به گزارش 598 به نقل از فارس، کامران دانشجو وزیر علوم در دومین نشست سراسری رؤسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری، با بیان اینکه اسلامی شدن دانشگاهها از محورهایی بود که بر آن تأکید دارم، گفت: گفتهام و باز هم میگویم که دغدغه دین دارم.
وی با اشاره به افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی ضمن حفظ کیفیت گفت: مدعی هستم که کیفیت کاهش نیافته است، اگر کیفیت پایین آمده است، چطور توانستهایم در سال گذشته 26هزار مقاله داشته باشیم و طی هفت ماه اول سال جاری 22هزار مقاله ارائه دهیم.
وی ادامه داد: معتقدم با همین تجهیزات و امکانات موجود میتوانیم تا سه برابر آنچه که امسال در مقطع دکترا، دانشجو پذیرش کردهایم پذیرش دانشجو داشته باشیم، فقط باید استانداردهای من درآوردی را کنار بگذاریم.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: در سال گذشته ورودی مقطع کارشناسی ارشد از 30هزار به 90هزار رسیده است، ضمن اینکه با توجه به آمار ارائه شده، کیفیت نیز کاهش نیافته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 35هزار استادیار به بالا داریم، هر کدام اگر سالی یک دانشجو بگیرند، میتواند 30هزار دانشجو پذیرش کند. آییننامهها تنظیم شده و شرایط نیز به وجود آمده است.
وی با اشاره به وجود هزار و چهل و سه رشتهمحل دکترای تخصصی در سال 88 گفت: این آمار امسال به 2هزار و 244 مورد رسیده است ضمن اینکه آمار 35هزار نفری دانشجویان دکترای تخصصی به 48هزار نفر رسیده است.
وزیر علوم با اشاره به پذیرش 12هزار عضو هیئتعلمی در سال گذشته گفت: ارتباط صنعت با دانشگاهها پیگیری شده است. این ارتباط در حال حاضر در دانشگاهها ملموس است، این در حالی است که سالها به صورت نظری به دنبال برقراری این ارتباط بودند اما در حال حاضر این ارتباط به صورت عملی اجرایی شده است. رشتههای نانو، هوافضا و هستهای ما بومی است یعنی دیگر نمیتواند این رشتهها را از ما بگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنرانی خود، با اشاره به فرمایش امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه دانشگاه خوب یک ملت را سعادتمند میکند و دانشگاه بد یک ملت را عقب میاندازد، گفت: دانشگاه بد دانشگاه غیر اسلامی است، برای اسلامی شدن باید سیرت و صورت اصلاح شود؛ اگر دانشگاه نقش خود را به خوبی ایفاء نکند همه چیز مملکت از بین میرود.
دانشجو خاطرنشان کرد: مستقل بودن دانشگاه یعنی رها از وابستگی به غرب؛ دانشگاهها معرف تفکر و علم جامعه هستند. دانشگاهی که کپیبرداری شده از غرب است نمیتواند اسلامی باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اسلامی شدن سرفصلهای آموزشی گفت: دانشگاه اسلامی یعنی ارائه متون منطبق با جهانبینی اسلامی، جهانبینی اسلامی نظرات دیگران را حذف نمیکند.
وی تأکید کرد: اساتیدی باید در دانشگاهها تدریس کنند که جهانبینی اسلامی را قبول داشته باشند، استادی که این جهانبینی را قبول ندارد نمیتواند دانشجویی با جهانبینی اسلامی تربیت کند. استاد سکولار به ترویج سکولاریسم میپردازد و ترویج و تبلیغ ضد دین میکند و ما موظف هستیم جلوی چنین استادی را بگیریم.