به گزارش باشگاه خبرنگاران، محسن تورک سرپرست دادسرای زمینخواری تهران در همایش مدیران مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی ناجا، با اشاره به اینکه، موثرترین برخورد با هر ناهنجاری، پیشگیری از جرم است، تصریح کرد: در جرم زمینخواری نیز، پیشگیری از اهمیت ویژهای برخوردار است چرا که اگر درختی قطع یا محیط زیستی از بین برود، سالها وقت نیاز دارد تا مجدداً احیای اجزا طبیعت صورت گیرد و این درحالی است که در اغلب موارد نیز ناممکن است.
وی اظهار داشت: جا دارد در اینگونه همایشها، به موضوع پیشگیری از جرم زمینخواری به صورت ویژه پرداخته شود. یکی از اقدامات برای پیشگیری از این جرم را فرهنگ سازی عمومی است، متأسفانه مردم هنوز تفاوتی بین اراضی شخصی و ملی قایل نیستند.
تورک افزود: یکی از بسترهای وقوع جرم زمین خواری را فساد اداری است تبانی با دستگاههای اداری جهت سند سازی از عوامل اصلی زمینخواری است زیرا فرد هر چه قدرت داشته باشد بدون سند سازی نمیتواند اراضی را متصرف شود بنابراین یکی از مسائلی که قوه قضائیه به جد دنبال میکند، مبارزه با تبانی است.
سرپرست دادسرای زمینخواری ، با اشاره به اینکه بسیاری از آسیب ها در این حوزه به دلیل مشکلاتی است که قوانین ایجاد کردهاند، گفت: لازم است تا جلساتی بین نیروی انتظامی و دستگاه قضایی جهت بررسی نقایص قانون و ایجاد رویه واحد قضایی در این حوزه، برگزار شود و این جلسات در شناسایی علت و بسترهای بروز جرم در جهت تقویت مبارزه با زمینخواری، میتواند موثر باشد.ریاست قوه قضاییه بر تعیین مجازاتهای بازدارنده در جرم زمین خواری تاکید کردند که هم اکنون در قوه قضاییه این امر در حال اجرا است.
این مقام مسئول در قوه قضائیه، تصریح کرد: کشف لایههای پنهان جرم زمینخواری مهمترین دغدغه قوه قضائیه است و پلیس برای شناسایی ادله و عوامل اصلی این جرم میتواند ما را یاری کند.
تورک اظهار داشت: طی 9 ماهه گذشته، در دادسرای تهران، نزدیک به 4 میلیون متر مربع از اراضی ملی رفع تصرف و 15 نفر نیز در خصوص زمین خواری دستگیر شدند و 40 میلیون تومان نیز از متصرفان، جزای نقدی اخذ شد.