کد خبر: ۸۱۴۳۰
زمان انتشار: ۱۲:۲۷     ۰۴ مهر ۱۳۹۱
رييس كميسيون اصل نود مجلس با بيان اينكه در حال حاضراصلاح طلب به معناي اپوزيسيون تعريف مي‌شوند، گفت: حدادعادل در صورت احساس ضرورت و تكليف كانديدا مي‌شود.
محمدعلي پورمختار در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به پرهيز از تندروي‌ها با در نظرگرفتن واقعيات و ملاحظات كشور اظهار كرد: همه ما در كشوري زندگي مي‌كنيم كه داراي اهداف و منافع و دشمنان مشترك است كه امكان دارد سلايق متفاوتي نيز در آن وجود داشته باشد. البته آنهايي كه در حوزه خودي‌ها قرار دارند، نبايد مشكلات را با دعوا و مجادله و تنش حل كنند.

 
وي ادامه داد: عصبانيت‌ها بايد كنترل شود و همه رفتارها و گفتارهاي مسوولان بايد خردمندانه و حكيمانه باشد چراكه اهداف ما موانعي در پيش رو دارد كه قانون اساسي بهترين مبناي حل آنها خواهد بود.

 
اين نماينده مجلس با تاكيد بر پذيرش جايگاه قوا توسط يكديگر اظهار داشت: مسوولان هر سه قوه بايد پاسخگوي فعاليت‌ها و عملكردهاي خود باشند و همانطور كه در اصل 122 قانون اساسي آمده، رييس جمهور در مقابل مجلس پاسخگوست. همانطور كه مجلس نيز پاسخگوي مردم است.

 
رييس كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي درخصوص ويژگي‌هاي افراد براي حضور در انتخابات رياست جمهوري گفت: اگر معيار اين بحث را قانون انتخابات در نظر بگيريم تمامي افراد با حداقل سواد خواندن و نوشتن مي‌توانند كانديداي رياست جمهوري شوند و هر ساله شاهد آن هستيم كه افراد مختلفي با شكل‌هاي متفاوت براي كانديداتوري در انتخابات رياست‌جمهوري آماده مي‌شوند كه اين موضوع يكي از ايرادهاي عمده اين انتخابات است و بايد اصلاح شود.

 
وي افزود: طبق قانون اساسي رييس جمهور بايد از ميان رجال سياسي - مذهبي فردي مدير، مدبر و توانمند انتخاب شود كه اين فرد در قانون انتخابات با آنچه كه در قانون انتخابات تعريف مي‌شود، تعارض دارد كه ان‌شاءالله بايد در اولين فرصت، اين تعرضات را حل كرد. البته بايد گفت كه كميسيون شوراها در حال بررسي و پيگيري اين موضوع است.

 
پورمختار با تاكيد با بيان اينكه افراد و گروه‌ها در صورت پايبندي به نظام قانون اساسي و ولايت مي‌توانند حضور فعالي در انتخابات داشته باشند، تصريح كرد: اعتقاد به ولايت بحثي است كه التزام اوليه گروه‌ها و افراد را در ابتداي حضور آنها در عرصه سياسي مي‌طلبد. البته در كنار اين موارد سوابق و تجربيات كاري افراد و همچنين موضع فكري و سياسي آنها درخصوص حوادثي كه از بعد از انقلاب تاكنون رخ داده، امكاني براي ارزيابي آنها خواهد بود.

 
اين نماينده اصولگراي مجلس با تاكيد بر حضور حداكثري مردم، گروه‌ها و احزاب مختلف در انتخابات آينده، گفت: ورود گروه‌ها و جناح‌هاي مختلف قطعا حضور حداكثري مردم را نيز رقم خواهد زد و درصد مشاركت آنها را افزايش خواهد داد.

 
اصلاح‌طلبان نبايد خود را در مقابل اصولگرايي قرار دهند/ در حال حاضر اصلاح‌طلب به معناي اپوزيسيون نظام تعريف مي‌شود

 
پورمختار درخصوص زمينه حضور همه گروه‌هاي درچارچوب نظام در انتخابات آينده اظهار كرد: در حال حاضر در فضاي سياسي كشور ديدگاه مثبتي به طيف اصلاح‌طلبي وجود ندارد و اتفاقاتي كه در سال 88 رخ داد، اين فضا و نگاه منفي را تشديد كرد. به خصوص جايي كه فعاليت آنها از دست اصلاح‌طلبان خارج و به دست معارضين و مخالفين نظام افتاد و به سمت اعتقادات ديني و مذهبي مردم پيش رفت.

 
وي ادامه داد: در آن زمان مسائل سياسي به برخي حركت‌ها در چند سال اخير سايه انداخت و موجب شد كه مردم نسبت به آنها ذهنيت پيدا كرده و معتقد باشند اصلاح‌طلبي به معناي معارضه با اعتقادات ديني آنهاست كه اين موضوع حضور اصلاح‌طلبان را در انتخابات مشكل كرده است.

 
نماينده بهار و كبودرآهنگ در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد: اصلاح‌طلباني كه در مقابل چنين رويكردها و نگرش‌هايي موضع روشني گرفته و اهداف خود را از اصلاح‌طلبي بيان كرده‌اند، قطعا مي‌توانند با هماهنگي مناسب پيش روند، چراكه اصلاحات در ذات خود يكي از حركت‌هاي نظام است. انقلاب با شعار اصلاح آغاز شده و بحثي مانند مبارزه با فساد نيز در ادامه آن قرار مي‌گيرد.

 
رييس كميسيون اصل نود با بيان اينكه در حال حاضر اصلاح طلب به معناي اپوزيسيون نظام تعريف مي‌شود، خاطرنشان كرد: اصلاح‌طلبي در ميان افكار عمومي به معناي مقابله با اصول اساسي نظام و در برابر اصولگرايي قرار گرفته است كه اصلاح طلبان براي خروج از اين وضعيت نبايد خود را در مقابل اصولگرايي ببينند.

 
وي افزود: يك اصلاح طلب بايد ضمن اعتقاد به اصولگرايي و اصول انقلاب، اصلاحات و پيشنهادات خود را نيز ارائه دهد اما ارتباط با آمريكا و جريان‌هاي ضدانقلاب و همچنين معارضه با اعتقادات ديني مردم هيچ‌گاه مورد پذيرش جامعه نخواهد بود.

 
پورمختار خاطرنشان كرد: من فكر مي‌كنم كه اصلاح‌طلبان ديدگاه و ادبيات سياسي خود را نسبت به اين مسائل تغيير نداده‌اند.

 
رقابت اصلي انتخابات رياست جمهوري ميان اصولگرايان خواهد بود

 
رييس كميسيون اصل 90 مجلس با بيان اينكه گفتمان حال حاضر كشور، اصولگرايي است و راي و اقبال مردم به سوي آنها جريان دارد، گفت: اقبال مردم با اصولگرايي در انتخابات نهمين دوره مجلس نيز به اثبات رسيد و در حال حاضر نيز تعداد اصلاح‌طلبان مجلس نيز به بيش از 8 يا 9 نفر تجاوز نمي‌كند كه آنها نيز با نگاه اصولگرايانه موفق به كسب راي مردم شدند، بنابراين رقابت اصلي انتخابات رياست جمهوري ميان اصولگرايان خواهد بود.

 
وي تاكيد كرد: لازمه حفظ انقلاب و نظام و مقابله با دشمني‌هاي آمريكا وفادار بودن اصولگرايي و دفاع از اصول است و اين موضوع بيانگر اين است كه در حال حاضر امكان حضور اصلاح طلبان با توجه به فضاي سياسي كشور وجود ندارد.

 
احتمال وحدت و ائتلاف اصولگرايان بسيار كم است

 
پورمختار در ادامه اظهار كرد: با توجه به شواهد موجود وآنچه در مجلس ديده مي‌شود، آرايش طيف اصولگرايي تا انتخابات رياست جمهوري به همين شكل ادامه پيدا مي‌كند و احتمال وحدت و ائتلاف ميان آنها بسيار كم است، اما موضوع حائز اهميت، اين است كه ميان اصولگرايان آنكه به نظام و قانون توجه بيشتري دارد، منتخب مردم خواهد بود.

 
حداد عادل در صورت تشخيص و ضرورت در انتخابات رياست‌جمهوري حاضر مي‌شود

 
نماينده بهار و كبود رآهنگ درمجلس، با بيان اينكه تاكنون فرد خاصي به صورت قطعي براي انتخابات رياست جمهوري در مجلس مطرح نشده است، اظهار داشت: فقط آقاي حداد عادل اعلام كرده است كه در صورت تشخيص ضرورت و تكليف در انتخابات رياست جمهوري حاضر مي‌شود، اما بنده احساس مي‌كنم جبهه پايداري نظر مثبتي به ايشان نداشته باشد.

 
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر نيز جبهه پايداري در فضاي جدايي از رهپويان به ويژه در بحث حمايت و ارتباط با دولت حركت مي‌كند.

 
پورمختار به عنوان عضوي از فراكسيون رهروان ولايت، درخصوص تفاوت عملكرد آنها با فراكسيون اصولگرايان مجلس گفت: هر دو طيف موجود در مجلس اصولگرا هستند و اختلاف‌نظرهاي موجود امري كاملا طبيعي بوده كه البته من اين اختلاف‌نظرها را لازم مي‌دانم چراكه اين مجلس برخلاف مجالس گذشته از نظر سياسي و اقليت و اكثريت سياسي تقسيم نشده و اينجاست كه تفاوت سليقه‌ها بيشتر بروز و ظهور مي‌كند.

 
وي افزود: تجلي اين اختلاف نظرها نيز در بحث حمايت از رييس مجلس بروز كرد، اما بايد گفت در اساس هيچ اختلافي ميان رهپويان و رهروان وجود ندارد و اين اختلاف سليقه و رقابت‌ها يك حسن به شمار مي‌رود كه مي‌تواند موجب رشد سياسي كشور و كارآمدي بيشتر مجلس شود.

 
تكثر فراكسيون‌ها مي‌تواند يك نقص به شمار رود

 
اين نماينده مجلس در ادامه گفت‌وگو با ايسنا، درخصوص مفيد يا مضر بودن تكثر فراكسيون‌ها در مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: فراكسيون در اصل خود خوب است اما هيچ گاه به معناي واقعي تشكيل نشده و بي‌فايده بوده است كه البته دو فراكسيون سياسي موجود از اين بحث مستثنا مي‌شوند.

 
پورمختار با بيان اينكه اكثر فراكسيون‌ها جنبه صنفي دارند، تصريح كرد: فراكسيون‌ها براساس علاقه و اهداف مشترك جمعي از نمايندگان و همچنين براي حمايت بيشتر از موضوعي تشكيل مي‌شود اما در عمل بيشتر اين فراكسيون‌ها، كارآمدي ندارند.

 
وي با اشاره به اينكه تشكيل فراكسيون، بيشتر براي نمايندگان تازه وارد جذابيت دارد، خاطرنشان كرد: براي عضويت نمايندگان در فراكسيون‌ها هيچ محدوديتي وجود ندارد كه اين موضوع مي‌تواند يك نقص و آفت در فضاي مجلس به شمار رود.

 
برنامه‌محوري در انتخابات مجلس نهم نمود بيشتري داشت

 
رييس كميسيون اصل نود مجلس شوراي اسلامي، با تاكيد بر ضرورت برنامه‌محوري به جاي شخص‌محوري در انتخابات گفت: تاكنون هميشه "شعار" كانديداها موجب جلب نظر مردم شده اما در دور يازدهم انتخابات رياست‌جمهوري مردم قطعا فارغ از شعارها تصميم خواهند گرفت كه تا حدي شاهد اين موضوع در انتخابات مجلس نهم بوديم و اين موضوع موجب تحول اساسي در تغيير افراد مجلس شد.

 
پورمختار افزود: برنامه بايد براي نقد و بررسي و به چالش كشيدن افراد در فضاي يك كشور ارائه شود لذا محوريت برنامه براي يك كانديدا الزام به شمار مي‌رود كه در اين بين نيز افراد مي‌توانند تيم كاري خود را نيز معرفي كنند.

 
رسانه‌ها نقش پررنگي در روشنگري ايفا مي‌كنند

 
اين نماينده اصولگراي مجلس با اشاره به تاثير بالاي رسانه‌ها در ميان افكار عمومي اظهار كرد: رسانه‌ها هميشه و در تمامي عرصه‌ها تاثير بالايي در جنبه‌هاي مثبت و منفي ايفا مي‌كنند. در امر انتخابات نيز به چالش كشيدن كانديداها جزو وظايف آنها به شمار مي‌رود كه به صورت جدي اين موضوع را پيگيري كرده و فارغ از تخريب چهره خاص، برنامه و نقشه آنها را ضمن انتشار با صاحبنظران و نخبگان به بحث بگذارند.

 
پورمختار در پايان يادآور شد: جمع‌بندي رسانه‌ها مي‌تواند نقش اساسي در ذهن انتخاب‌كننده داشته باشد. چراكه يك رسانه قطعا نقش پررنگي در روشنگري و اطلاع‌رساني ايفا مي‌كند و بنده نيز پيشنهاد مي‌كنم رسانه‌ها و صاحبان تريبون از هم‌اكنون فايلي را براي اين موضوع اختصاص دهند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها