کد خبر: ۷۷۳۳۸
زمان انتشار: ۱۱:۵۸     ۱۴ شهريور ۱۳۹۱
غرب و برخی از کشورهای منطقه‌ که از سویی به دنبال فتنه انگیزی در عراق و از سوی دیگر به فکر محاصره بیشتر سوریه هستند، سناریوی خطرناک انتقال بحران سوریه به عراق را در پیش گرفته اند.
فارس، ادامه روند بحران در سوریه و تلاش غرب برای کشاندن این بحران به کشورهای همسایه دمشق و همچنین تجربه تشکیل گروه‌های تروریستی موسوم به ارتش آزاد در این کشور متشکل از عناصر تروریستی داخلی و جذب افراد خارجی زمینه را برای گسترش فعالیت‌های تروریستی در منطقه فراهم کرده است. علاوه بر اینها همزمان با نمایان شدن شاخص های توطئه چینی های غربی و عربی در سوریه و عقب رانده شدن مخالفان مسلح از کانون های استقرار خود، غرب به دنبال گسترده تر کردن بحران و ناامنی در منطقه است تا شاید از مرزهای خارجی بتواند سوریه را هدف قرار دهد. در همین راستا انتقال بحران به همسایه های سوریه بویژه لبنان و عراق در دوره اخیر در دستور کار گروه های مداخله جو و ائتلاف سلطه طلب صهیونیستی-آمریکایی قرار داشته است.

بر این اساس در عراق نیز با وجودی که گروه های بنیادگرای افراطی و سلفی های مدعی جهاد گرایی با حمایت برخی کشورهای خارجی از مدت ها قبل فعالیت‌های دامنه داری را در راستای نسل‌کشی و کشتار انسان های بی گناه در قالب مبارزه با دولت شیعی در این کشور انجام می دادند، اما در دوره اخیر تحولی مهمی در اقدامات این گروه ها می بینیم که  بررسی آن از ابعاد مختلف ضروری است.

در سالهای گذشته دخالت های عربستان سعودی و قطر در عراق و تغذیه کانون های تروریستی وهابی و سلفی در آن به قدری زیاد شد که مقامات بغداد با وجود خودداری های اولیه بالاخره به صورت شفاف عربستان را مسئول کشتار مردم این کشور خوانده و دلایل متقنی را برای دست داشتن این کشور در تغذیه مالی و تسلیحاتی و انتقال گروه های تروریستی بویژه القاعده ارائه و تاکید کردند که عربستان به دنبال کشاندن عراق به سوی فتنه‌های طایفه‌ای و بازگرداندن روزهای خونین به عراق با فتواهای تکفیری و اعتقادات افراطی تزریقی از خارج است.

دلایل دخالت عربستان در تزریق بحران سوریه به عراق

ورود توطئه جدید به مرزهای عراق از آنجا آغاز شد که بر اساس سناریوهای از پیش طراحی شده، ریاض تصمیم گرفت تا نسخه برابر اصل بحران سوریه را وارد عراق کند، در همین راستا با تحریک شاخه های تروریستی خود در عراق اعلام شد که این گروه ها «ارتش آزاد عراق» را بر اساس مبانی تشکیل ارتش آزاد سوریه بنیانگذاری کرده اند، جای تعجب نبود که بیانیه اعلام تاسیس این گروه تروریستی برای اولین بار از شبکه ماهواره ای سعودی صفا منتشر شد، شبکه ای متعلق به وهابی‌های افراطی که روزانه ساعت‌های متوالی را به شایعه پراکنی و انحراف افکار عمومی و ایجاد فتنه واختلاف و تنفر نسبت به گروه های شیعه در میان اهل تسنن و تخریب اعتقادات شیعه می پردازد.

البته این موضوع همه دلایل وابستگی این تشکیلات نظامی به وهابیت سعودی نبود، عده ای از شخصیت های عراقی که از مدتی قبل زمزمه تشکیل این ارتش را مطرح کرده بودند، افرادی مانند طه حامد الدلیمی، حارث الضاری، عبد الله الدلیمی، أحمد الجبوری و کاظم الربیعی هستند که همگی تحت تعقیب قضایی قرار دارند و ارتباط آنها با محافل و تصمیم سازان سعودی بر افکار عمومی عراقی ها پوشیده نیست.

این در خواست‌ها البته نه از سوی شخصیت‌های اعتقادی و علمای اهل ‌سنت، بلکه از سوی سران افراطی سلفی برنامه‌ریزی شده است. به همین علت در حالیکه علمای اهل تسنن عراق به دنبال ترویج ایده تقریب مذاهب اسلامی و همزیستی مسالمت آمیز ادیان و مذاهب اسلامی در عراق برای مقابله با دشمن واحد یعنی استکبار و استعمار هستند، برخی از اعضای موسس این گروه تروریستی بدون پرده پوشی اعلام کرده اند که اتفاقات سوریه آخرین فرصت برای اهل تسنن عراق برای از بردن حاکمیت شیعیان است. آنها این معرکه را نبرد مرگ و زندگی برای خود می‌دانند.

محورهای فعالیت گروه تروریستی ارتش آزاد عراق

بیانیه این گروه افراطی نیز در نوع خود جالب توجه است، این بیانیه که مملو از مفاهیم خصمانه و کینه توزانه علیه دولت عراق و شیعیان این کشور و همچنین ایران است، اهداف خاصی را دنبال می کند که از قضا! در راستای منافع غرب و استعمار آمریکا و صهیونیست‌ها سه محور از محورهای مقاومت منطقه را هدف قرار داده است. «جلوگیری از اشغالگری دولت صفوی و  ایران، پشتیبانی و حمایت از برادران دینی در ارتش آزاد سوریه و قرار گرفتن به جای ارتش عراق» از اهداف اصلی این گروه اعلام شده است!

مشخص است که ضربه زدن به سه کشور ایران، سوریه و عراق به عنوان سه محور مقاومت در منطقه از مهمترین اهداف تشکیل این سازمان تروریستی بوده است، البته مواضع جانبدارانه دولت عراق از نظام سوریه در سرکوب گروه‌های تروریستی را باید یکی از دلایلی دانست که این کشورهای سعی دارند تا از دولت شیعی عراق انتقام بگیرند. این در حالی است که گروه های تروریستی داخلی اگر از حمایت‌های خارجی برخوردار نباشند، معمولا دستورکاری محدود برای خود دارند که به دنبال تحقق اهدافی در چارچوب مرزهای کشور خود است.

نهادهای امنیتی عراق مراقب فتنه داخلی باشند

تشکیل ارتش آزاد عراق گرچه در ابتدای فعالیت خود به سر می برد، اما اگر از سوی نهادهای امنیتی و نیروهای نظامی این کشور با توجه و اولویت دنبال نشود، می‌تواند اوضاع امنیتی عراق را به روزهای ناامنی خود بازگرداند و حتی کشتار بی‌سابقه ای را در این کشور به بار آورد. این همان خطری است که علمای دینی مانند سید کاظم حائری و شیخ محمد یعقوبی نیز آن را درک  کرده و در حالیکه با تشکیل این گروه تروریستی و تلاش برای تجهیز آنها ، قیمت انواع سلاح در بازارهای قاچاق عراق به شدت افزایش یافته است، فتوای حرمت خرید و فروش سلاح را صادر کرده اند.

در این شرایط دولت عراق با توجه به تجربیات ارتش و دولت سوریه باید مراقب مرزهای بین‌المللی و احتمال قاچاق سلاح از خارج برای تروریست‌های عراقی و احتمالا تروریستی هایی که از دیگر کشورها روانه عراق می شوند، باشد و تدابیر امنیتی ویژه ای را برای مقابله با فتنه مذهبی در این کشور به کار گیرد.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها