پايگاه 598، روزنامه انگلیسی «دیلیمیل» به بهانه انتشار فیلم موهن، مصاحبهای را با سلمان رشدی انجام داده است. رشدی در این مصاحبه به بخشی از پیامدهایی که نوشتن کتاب موهن برای او داشته، اشاره کرده است.
حس کردم که مردهام
رشدی در ابتدای این مصاحبه از اولین احساسش پس از آنکه فتوای امام خمینی(ره) را شنید میگوید: «حس خوبی نبود. حس کردم که من یک مرد مردهام».
وی که اکنون در انگلیس آزادی بیشتری پیدا کرده در مورد 10 سالی که کاملا مخفی شده بود، میگوید: «قدم زدن بدون یک محافظ شخصی، رفتن به خرید، دیدن خانواده، پرواز با هواپیما، تمام اینها در آن زمان برای من غیرممکن بود».
سلمان رشدی تا سال 1998 تحت حفاظت بسیار شدید قرار داشت و زندگی پنهانی داشت. به نوشته دیلیمیل وی تا آن زمان مجبور به تغییر مداوم محل خانه امن خود بوده است. او همچنین همواره محافظان مسلحی همراه خود داشته و با نام مستعار «جوزف آنتون» زندگی میکرده است.
این نویسنده انگلیسی که تاکنون 4 بار ازدواج کرده، عنوان میکند که از «ماریانه ویگین» همسر خود (که دومین همسر وی بوده) به آن دلیل جدا شده که وی با رفتارهای خود امنیت او را به خطر میانداخته است.
او حتی سومین همسر خود را نیز زمانی انتخاب کرده است که در یک خانه امن و در خفا به سر میبرده است.
سالانه یک میلیون دلار هزینه تامین امنیت رشدی
نویسنده دیلیمیل اشاره میکند که پلیس انگلیس سالانه یک میلیون دلار برای محافظت از سلمان رشدی هزینه میکرده و همین امر انتقادات زیادی را متوجه رشدی کرده است.
* 2 نفر از محافظان سلمان رشدی
خود رشدی در این باره میگوید: «بزرگترین مشکلی که بود و من همیشه به آن فکر میکردم، این بود که من نمرده بودم. اگر من مرده بودم هیچکس در انگلیس به هزینههای امنیت من اعتراض نمیکرد».
«زندگی تحت سایه فتوا، شبیه به یک زندان بود.» این را رشدی میگوید و عنوان میکند که برخی فکر میکنند که او در وضعیت خوبی به سر میبرد، اما او احساس میکرده که در زندان به سر میبرد.
او در این مصاحبه مدعی شده است که قصد توهین به اسلام را نداشته و کتاب او نفیکننده اسلام و پیامبر آن نبوده است.
رشدی در مصاحبه خود با دیلیمیل میگوید، فکر نمیکند که امروز ناشری حاضر به چاپ مجدد کتاب او شود. او میافزاید: «خطر حملات امروز بیش از آنچیزی است که قبلا وجود داشت».
وی در مورد کتاب زندگینامه خود نیز صحبت میکند و میگوید: «... اگر فعالیتهای پلیس انگلیس و سرویسهای اطلاعاتی نبود، من قادر به نوشتن این کتاب نبودم. بسیار سپاسگزارم».
سلمان رشدی سالهاست که تحت حمایت سرویسهای اطلاعاتی انگلیس و کشورهای غربی قرار دارد، و حمایت دولت انگلیس از وی به حدی است که او در سال 2007 از دست ملکه این کشور، نشان شوالیه دریافت کرد.
فارس