود، فائزه شش ماه در بازداشت می ماند و سپس آزاد می شود. و چون در آغاز مهر 1391 بازداشت شده است، بنابراین طبق محاسبه، تحویل سال 92 را همراه با عفت مرعشی و پدر معزز، بر سر سفره ی هفت سین دعای « حول حالنا الی احسن الحال » خواهد خواند.
و این یعنی، دقیقاً دو ماه و بیست و چهار روز مانده به انتخاباتِ ریاست جمهوری 1392 .
یعنی درست در بحبوحه ی بازارِ داغ انتخابات، این خانمِ لندن نشین ( یا لندن ننشین ) - که فقط در یک حرکت خیرخواهانه میلیاردها تومان مانتوی سبز به پای میرحسین می ریزد - آماده می شود تا این بار از حق و حقوق پدری دفاع کند که به پای میز شورای نگهبان آمده است تا حق و حقوق بستاند. حقی که اگر ستانده شود، بسیاری از آرزوهای چهارساله عملی و امیدها برای امثال مهدی و فائزه شکوفا خواهد شد.
با این تفاوت که در آن زمان، سابقه ی زندانیِ سیاسی بودن نیز بر رزومه ی اقداماتِ ضدامنیتی وی افزوده شده و چنین شرایطی، به چهره ی وی نزد حامیانش جلوه و جایگاهی خاص !! خواهد بخشید.
آری! فائزه در زمان و فضایی از زندان بیرون خواهد آمد که حال و هوای انتخابات است، و طیفِ مدافعِ او و پدرش، آماده اند تا باز هم مانتوهای رنگیِ مدل 92 او را در شبکه ای 200 هزار نفره از بانوانِ متشخص و معلوم الحال توزیع نمایند.
بنابراین: خروج فائزه در دمادمِ انتخابات، یعنی زمینه ای برای فشار از پایین در راستای چانه زنی از بالا.
چرا که بنا بر قوانینِ صنفی، ساندویچی ها کماکان اجازه ی فروش دارند و هر شهروند ایرانی نیز این حق را دارد که برای خریدِ ساندویچ به خیابان برود.
و اما مهدی:
برای مهدی ( و یا هر کس دیگری که به جای وی باشد) به طور منطقی، شش حالت قابل تصور است :
ردیف |
شرح حالات ممکن |
احتمال وقوع (بر اساس تحلیل) |
1 |
تبرئه و صدور مجازات خفیف و آزاد شدن در طی سال 1391 |
بسیار کم |
2 |
حبس و آزاد شدن تا پیش از خرداد 1392 |
کم |
3 |
حبس و آزادی پس از پایان انتخابات و تثبیت کامل اوضاع |
متوسط |
4 |
حبس طولانی مدت |
زیاد |
5 |
حبس ابد یا اعدام |
کم |
6 |
حبس و فرار ( مانند فرار شهرام جزایری و امثالهم . . . ) |
بسیار کم |
توجه : ستون سوم ( احتمالِ وقوع ) هیچ گونه مبنای قضایی و یا تحقیقی ندارد و صرفاً فرض احساسی و تحلیلِ شخصی نگارنده است و لذا ارزش حقوقی و یا حتی پژوهشی ندارد. |
تحلیل حالات شش گانه ی فوق :
بررسی حالت 1 و 2 )
دمبلِ دوگانه ی « فائزه – مهدی » این امکان را خواهد داشت که باز هم همچون سال 1388 عمل نماید که البته در آن حالت، مهدی سهم ستاد و فائزه ، سهم عملیاتی صف را می توانند بر عهده گیرند. همانگونه که در سال 1388 نیز ستاد قیطریه ، سایت جمهوریت و .... با مهدی بود و ساندویچ خوردن های کف خیابان با فائزه.
بررسی حالات 3 و 4 و 5 )
شرایط مهدی، می تواند بدل به اهرمی تبلیغاتی، برای مظلوم نمایی، موج سواری تبلیغاتی و فشارهای حقوق بشری !! و کف خیابانی شود. این امر نیز، بنا بر سوابقِ سال 1388 ، به طورِ همزمان توسط خانواده ی هاشمی و هوادارانشان در لندن، آمریکا و داخل قابل اجرا است.
بررسی حالت 6 )
در حالت ششم -که البته با توجه به هوشیاری قوه محترم قضاییه ، بسیار نامحتمل و بعید به نظر می رسد- مهدی می تواند به خارج از کشور رفته و با کوله باری از عجایب و غرایبِ دوران بازداشت و بازجویی ، هرآنچه را که مصلحت بداند!! به رسانه های خارجی بگوید و به حمایت های خارجی از اقدامات فائزه دامن زند تا بدین صورت، اهرمِ دوگانه ی فائزه و مهدی از داخل و خارج ، هم افزایی داشته باشد.
بررسی کلی هر شش حالت)
نکته ی مهم این است که در هر شش حالتِ فوق، تاییدِ صلاحیتِ پدرِ خانواده برای شرکت در انتخابات ریاستِ جمهوری ، موضعِ این دوتن را تقویت، و امکان برخوردِ دیگران را با ایشان تضعیف خواهد نمود. چرا که این امکان هست که علی رغم عزم راسخ قوه ی محترم قضاییه در برخورد جدی با این دو تن، هر چه به ایام انتخابات نزدیک تر شویم، افرادِ حاشیه ای و یا مسئولان ریز و درشتی که در روند رسیدگی ( و یا کمک به رسیدگی ) به اتهامات مهدی و فائزه هستند، خدای ناخواسته دچار مصلحت اندیشی و یا سستی عملکرد شوند و با برخاستنِ زمزمه هایِ نامزدی آقای هاشمی رفسنجانی، اندک اندک قلم ها و قدم ها سست و کُند گردد.
ضمن اینکه همانطور که در تحلیلِ پیشین گفته شد، تایید هاشمی برای انتخابات یعنی « تاییدِ تردیدکننده به انتخابات » و این یعنی تایید مهدی و فایزه و امثالهم چرا که تمام جرم و محکومیت آنها نیز حولِ محور همین تردید رخ داده است و تایید تردیدِ پدر یعنی تایید تردید فرزندان یعنی تایید تمام تردیدکنندگان ، یعنی تطهیر فرزندان از جرایم. حتی در صورت این تایید، عملکردهای خیابانی این دو فرزند، نه تنها جرم نبوده بلکه مجاهدتی بوده است در راستای احقاق حق و تادیب متقلب !!
در واقع، کاندیداتوریِ هاشمی ، حتی پیش از اینکه معلوم شود شورای نگهبان صلاحیت او را تایید خواهد کرد یا نه، می تواند بر عزمِ افراد مختلف و آهنگ های رسیدگی به پرونده ی مهدی و فائزه اثرگذار باشد.
از سوی دیگر، آزاد بودنِِ فائزه ( و احتمالاً مهدی) در آستانه ی انتخابات نیز متقابلاً می تواند به عنوانِ « اهرمِ فشار از پایین» ، و اثرگذاری بر تصمیماتِ شورای نگهبان به کارگیری شود.
نتیجه گیری :
1- حضور این دو فرزند، تایید صلاحیتِ پدر را و متقابلاً کاندیداتوریِ پدر، خلاصی این دو فرزند را تقویت خواهد کرد.
2- ردیف یکم، به تسریع و تقویت ِ فرآیند تطهیر هاشمیان و به تبعِ آن به تطهیرکل جریان فتنه کمک خواهد کرد.
3- تحققِ ردیفِ یکم و دوم، در راستای فضای کلانی است که مه نشینانِ آنگلوساکسون به انتظار ثمراتِ آن نشسته اند.
پی نوشت:
نکته 1) یک نشانه بر صحتِ این تحلیل، آن است که آقای هاشمی رفسنجانی سه سال است دایماً ضمن دفاع از بی گناهیِ مهدی ،ذاز نیامدن وی نیز دفاع و بیان می کند که « من خود توصیه کرده ام مهدی نیاید ». اما حال یک شبه و با چرخشی 180 درجه (به نقل از نزدیکانش) اعلام می دارد که فرزند من باید مانند دیگران محاکمه شود !!
این سخن اگر چه کلامی خوش ظاهر و پسندیدنی است، اما با توجه به چرخش ناگهانیِ ایشان، خبر از آن می دهد که جناب آقای هاشمی، نگرانِ عواقبِ امر نیستند و نتیجه را هر چه که باشد، از پیش حساب شده و قابل انتظار می دانند.
نکته 2) یکی از بزرگترین آسیب هایی که به محقق شدن اهداف مهدی هاشمی و مشاوران مه آلود او کمک می کند، این است که: روند رسیدگیِ به پرونده آنقدر طولانی شود که به انتخاباتِ سال 1392 نزدیک و وارد بازه ای از زمان شویم که « هاشمیِ پدر » اعلام کاندیداتوری نماید.
البته امیدواریم قوه ی محترم قضاییه همچون همیشه تلاش مؤثر نماید تا روند رسیدگی به دور از هر گونه اطاله رسیدگی و مجازاتِ مهدی هاشمی هر چه سریعتر تعیین و اجرا گردد.
نکته 3) از این پس، آنچه به کلیات رصدِ جریانات مهدی هاشمی کمک خواهد کرد، رصد و تعقیبِ خط خبر بی بی سی و اذناب او خواهد بود ( البته منوط بر آن که نعل وارونه نزنند ).