کد خبر: ۷۷۵۱۶
زمان انتشار: ۱۲:۲۹     ۱۵ شهريور ۱۳۹۱
خبرنگار محلی صداوسیما در باکو که 28 بهمن ماه گذشته بعلت اطلاع رسانی مستقل از تحولات جمهوری آذربایجان و با پاپوش پلیس بازداشت و به دو سال حبس محکوم شده بود، آزاد می‌شود.

فارس، اگر چه برخی از منابع خبری جمهوری آذربایجان امروز از آزادی آنار بایراملی خبر دادند، اما خانواده نامبرده اعلام کرد، هنوز آنار بایراملی از زندان خارج نشده است اما اخباری مبنی بر انجام گرفتن اقدامات لازم حقوقی و آزادی قریب الوقوع آنار بایراملی دریافت کرده‌اند.

برخی از سایت‌های آذری نظیر حاقین آذ، سلام نیوز، اسلام آذری در کنار انتشار خبر آزادی خبرنگار محلی صداوسیما، به آزادی دو تبعه بازداشت شده جمهوری آذربایجان در ایران بر اساس رافت اسلامی نیز اشاره کرده‌اند.

دادگاه بینه قدی باکو 11 ژوئن (22 خرداد) گذشته در حکمی ناعادلانه و سفارشی و در حالیکه اتهام وارده ثابت نشده بود، با استفاده از شاهدان دروغین پلیس آنار بایراملی را به دو سال حبس محکوم کرد.

بدنبال اعتراضات گسترده تشکل‌های آذربایجانی، ایرانی و مجامع بین‌المللی حقوق بشر، دادگاه تجدیدنظر باکو ماه گذشته حکم زندان آنار بایراملی خبرنگار محلی صداوسیما در باکو را از دو سال به یک سال کاهش داده بود.

بیش از سی حزب و تشکل اجتماعی، رسانه‌ای و سیاسی در جمهوری آذربایجان و ده‌ها تشکل بین‌المللی از جمله عفو بین‌الملل و سازمان خبرنگاران بدون مرز و همچنین گزارشگر شوریا اروپا با محکومیت بازداشت آنار بایراملی، وی را زندانی وجدان خواندند که به علت فعالیت حرفه‌ای و اطلاع رسانی دینی بازداشت شده است.

انتشار خبر آزادی قریب الوقوع آناربایراملی، با استقبال محافل رسانه‌ای و حقوق بشر در داخل و خارج از جمهوری آذربایجان مواجه شده است.

پیش از این ده‌ها نفر از تشکل‌های سیاسی و رسانه‌ای و نیز مسئولان ایرانی از جمله تعدادی از نمایندگان مجلس، وزیر ارشاد، معاون وزیر امور خارجه، سخنگوی وزارت امورخارجه، ولایتی مشاور ارشد مقام معظم رهبری به حبس آنار بایراملی واکنش نشان داده و این حبس را سفارشی خوانده و اعلام کردند این اقدام بر مناسبات دو کشور بویژه در بخش رسانه‌ای تاثیر منفی می‌گذارد.

ناظران آگاه معتقدند اقدام دستگاه قضایی جمهوری آذربایجان در آزادی آنار بایراملی اگرچه دیرهنگام بوده اما تاثیر مثبتی بر مناسبات رسانه‌ای دو کشور خواهد گذاشت.

بازداشت آنار بایراملی تحت تاثیر محافل مخالف مناسبات حسنه ایران و جمهوری آذربایجان و دو ماه پس از آن صورت گرفت که در سفر علی حسن اف رئیس بخش سیاسی و اجتماعی ریاست جمهوری آذربایجان به ایران، تهران و باکو درباره تاسیس یک کمیته مشترک رسانه‌ای بمنظور انجام گفت‌وگو در سطح کارشناسی به توافق رسیده بودند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها