نقشه جامع علمي كشور سرانجام توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب شد.
به گزارش فارس، بررسي نهايي و تصويب نقشه جامع علمي كشور پس از جلسات طولاني و مفصل در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، سرانجام در جلسه امشب 14 دي ماه اين شورا به پايان رسيد.
اين نقشه كه يك سند راهبردي در حوزه علم و فناوري محسوب مي شود، بزودي مراحل ابلاغ نهايي براي اجرا را سپري خواهد كرد.
بر اساس اين گزارش، رهبر معظم انقلاب اسلامي 23 مرداد 1385 در ديدار با رؤساي دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي تأكيد كردند كه نگاه متوازن به رشتههاي علمي دانشگاهها يكي از ضروريات مراكز دانشگاهي است كه تحقق اين امر نيز منوط به ترسيم نقشه جامع علمي كشور است.
همچنين ايشان بر تهيه برنامههاي عملياتي زماندار در راستاي تحقق اهداف چشمانداز در خصوص علموفناوري تأكيد كردند و تدوين آن را از وظايف و مسئوليتهاي مراكز علمي و پژوهشي بيان كردند.
در همين راستا دستگاههاي فعال در حوزه علم و فناوري از اواخر همان سال (سال 85) همايشها، گردهماييها و نشستهاي مختلفي را با موضوع نقشه جامع علمي كشور برگزار كردند و هر دستگاه به صورت جزيرهاي جداگانه فعاليت خود را آغاز كرد و هر دستگاه خود را متولي اصلي تهيه اين نقشه ميدانست.
براي نظم دادن به فعاليتهاي انجام شده حدود يكسال بعد از مطرح شدن تهيه نقشه جامع علمي كشور، شوراي تخصصي نقشه جامع علمي كشور با حضور معاون علمي و فناوري رئيس جمهور، وزير علوم و بهداشت، رئيس دانشگاه آزاد، رئيس جهاد دانشگاهي و برخي از فعالان عرصه علم و فناوري ذيل شوراي عالي انقلاب فرهنگي تشكيل شد و اين شورا نخستين جلسه خود را در روز 19 تير سال 86 برگزار كرد كه در اين جلسه شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان مرجعي براي تصويب نقشه جامع علمي كشور تعيين شد و همچنين تأكيد شد كه بايد از همه مراجع علمي و اجرايي و متخصصان و صاحبنظران در تهيه نقشه جامع علمي كشور استفاده شود و اين شورا نقش هماهنگي و تصميمگيري داشته باشد و مطالعات قبلي بايد مورد استفاده قرار گيرند.
جلسه اول و دوم اين شورا به بررسي و تبادل نظر در خصوص چگونگي و نحوه تدوين نقشه جامع علمي كشور اختصاص پيدا كرد و زمان مناسب براي تهيه اين نقشه 6 ماه در نظر گرفته شد و در جلسه بعدي گزارش فعاليت وزارتين علوم و بهداشت براي تهيه نقشه جامع علمي كشور ارائه و بررسي شد و اين شورا جلسات خود را به صورت هفتگي به طور مداوم برگزار كرد.
شوراي تخصصي نقشه جامع علمي كشور 38 جلسه برگزار كرد و نهايتا 22 صفحه از اين نقشه 35 هزار صفحهاي در آبان 87 به صحن شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ارائه كرد.
مقام معظم رهبري در تاريخ 9 مهر 86 بار ديگر بر لزوم تهيه نقشه جامع علمي كشور تأكيد كردند و فرمودند نبايد كار تهيه اين نقشه يك يا 2 سال طول بكشد.
نقشه جامع علمي كشور يك سند بالادستي و مهم است كه نبايد در صف انتظار تصويب در شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار ميگرفت، بعد از گذشت 3 ماه از ارائه پيشنويس نقشه جامع علمي كشور، بررسي اين نقشه در 29 بهمن 2 سال قبل در شوراي عالي انقلاب فرهنگي آغاز شد و تا جلسه امشب 14 دي ماه شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز ادامه داشت.
بر اساس سند چشمانداز 20 ساله كشور ما بايد در حوزه علم و فناوري حرف اول را در منطقه بزنيم و براي رسيدن به اهداف اين سند تنها 3 برنامه توسعه ديگر فرصت داريم و نقشه جامع علمي كشور ميبايست نقشه راه براي طي كردن مسير علم و فناوري در كشور باشد.