سردار مهدی فرحی معاون وزیر دفاع و رییس سازمان هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در گفتگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، درخصوص توان موشکهای کروز ایران، با بیان اینکه افزایش برد این موشکها از برنامههای ماست، اظهار داشت: ما در مورد موشکهای کروز از کمترین برد یعنی 15 کیلومتر شروع کردیم و پله پله جلو آمدیم.
فرحی با اشاره به تولید موشکهای کروز ظفر، نصر، نور، قادر و غدیر در وزارت دفاع خاطرنشان کرد: محصولات کروز تولید شده و در دست تحقیق ما در حدود 14 نوع است که انشاءالله به زودی نیز دو موشک کروز «رعد» و «مشکات» را در برنامه داریم.
معاون وزیر دفاع درخصوص مشخصات این موشکها گفت: موشک کروز «مشکات» که انشاءالله بزودی رونمایی خواهد شد، بردی بالغ بر 2 هزار کیلومتر دارد که در حقیقت دست بلند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
وی تصریح کرد: موشک کروز «مشکات» از سه قابلیت دریاپایه، زمینپایه و هواپایه برخوردار خواهد بود و میتواند از روی هواپیما نیز شلیک شود.
* سپرهای منطقه قدرت مقابله با شلیک انبوه موشکهای ایران را ندارند
معاون وزیر دفاع در ادامه با اشاره به استقرار سپرهای دفاع موشکی آمریکا در منطقه گفت: اینها در تلاش هستند و ادعاهایی میکنند که خیلی از آنها باطل و بزرگنمایی است و واقعیت ندارد.
وی با بیان اینکه بخشی از واقعیتهای سخنان آنها هم هرگز توان مقابله با سرعت عمل و تعداد و نواخت بالای موشکها را نخواهد داشت، تصریح کرد: ما امیدواریم هیچگاه اتفاقی رخ ندهد اما اگر درگیری صورت بگیرد، آنها میبینند که همه ادعاهایشان بیاثر خواهد بود.
* بر روی «دقت» و «رادارگریزی» موشکهای بالستیک متمرکز شدیم
رییس سازمان هوافضای وزارت دفاع، وضعیت ایران در حوزه موشکهای دوربرد را بهترین وضعیت دانست و افزود: عقبه ما در این موضع آنقدر محکم و اطمینانبخش است که ما دیگر از بحث تعداد و تکثیر پرهیز کرده و به موضوع کیفی سازی بیشتر میپردازیم که مباحثی نظیر ارتقای دقت، رادارگریزی، تاکتیکیتر شدن و ماندگاری را شامل میشود.
* کلاهکهای بارانی جزو راهبردهای دفاعی ایران نیست
فرحی در ادامه، موضوع استفاده از کلاهکهای بارانی را به دلیل پایبندی به برخی چارچوبها، جزو استراتژی و راهبرد جمهوری اسلامی ایران ندانست و گفت: به همین دلیل ما علیرغم توانمندی، خیلی در این بحث ورود نکردیم اما برای اثربخشتر کردن سر جنگیها و کلاهکهای موشکها اقدامات زیادی شده است و یکی از عوامل کیفی سازی موشکهای بالستیک، همین بحث کلاهکها و سرجنگیها است.