به گزارش 598 به نقل از خبرگزاری فارس ، رضا تقیپور ظهر امروز در مراسم افتتاحیه نهمین کنفرانس بینالمللی انجمن رمز ایران در دانشگاه تبریز اظهار کرد: در شرایط کنونی جهان، همه کشورها برای حفظ اسرار ملی خود برنامهای مشخص دارند که خوشبختانه در سالهای اخیر با تلاشهای صورت گرفته در کشورمان شاهد اقدامات خوبی در این زمینه هستیم.
وی با بیان اینکه ارتباطات و فناوری اطلاعات، قدرت ذهنی و عملیاتی بشر را تا فراسوی مرزها کشانده است گفت: قرن حاضر عصر اطلاعات نام گرفته و بسیار فراتر از اختراع ماشین چاپ تحول شگرفی در تولید و انتشار علم پدید آورده و امروزه فناوری ارتباطات و اطلاعات توانسته است تولید علم را در هر سال، چند برابر کند و ما شاهدیم که نه در سال و ماه بلکه در هر ساعت و لحظه بر حجم این دانش افزوده میشود.
تقیپور با بیان اینکه تاثیرات این فناوری در حوزه اقتصادی و تجارت، شکوفایی و رونق غیرقابل وصفی به تعاملات علمی و معاملات مالی جهان بخشیده است، اهمیت موضوعات امنیتی را در این حوزه یادآور شد و گفت: طبق گزارش سازمان بینالمللی اطلاعات (IDC) هزینههای جهانی ایجاد امنیت بیش 70 میلیارد دلار در سال 2003 بوده که این هزینهها در سال 2008 به 116 میلیارد دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه وزارت ارتباطات اصلیترین رکن کشور در حوزه فضای سایبر است، تصریح کرد: طبق سند افتا هر وزارتخانه و دستگاه اجرایی متولی امنسازی فضای سایبر مربوط به خود است و باید در این خصوص اقدامات لازم توسط دستگاههای مربوط به عمل آید.
تقیپور افزود: یکی از راههای ایمنسازی فضای سایبری کشور، اتکا به شبکههای بومی است و شبکه ملی اطلاعات به عنوان اصلیترین شبکه تبادل اطلاعات در کشور است که تمام اجزای آن در داخل کشور مستقر میباشد و خدمات دولت الکترونیک بر پایه این شبکه استوار خواهد بود و تا شهریورماه 91 اولین فاز آن به بهرهبرداری خواهد رسید.