کد خبر: ۷۷۱۸۷
زمان انتشار: ۱۴:۰۱     ۱۳ شهريور ۱۳۹۱
رهبران جنبش عدم تعهد در دیدار با رهبر انقلاب تاکید کردند
اکثر رهبران کشورها در دیدار با مقام معظم رهبری و سخنرانی خود در اجلاس، ایجاد عدالت، رفع تنش ها و بحران ها، روابط دوستانه، پیگیری حقوق هسته ای، اقتصادی، فناوری و حق تعیین سرنوشت ملت ها، و کاهش سلطه گری غرب و قدرت های جهان، کاهش دخالت در امور کشورها، مبارزه با ترور و خشونت را خواستار شده اند و این سخنان و خواسته ها، نکاتی است که در سه دهه گذشته بارها مورد توجه جمهوری اسلامی ایران بوده است.
بولتن نیوز: در چهار روز اخیر، علاوه بر گفت وگوها و دیدارهایی که در سالن اجلاس سران عدم تعهد و در حاشیه آن بین رهبران و فرستادگان ویژه کشورهای عضو عدم تعهد، با مسوولان سیاست خارجی، رئیس جمهور، وزیرامور خارجه وسایر مسوولان ایران صورت گرفته، دیدارهای جداگانه ای نیز با حضور آیت اله خامنه ای رهبرانقلاب و 18 تن از روسای جمهور، نخست وزیران و معاونان رئیس جمهور کشورهای عضو عدم تعهد انجام شده و روزهای تاریخی و پر دیدار را برای مسوولان جمهوری اسلامی به یادگار گذاشته است.





این دیدارها، علاوه بر این که نشان دهنده علاقه کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به ایران و مسوولان ارشد نظام جمهوری اسلامی است، نشان دهنده شکست آمریکا واسرائیل از منزوی کردن جمهوری اسلامی است و به خوبی ثابت کرد که نه تنها دروغ گویی، جوسازی و پرونده سازی در کشورهای 1+5 و متحدان آمریکا و اسرائیل علیه ایران راه به جایی نبرده است بلکه حتی تحریم های اقتصادی و بانکی ونفتی علیه ایران نیز کارساز نبوده و در انزوا و تحت فشار قرار دادن ایران کاملا به بن بست رسیده است.
حضور 120 کشور، 3 پادشاه، 24 رئیس جمهور، 8 نخست وزیر و تعداد زیادی از وزرای خارجه، معاونان رئیس جمهور و فرستادگان ویژه کشورهای جهان که 53 درصد جمعیت جهان و بیش از دو سوم کشورهای جهان را نمایندگی می کنند، نشان دهنده قدرت وتوان سیاسی و فرهنگی و اقتصادی ایران در مدیریت جهانی است و امروز کشورهای جهان دریافته اند که سیاست آمریکا و غرب، راه سعادت ملت ها و کشورهای در حال توسعه را سد کرده و آنها در مدیریت جهانی باید به ادبیات دیگری توجه داشته باشند.
اکثرسخنرانان اجلاس، بر ایجاد عدالت، رفع تنش ها و بحران ها، روابط دوستانه، پیگیری حقوق هسته ای، اقتصادی، فناوری و حق تعیین سرنوشت ملت ها، و کاهش سلطه گری غرب و قدرت های جهان، کاهش دخالت در امور کشورها، مبارزه با ترور و خشونت را خواستار شده اند و این سخنان و خواسته ها، چیزی است که در سه دهه گذشته بارها مورد توجه جمهوری اسلامی ایران بوده است.
ایران بارها برهمه پرسی در فلسطین اشغالی و محکوم کردن اسرائیل تاکید کرده و امروز کشورهای عضو جنبش عدم تعهد نیز برآن تاکید دارند. برای بحران کشورهایی مانند سوریه، بحرین و ... نیز با توجه به تجربه بیداری اسلامی، راهکار حق تعیین سرنوشت توسط ملت ها و عدم مداخله نظامی واشغال گری توصیه شده و اکثرکشورها نیز برآن تاکید کرده اند.
رفع خشونت و محکوم کردن ترور و حمایت از قربانیان ترور از جمله جمهوری اسلامی که بسیاری از شهروندان و دانشمندان خود را در مکان های مختلف از طریق خشونت مخالفان نظام و کشورهای مداخله جو از جمله اسرائیل از دست داده است و... نیز مورد توجه کشورها بوده است.

در یک کلام، عدالت گستری در جهان، نمی تواند بدون احترام به حقوق کشورها و تعیین سرنوشت از طریق خود ملت ها و همچنین رفع خشونت و سلطه طلبی و ترور امکان پذیر شود و در این زمینه جنبش عدم تعهد همچنان به دنبال عدالت، از شعار استقلال طلبی  50 سال پیش امروز به شعار مقابله با ترور و به رسمیت شناختن حقوق کشورها رسیده است

دیدار بان‌كی‌مون دبیركل سازمان ملل متحد با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز (چهارشنبه) در دیدار آقای بان كی مون، دبیركل سازمان ملل و هیأت همراه، با اشاره به سابقه‌ی تمدن و فرهنگ ایرانی خاطرنشان كردند: با توجه به جایگاه مهم و برتر ملت ایران در مسائل فرهنگی و تمدنی، جمهوری اسلامی ایران زمینه‌ی بسیار خوبی برای گسترش فرهنگ و تمدن انسانی برخاسته از اسلام دارد. ایشان در ادامه با اشاره به نگرانی‌های مشترك بشریت و از جمله موضوع خلع سلاح اتمی تأكید كردند: جمهوری اسلامی ایران بر موضع «خاورمیانه‌ی عاری از سلاح اتمی» اصرار دارد و سازمان ملل متحد باید در خصوص رفع نگرانی‌های موجود در زمینه‌ی سلاح اتمی تلاش جدی انجام دهد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تجهیز رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی از جانب آمریكا و برخی قدرت‌های دیگر خاطرنشان كردند: این موضوع، خطر بزرگی برای منطقه است و از سازمان ملل متحد انتظار است كه در این خصوص اقدامی انجام دهد.



دیدار مان موهان سینگ، نخست‌وزیر هند با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر (چهارشنبه) در دیدار آقای مان موهان سینگ نخست‌وزیر هند و هیأت همراه، با اشاره به سابقه‌ی ارتباطات فرهنگی، عاطفی، تمدنی و تاریخی دو ملت ایران و هند تأكید كردند: ملت ایران همواره نگاه مثبتی به هند داشته‌اند و همه‌ی این موارد زمینه‌ی بسیار مناسبی برای گسترش بیش از پیش روابط دو كشور است.
ایشان هند را یك قدرت مهم و بزرگ و دارای پیشرفت‌های علمی و اقتصادی خوب خواندند و افزودند: ملت ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به‌خصوص در سال‌های اخیر، كارهای فراوانی در عرصه‌های علمی، اقتصادی و اجتماعی انجام داده كه شاید در طول چند قرن گذشته سابقه نداشته است.
رهبر انقلاب اسلامی زمینه‌های تعمیق همكاری‌های همه‌جانبه‌ی هند و ایران را مهیّا دانستند و تأكید كردند: همكاری‌های دو كشور به‌ویژه در عرصه‌های تجاری و زیربنایی می‌تواند همكاری اطمینان‌بخشی باشد.





دیدار ماهیندا راجا پاكسا رئیس‌جمهور سریلانكا با رهبر انقلاب

رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رئیس‌جمهور سریلانكا، وحدت كشورهای دوست را موجب تقویت جایگاه و افزایش قدرت و تأمین منافع ملی آنها خواندند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به القائات سیاسی و رسانه‌ای قدرت‌های سلطه‌گر افزودند: آنها سعی می‌كنند خود را شكست‌ناپذیر جلوه دهند، اما تجربیات ایران و سریلانكا نشان می‌دهد ایستادگی در مقابل استعمار و سلطه‌طلبان امكان‌پذیر است.
ایشان حمایت سریلانكا از ملت فلسطین و احترام به حقوق مسلمانان در سریلانكا را از اقدامات قابل توجه این كشور برشمردند و از علاقه‌مندی و تأكید رئیس‌جمهور سریلانكا برای گسترش روابط استقبال كردند.
آقای ماهیندا راجا پاكسا نیز با قدردانی از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در اجلاس سران عدم تعهد گفت: پیشنهاد عاری شدن منطقه‌ی خاورمیانه از سلاح‌های هسته‌ای و سخنان جنابعالی درباره‌ی فلسطین، بسیار جالب توجه بود.
رئیس‌جمهور سریلانكا با اشاره به تلاش‌های این كشور برای مبارزه با تروریسم و تأمین حقوق مسلمانان این كشور گفت: مطمئنیم كه با كمك شما می‌توانیم بر بسیاری از مشكلات فائق آییم.
رئیس‌جمهور سریلانكا با اشاره به همكاری دو كشور در زمینه‌ی صنعت داروسازی، كشاورزی و طرح‌های توسعه، ‌خواستار گسترش همه‌جانبه‌ی این روابط شد.



دیدار بردی‌محمد‌اف رئیس‌جمهور تركمنستان با رهبر انقلاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز (پنجشنبه) در دیدار رئیس‌جمهور تركمنستان، «دوستی و همكاری» را سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال همسایگان خواندند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با استقبال از گسترش مناسبات افزودند: ظرفیت‌های متنوع و گسترده‌ی دو كشور، مسیر گسترش همكاری‌ها را هموار كرده است.
رهبر انقلاب با ابراز خرسندی از پیشرفت‌های تركمنستان افزودند: منافع مشترك در مسائل مختلف، از جمله دریای خزر می‌تواند مبنای توسعه‌ی هرچه بیشتر روابط قرار گیرد.
 
آقای بردی محمداف نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلام‌های گرم ملت تركمنستان گفت: باافتخار همه‌ی تلاش خود را برای گسترش هرچه بیشتر مناسبات با همسایه‌ی بزرگ خود به كار خواهیم گرفت


رئیس‌جمهور تركمنستان اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران را بسیار مهم خواند و گفت: بدون تردید نتایج این اجلاس در روند پیشرفت كشورهای عضو، تأثیر مثبتی خواهد داشت.





دیدار وائل‌ نادر الحلقی نخست‌وزیر سوریه با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز (جمعه) همچنین در دیدار نخست‌وزیر سوریه و هیأت همراه، عامل اصلی و پشت پرده‌ی قضایای دردآور سوریه را آمریكا و رژیم صهیونیستی دانستند و تأكید كردند: جنبش عدم تعهد قطعاً بیش از آمریكا، ناتو و برخی كشورهای اروپایی حق ورود سیاسی به مسائل سوریه را دارد.
ایشان ادامه‌ی وضعیت كنونی سوریه و كشتار مردم این كشور را غیر قابل قبول خواندند و افزودند: مقصر اصلی در قضایای سوریه كسانی هستند كه زمینه‌ی ارسال سیل‌گونه‌ی سلاح به داخل سوریه و حمایت مالی از گروه‌های بی‌مسئولیت را به وجود آورده‌اند.
رهبر انقلاب اسلامی دادن سلاح به گروه‌های مخالف در هر كشوری و حمایت مالی و تبلیغاتی از آنها را زمینه‌ساز ایجاد شرایطی همچون سوریه دانستند و تأكید كردند: اگر امروز به مخالفان سیاست‌های دولت‌های اروپایی نیز كه اقدام به برپایی تظاهرات می كنند، پول و سلاح داده شود، قطعاً وضعیت كنونی سوریه در این كشورها نیز به وجود خواهد آمد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأكید بر این كه دولت سوریه در قضایای كنونی مورد ظلم واقع شده است، افزودند: دولت سوریه باید ضمن گرفتن هرگونه بهانه از مخالفان و بهانه‌جویان و ادامه‌ی اصلاحات سیاسی، واقعیت شرایط و پشت پرده‌ی توطئه در سوریه را برای افكار عمومی ملت‌های عرب تشریح و افشاء كند.




دیدار امام‌علی رحمان رئیس‌جمهور تاجیكستان با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای عصر امروز (پنجشنبه) در دیدار با رئیس‌جمهور تاجیكستان، زبان و فرهنگ ریشه‌دار و عمیق و مشترك ملت‌های منطقه را زمینه‌ای مساعد برای گسترش و تعمیق مناسبات دو و چندجانبه و نیز ساختن آینده‌ای بهتر دانستند.
ایشان با استقبال از گسترش روابط در زمینه‌های مختلف خاطرنشان كردند: تكریم سنت‌ها، عقاید و آداب مردم، باعث جذب حمایت مستحكم آنها می‌شود و هر دولتی با اتكای به این حمایت، ‌می‌تواند در مقابل عوامل مزاحم خارجی، پایداری كند.
 






دیدار نوری‌المالكی نخست‌وزیر عراق با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار آقای نوری مالكی نخست‌وزیر عراق و هیأت همراه، با اشاره به مسائل منطقه و از جمله اوضاع سوریه و بحرین تأكید كردند: جمهوری اسلامی ایران به عنوان رئیس جنبش عدم تعهد و عراق به عنوان رئیس اتحادیه‌ی عرب می‌توانند از ظرفیت این نهادها برای تأثیرگذاری جدی و صحیح در مسائل منطقه‌ای استفاده و نقش ایفاء كنند.
ایشان افزودند:‌ جنبش غیر متعهدها باید با ورود سیاسی در موضوع سوریه، ابتكار عمل را به دست گیرد و به وضعیت كنونی پایان دهد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تبلیغات سوء دشمنان برای القای جنگ شیعه و سنی در سوریه خاطرنشان كردند: واقعیت قضایای سوریه یك جنگ نیابتی با دولت سوریه از طرف برخی دولت‌ها به سردمداری امریكا و برخی قدرت‌های دیگر و با هدف تأمین منافع رژیم صهیونیستی و ضربه زدن به مقاومت در منطقه است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: در این میان، مردم سوریه وجه‌المصالحه و قربانی این توطئه شده‌اند كه این وضعیت باید هرچه زودتر متوقف شود.
ایشان همچنین با اشاره به مسائل عراق تأكید كردند: جمهوری اسلامی ایران پیشرفت و اقتدار عراق را به نفع خود می‌داند و معتقد است كه روابط دو كشور می‌تواند یك الگو و نمونه در منطقه باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با اظهار خرسندی از همكاری و اتحاد گروه‌های داخلی عراق افزودند: كشورهای منطقه و همچنین همه‌ی گروه‌ها و جریان‌های داخل عراق باید بدانند كه امریكایی‌ها شریك قابل اطمینانی نیستند و هر زمانی كه لازم بدانند، قطعاً تمام قول و قرارهای خود را زیر پا خواهند گذاشت و خیانت خواهند كرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأكید كردند: تنها دولتی كه امریكا برای آن شریك قابل اطمینانی است، رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی است.

آقای نوری مالكی نخست‌وزیر عراق نیز در این دیدار، ضمن بیان توضیحاتی از وضعیت داخلی عراق گفت: به لطف خداوند، عراق توانسته است از بسیاری مشكلات عبور كند و در مسیر بازسازی و پیشرفت قرار گیرد و در این مسیر احتیاج به تجربیات جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی با اظهار نگرانی شدید از وضعیت سوریه و دخالت‌های بیگانگان و گسترش القاعده و جریان‌های تندرو در این كشور و تأثیر آن در كشور همسایه سوریه گفت: جنبش عدم تعهد باید ابتكار عمل را در حل مسئله‌ی سوریه به دست بگیرد.







دیدار خانم شیخ حسينه واجد نخست‌وزیر بنگلادش با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (جمعه) در دیدار خانم شیخ حصینه ماجد نخست‌وزیر بنگلادش و هیأت همراه، با اشاره به سابقه‌ی فرهنگی و كهن ایران و بنگلادش و رایج بودن زبان فارسی در گذشته‌ی دور در بنگلادش، تأكید كردند: ارتباطات عمیق فرهنگی، زمینه‌ی بسیار مناسبی برای همكاری‌های سیاسی، بین‌المللی، اقتصادی و اجتماعی است.
ایشان با اشاره به جایگاه تأثیرگذار بنگلادش در سازمان كنفرانس اسلامی، جنبش عدم تعهد و گروه D8 افزودند: همكاری‌های كشورهای اسلامی و استفاده از ظرفیت‌های یكدیگر، قطعاً در جهت منافع ملت‌های مسلمان و قدرت روزافزون آنها خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی تنها راه مقابله با سیاست‌های قدرت‌های زورگو را نزدیكی و همكاری كشورهای مستقل و اسلامی دانستند و خاطرنشان كردند: ‌اگر این اتحاد و همكاری به صورت جدی وجود داشت، اكنون نباید شاهد مسائل تأسف‌بار در سوریه و بحرین می‌بودیم.

در این دیدار، خانم شیخ حصینه ماجد نخست‌وزیر بنگلادش نیز با تأیید سخنان رهبر انقلاب اسلامی گفت: كشورهای اسلامی و كشورهای مستقل باید با بسیج امكانات و ظرفیت‌های خود مانع از تصمیم‌گیری قدرت‌ها برای دیگر كشورها شوند.
وی همچنین تأكید كرد: بنگلادش خواهان گسترش روابط خود با ایران در زمینه‌های مختلف به‌ویژه در بخش‌های اقتصادی و تجاری است.




دیدار تساخیاگین البگ دورج رئیس‌جمهور مغولستان با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صبح امروز (شنبه) در دیدار آقای تساخیاگین البگ دورج؛ رئیس‌جمهور مغولستان، به اشتراكات تاریخی و فرهنگی ایران و مغولستان از جمله آثار تاریخی و علمی مربوط به دوران حاكمیت مغول‌ها در ایران اشاره كردند و افزودند: روابط ایران و مغولستان با چنین پیشینه‌ی تاریخی باید بیش از پیش گسترش یابد.
ایشان ظرفیت‌ها و توانایی‌های جمهوری اسلامی ایران را بسیار بالا خواندند و تأكید كردند: دو كشور می‌توانند همكاری‌های متنوعی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، دانشگاهی و بین‌المللی داشته باشند.

در این دیدار رئیس‌جمهور مغولستان نیز اشتراكات تاریخی و فرهنگی دو كشور را زمینه‌ی مساعدی برای گسترش روابط دو كشور دانست و گفت: مغولستان تمایل بسیاری برای روابط گسترده با جمهوری اسلامی ایران، از جمله امور اقتصادی، زیربنایی، سیاسی و مبادله‌ی استاد و دانشجو دارد.
رئیس‌جمهور مغولستان تأكید كرد: ما نیز با دیدگاه شما در خصوص منطقه‌ی عاری از سلاح هسته‌ای موافقیم و استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را حق همه‌ی كشورها می‌دانیم.




ديدار يايی بونی رئيس‌جمهور بنين و رئيس دوره‌ای اتحادیه‌ی آفريقا با رهبر انقلاب

آقای یایی بونی رئیس‌جمهور بنین و رئیس دوره‌ای اتحادیه‌ی آفریقا از جمله مقامات كشورهایی بود كه عصر روز (جمعه) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار كرد.
آقای یایی بونی در سخنان خود ضمن اعلام آمادگی اتحادیه‌ی آفریقا برای همكاری جدی و نزدیك با جمهوری اسلامی ایران به عنوان ریاست جنبش عدم تعهد، این جنبش را با حضور دو سوم كشورهای عضو سازمان ملل متحد و پنجاه و سه درصد جمعیت جهان، ظرفیتی بسیار مهم و تأثیرگذار دانست و با اشاره به امكانات و توانایی‌های كشورهای آفریقایی گفت: اتحادیه‌ی آفریقا و جنبش عدم تعهد با همكاری یكدیگر می‌توانند نقشی جدی در مسائل بین‌المللی ایفا كنند و ما معتقدیم مشكلات و نبود امنیت در دنیای امروز ناشی از سوء مدیریت جهانی از جمله ساختار غلط شورای امنیت و تسلط برخی قدرت‌ها از جمله آمریكا بر سازمان‌های بین‌المللی همچون بانك جهانی و صندوق بین‌المللی پول است.
رئیس‌جمهور بنین استفاده‌ی صلح‌آمیز از منابع انرژی از جمله انرژی هسته‌ای را حق همه‌ی كشورها دانست و گفت: ما به عنوان اتحادیه‌ی آفریقا آمادگی كامل داریم تا با همكاری با جنبش عدم تعهد، در جهت ایجاد همبستگی و صلح جهانی گام برداریم.
رهبر انقلاب اسلامی پس از سخنان رئیس‌جمهور بنین، با تجلیل از روحیه‌ی نشاط،‌ امید و اعتماد به نفس و تحلیل صحیح آقای یایی بونی از شرایط جهانی و مشكلات آن، گفتند: جمهوری اسلامی ایران همواره برای هر شخص و ملتی كه دارای چنین روحیاتی باشند، احترام فراوان قائل است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای توجه به قاره‌ی آفریقا را از چهارچوب‌های اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برشمردند و افزودند: ما قاره‌ی آفریقا را به دلیل فرهنگ‌های عمیق و كهن آن بسیار مهم می‌دانیم.
ایشان با اشاره به استعمار قاره‌ی آفریقا به وسیله‌ی قدرت‌های غربی و خسارات و صدمات ناشی از این استعمار در كشورهای آفریقایی، خاطرنشان كردند: تنها راه رهایی از سلطه‌ی استعمارگران، بازیابی هویت اصلی خود و تكیه بر نیروی ذاتی درونی است.
رهبر انقلاب اسلامی همكاری و همبستگی كشورهای مستقل را ضروری خواندند و بر لزوم هوشیاری در قبال دشمنان این وحدت و هماهنگی تأكید كردند.



دیدار كیم یونگ نام رئیس پرزیدیوم كره‌ی شمالی با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز (شنبه) در دیدار آقای كیم یونگ نام؛ رئیس مجمع عالی جمهوری خلق كره‌ی شمالی، با اشاره به مواضع همسان ایران و كره‌ی شمالی در بسیاری از زمینه‌ها تأكید كردند: باید در مسیر حركت به سمت اهداف بلند، جدی بود و فشارها، تحریم‌ها و تهدیدها خللی در عزم‌ها به وجود نیاورد.
ایشان افزودند: جمهوری اسلامی ایران در مسیر حركت به سمت اهداف والای خود كاملاً مصمم است.
رهبر انقلاب اسلامی ظرفیت‌های گسترش روابط دو كشور را زیاد دانستند و خاطرنشان كردند: جمهوری اسلامی ایران و كره‌ی شمالی دشمنان مشتركی دارند، زیرا قدرت‌های استكباری، دولت‌های مستقل را برنمی‌تابند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به سفر خود در زمان ریاست‌جمهوری به كره‌ی شمالی، از شخصیت آقای كیم ایل سونگ رهبر فقید این كشور تجلیل كردند.
آقای كیم یونگ نام؛ رئیس مجمع عالی خلق جمهوری كره‌ی شمالی نیز در این دیدار با ابلاغ سلام‌های آقای كیم جونگ اون رهبر كره شمالی، سفر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به كره‌ی شمالی در دوران ریاست‌جمهوری ایشان را نقطه‌ی عطفی در روابط دو كشور دانست و تأكید كرد: گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران از سیاست‌های راهبردی كره‌ی شمالی است.
وی همچنین از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف تجلیل كرد.





دیدار عمر البشیر رئیس‌جمهور سودان با رهبر انقلاب

آقای عمر البشیر رئیس‌جمهور سودان، از دیگر مقاماتی بود كه عصر روز (جمعه) با رهبر انقلاب اسلامی دیدار كرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار بر لزوم تحرك بیشتر كشورهای اسلامی و منطقه در مسائل مهم تأكید كردند و افزودند: جنبش عدم تعهد ظرفیت خوبی است تا كشورهای اسلامی و مستقل، توانایی‌ها و تأثیرگذاری و ابتكار عمل در مسائل منطقه از جمله فلسطین و سوریه را به دست گیرند.
ایشان لزوم هوشیاری در قبال طراحی‌های بدخواهان ملت‌های اسلامی را نیز یادآور شدند و تأكید كردند: باید مراقب بود در شناخت و تحلیل اوضاع دچار اشتباه نشویم.
آقای عمرالبشیر رئیس‌جمهور سودان در این دیدار با ابراز خرسندی از برگزاری موفقیت‌آمیز اجلاس عدم تعهد در تهران، مسائل منطقه، فلسطین و سوریه را از جمله مسائل مهم و نگران‌كننده دانست كه باید از ظرفیت جنبش عدم تعهد برای حل آن مسائل استفاده شود.





دیدار عبدالقادر بن صالح رئیس مجلس الجزایر با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی، عصر روز (جمعه) در دیدار آقای عبدالقادر بن صالح، رئیس مجلس الجزایر با ایشان، ضمن تجلیل از سابقه‌ی انقلابی و مجاهدت ضد استعماری مردم الجزایر گفتند: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دولت الجزایر همواره یك شریك خوب و در جبهه‌ی مقاومت بوده است.
ایشان با تأكید بر این‌كه الجزایر می‌تواند نقش تأثیرگذارتری در جنبش عدم تعهد ایفا كند، خاطرنشان كردند: ظرفیت‌های زیادی برای گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و الجزایر وجود دارد كه باید این ظرفیت‌ها را به مرحله‌ی عمل رساند.
آقای عبدالقادر بن صالح رئیس مجلس الجزایر نیز در این دیدار، حضور سران و مقامات كشورهای مختلف در اجلاس تهران را در شرایط كنونی بسیار پرمعنی و مهم دانست و گفت: الجزایر نیز خواهان گسترش روابط بیشتر با ایران است كه باید با تشكیل كمیسیون‌های مشترك، این موضوع به مرحله‌ی عمل برسد.





دیدار مانوئل سریفو ان‌هاماجو رئیس‌جمهور گینه‌ی بیسائو با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صبح روز (شنبه) در دیدار آقای سریفو ان‌هاماجو؛ رئیس‌جمهور گینه‌ی بیسائو، جنبش عدم تعهد را ظرفیت بسیار خوبی برای انواع همكاری‌های میان اعضا دانستند و گفتند: اگر اعضای این جنبش، همكاری‌های گسترده‌ای را در چهارچوب جنبش عدم تعهد تدوین كنند، تلاش قدرت‌های زورگو برای تحریم و فشار بر كشورهای مستقل از بین خواهد رفت.
ایشان با تأكید بر این كه لازمه‌ی همكاری‌های گسترده در چهارچوب جنبش عدم تعهد، ایجاد سازوكارهای اجرایی قوی است، افزودند: قدرت‌های سلطه‌گر تلاش دارند تا این‌گونه القاء كنند كه هرگونه ایستادگی در برابر آنها غیر ممكن است، اما اعضای جنبش عدم تعهد می‌توانند خلاف این القائات را اثبات كنند.
آقای سریفو ان‌هاماجو؛ رئیس‌جمهور گینه‌ی بیسائو نیز در این دیدار بر تمایل كشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های مختلف تأكید كرد.





دیدار آصف‌علی زرداری رئیس‌جمهور پاكستان با رهبر انقلاب

رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رئیس‌جمهور پاكستان، تروریسم را موجود مزاحم تحمیل‌شده از جانب غرب به ملت‌های منطقه دانستند و خاطرنشان كردند: امریكا و قدرت‌های غربی هرجا پا بگذارند، شر و فساد و ناامنی به همراه می‌آورند.
ایشان همگرایی كشورهای اسلامی و استفاده از ظرفیت جنبش عدم تعهد را برای مقابله با تروریزم ضروری خواندند و افزودند: باید همه در مقابل زورگویی‌ها و تحمیلات قدرت‌های بزرگ احساس مسئولیت كنیم و در مقابل آن بایستیم.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با یادآوری احساس و نگاه مثبت ایرانیان به ملت مسلمان، مؤمن، صمیمی و با فرهنگ پاكستان افزودند: امیدواریم با یاری خداوند مشكلات تحمیل‌شده به پاكستان پایان یابد.
آقای آصف زرداری نیز روابط دو ملت را روابطی عمیق و از نوع خویشاوندی خواند. وی با اشاره به تلاش اسلام‌آباد برای گسترش روابط گفت: ایده‌های حكیمانه‌ی شما درباره‌ی وحدت و ایستادگی كاملاً مورد قبول ما است.
رئیس‌جمهور پاكستان با قدردانی از برگزاری خوب و موفق اجلاس سران افزود: این اجلاس به جهانیان نشان می‌دهد كه چگونه باید مشكلات خود را حل كنند.






دیدار بودی‌یانا معاون رئیس‌جمهور اندونزی با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار آقای بودیانو معاون رئیس‌جمهور اندونزی و هیأت همراه، با اشاره به آرمان‌های اصلی جنبش عدم تعهد و ظرفیت‌ها و امكانات بسیار بالای كشورهای عضو این جنبش تأكید كردند: هدف اصلی بنیانگذاران جنبش عدم تعهد، تشكیل یك نهاد تشریفاتی نبوده است، بلكه آنها به دنبال یك جنبش تأثیرگذار و زنده بودند و باید این هدف اكنون احیا شود.
ایشان افزودند: كشورهای عضو جنبش عدم تعهد، از جمله كشورهایی همچون اندونزی كه از بنیانگذاران آن می‌باشند، باید با همكاری یكدیگر و بالفعل كردن ظرفیت‌ها، در مسائل مهم بین‌المللی و منطقه‌ای حضور تأثیرگذار و نقش‌آفرینی داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی استفاده از تجربیات و پیشرفت‌های كشورهای عضو جنبش عدم تعهد را یكی دیگر از زمینه‌های قابل اجرا در جنبش دانستند و خاطرنشان كردند: البته پیشرفت‌های كشورهای مستقل و اسلامی دشمنانی دارد كه باید مراقب نقشه‌ها و توطئه‌های آنها بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ایجاد اختلاف و درگیری مذهبی به‌ویژه میان شیعه و سنی را یكی از توطئه‌های خطرناك خواندند و افزودند: این‌گونه اقدامات با حمایت برخی قدرت‌ها و به وسیله‌ی عناصری مزدور انجام می‌شود و نمونه‌های آن اكنون در افغانستان و پاكستان است.
ایشان خاطرنشان كردند: القاعده و طالبان با حمایت هم‌پیمانان امریكا در منطقه به وجود آمدند و امریكا نیز به بهانه‌ی مقابله با آنها، كشورهایی نظیر پاكستان و افغانستان را بمباران می كند، ولی هدف اصلی، سلطه بر این كشورها است.
رهبر انقلاب اسلامی با هشدار در خصوص مراقبت از وقوع توطئه‌ی خطرناك جنگ‌های قومی و مذهبی در اندونزی یا مصر و لیبی بر لزوم همكاری بیش از پیش كشورهای اسلامی تأكید كردند.

در این دیدار آقای بودیانو معاون رئیس‌جمهور اندونزی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری بسیار خوب اجلاس غیر متعهدها در تهران، زمینه‌ی همكاری‌های اقتصادی ایران و اندونزی را بسیار زیاد ارزیابی كرد و گفت: در مذاكرات انجام شده در تهران مقرر شد بخش خصوصی و بازرگانان دو كشور فعال‌تر شوند و راه‌های گسترش همكاری‌های اقتصادی را بررسی كنند.
وی همچنین ظرفیت‌های كشورهای عضو جنبش عدم تعهد را برای نقش‌آفرینی بیشتر و تأثیرگذارتر در مسائل بین‌المللی مهم خواند و در خصوص تنوع قومی و مذهبی در اندونزی گفت: دولت اندونزی همواره به دنبال ایجاد زمینه‌ی مناسب برای همزیستی مسالمت‌آمیز و یكپارچگی قومیت‌ها و مذاهب گوناگون در این كشور بوده است.
معاون رئیس‌جمهور اندونزی همچنین با اشاره به تخصص خود در زمینه‌ی اقتصاد، خطاب به رهبر انقلاب اسلامی افزود: من دیدگاه‌های جنابعالی را در خصوص اقتصاد مقاومتی مطالعه كرده‌ام و این دیدگاه‌ها بسیار جالب و جدید است.






دیدار میشل سلیمان رئیس‌جمهور لبنان با رهبر انقلاب

رهبر انقلاب اسلامی عصر روز (پنجشنبه) در دیدار رئیس‌جمهور لبنان، این كشور را دارای اهمیت و حساسیتی ویژه در منطقه خواندند و افزودند: برخی بیگانگان سعی می‌كنند مشكلات بعضی كشورهای منطقه را به لبنان سرایت دهند كه همكاری و همدلی گروه‌ها و طوایف لبنانی و تكیه بر ارزش مهم مقاومت می‌تواند این تحركات را ناكام بگذارد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، لبنان را كشوری مهم و حساس در منطقه دانستند و افزودند: رهبران و شخصیت‌های لبنانی توانسته‌اند تجربه‌ی خوبی از خود نشان دهند و با پایداری در برابر اختلاف‌افكنی مذهبی و طائفه‌ای و حمایت از مقاومت، بسیاری از مشكلات را حل كنند.
ایشان گفتگوهای میهنی در لبنان را سیاست صحیحی برشمردند و افزودند: برخی در داخل و خارج لبنان، نقشه‌هایی در سر می‌پرورانند، اما شما نخست‌وزیر و رئیس مجلس مسائل را به‌خوبی اداره می‌كنید كه این هم‌جهتی را باید حفظ كرد.
ایشان ضمن تأكید بر مخالفت با هرگونه دخالت خارجی در سوریه افزودند: تنها راه حل مسئله‌ی سوریه، جلوگیری از ارسال سلاح برای گروه‌های بی‌مسئولیت است.

در این دیدار آقای میشل سلیمان رئیس‌جمهور لبنان ضمن قدردانی از برگزاری بسیار خوب و قوی اجلاس سران عدم تعهد در تهران و تأكید بر لزوم گسترش بیش از پیش روابط ایران و لبنان، اظهار امیدواری كرد كه این نشست و ریاست‌ كشور جمهوری اسلامی ایران بر جنبش عدم تعهد نتایج عملی مثبتی در موضوعات مختلف از جمله فلسطین داشته باشد.
رئیس‌جمهور لبنان همچنین با بیان توضیحاتی در خصوص اوضاع لبنان و گفت‌وگوهای راهبردی دفاعی گفت: ما معتقدیم لبنان همچنان به مقاومت نیاز دارد و دولت لبنان مصمم است با ایجاد زمینه‌ی گفت‌وگو و مفاهمه و همكاری، از سرایت هرگونه تنش خارجی به داخل لبنان جلوگیری كند.
آقای میشل سلیمان همچنین با اشاره به مسائل سوریه افزود: لبنان مخالف هرگونه مداخله‌ی خارجی در سوریه است و تأكید دارد مسائل سوریه باید از طریق گفت‌وگو حل شود.





دیدار رابرت موگابه رئیس‌جمهور زیمباوه با رهبر انقلاب

رئیس‌جمهور زیمبابوه اعلام كرد كه ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد، خبر بسیار خوبی است كه به چهار دلیل باعث امیدواری كشورهای عدالتخواه، آزادیخواه و استقلال‌طلب شده است.
آقای موگابه كه عصر روز (پنجشنبه) به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی رفته بود، سخنرانی ایشان در جلسه‌ی افتتاحیه را عالی، آموزنده، دارای نكات فلسفی عمیق و تحرك‌آفرین خواند و گفت: ما بسیار خوشحالیم كه ریاست جنبش به كشوری سپرده شده كه كارنامه‌ی درخشانی در مبارزه با قدرت‌های استكباری غرب دارد.
رئیس جمهور زیمبابوه برخورداری جمهوری اسلامی ایران از فلسفه‌ای انقلابی، پرهیز ایران از تكیه بر حرف و شعار و تأكید بر اقدام عملی را از دیگر دلایل خرسندی فراوان كشورهای آزادیخواه جهان از ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد خواند و گفت: این موقعیت، فرصت خوبی برای گسترش بیشتر روابط دوجانبه نیز به شمار می‌رود.
آقای موگابه با انتقاد شدید از دروغ‌های بزرگ غربی‌ها درباره‌ی دفاع از حقوق بشر، قانون و دموكراسی افزود: پیشینه‌ی آمریكا، انگلیس و فرانسه و رفتار دوگانه‌ی آنها در قبال تحولات منطقه‌ی خاورمیانه نشان می‌دهد كه غربی‌ها فقط به دنبال منابع نفتی هستند.
رئیس‌جمهور زیمبابوه عملكرد غرب در سوریه را نشان‌دهنده‌ی نقشه‌چینی آنها برای تضعیف جمهوری اسلامی ارزیابی كرد و افزود: بسیار مضحك است كه غربی‌ها ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متهم می‌كنند.
 
رهبر انقلاب اسلامی پس از شنیدن سخنان رئیس‌جمهور زیمبابوه، با تجلیل از استمرار روحیه‌ی انقلابی ایشان خاطرنشان كردند: حدود ۲۵ سال قبل كه در اجلاس عدم تعهد در حراره شركت كرده بودم، شما با همین روحیه‌ی انقلابی تأكید كردید بقیه‌ی اعضای جنبش عدم تعهد فقط حرف می‌زنند و تنها جمهوری اسلامی ایران است كه عمل می‌كند و اكنون فرصتی است تا با همكاری یكدیگر، همه‌ی اعضای جنبش را به اقدام عملی دعوت و هدایت كنیم.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با استقبال از توسعه‌ی مناسبات خاطرنشان كردند: ما قدرت واقعی را در تقویت اراده‌ی ملی و پیشرفت‌های علمی–اجتماعی می‌دانیم، نه سلاح اتمی.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها