معاون فني مرکز توسعه شبکه و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت از فعال شدن سامانه ثبت نام از مردم در برنامه پزشك خانواده خبر داد و بر لزوم ثبت صحيح اطلاعات هويتي و شماره تلفنهاي همراه مردم در اين سامانه تاكيد كرد.
دكتر سيدرضا مظهري در گفتوگو با ايسنا، با اعلام باز شدن سايت www.1590.ir براي ثبتنام مردم و انتخاب پزشك خانواده، گفت: اقدام سرپرست خانوار براي ثبتنام در برنامه پزشك خانواده و انتخاب پزشك مربوطه كافي است و لزومي ندارد تك تك اعضاي خانوار براي ثبتنام در اين برنامه اقدام كنند.
وي افزود: سرپرست خانوار ميتواند پس از كامل كردن ثبت نام خود در سايت www.1590.ir، با باز كردن صفحات مربوطه در اين سامانه، نسبت به ثبت ديگر اعضاي خانوار و همچنين انتخاب پزشك خانواده اقدام كند.
معاون فني مركز مديريت توسعه شبكه وزارت بهداشت ادامه داد: هر چند آزادي عمل براي انتخاب پزشك خانواده توسط تك تك اعضاي خانوار وجود دارد، اما از آنجا كه هدف از اجراي اين برنامه آن است كه يك پزشك براي تمام اعضاي خانواده باشد و همچنين با توجه به ارتباط و تاثير خانواده در بيماريهاي يكديگر، توصيه ميشود تمام اعضاي خانواده به صورت مشترك يك پزشك را به عنوان پزشك خانواده خود انتخاب كنند.
به گفته وي، پس از تعيين محل سكونت توسط سرپرست خانوار در سايت مربوطه، صفحه مربوط به پزشكان خانواده آن شهر باز شده و در اختيار كاربر قرار ميگيرد. در اين زمينه نيز توصيه ميشود افراد نزديكترين مطب به محل سكونت را به عنوان پزشك خانواده خود انتخاب كنند.
مظهري با بيان اينكه تعداد زيادي از پزشكان درخواست شركت در برنامه پزشك خانواده تهران را داشتهاند، افزود: تا اين لحظه هزار و 157 پزشك براي شركت در برنامه پزشك خانواده در تهران ثبتنام كردهاند. از آنجا كه ممكن است تمام اين پزشكان واجد صلاحيت براي پزشك خانواده نباشند، كنترلهاي مربوطه از سوي سوپروايزرهاي دانشگاهي هر شهرستان صورت ميگيرد و پس از تاييد مدارك، با پزشك مربوطه قرارداد منعقد ميشود و نام آن پزشك در سامانه لينك ميشود. بر اين اساس ليست اسامي پزشكان خانواده در سايت www.1590.ir در هر شهرستان و از جمله تهران همچنان در حال اضافه شدن است. به اين ترتيب اگر نام پزشك مورد نظر يك فرد در سامانه www.1590.ir وجود نداشت، آن فرد ميتواند ثبت نام خود را انجام داده و براي انتخاب پزشك خانواده خود تا زمان اضافه شدن نام پزشك مورد نظر به سامانه منتظر بماند.
معاون فني مركز مديريت توسعه شبكه وزارت بهداشت گفت: براي ثبتنام در برنامه پزشك خانواده لزومي ندارد افراد حتما به سايت www.1590.ir مراجعه كنند. براي ثبتنام مردم در اين برنامه سه فرمت در نظر گرفته شده است؛ ابتدا آنكه پرسنل وزارت بهداشت به درب منازل مراجعه كرده و سرشماري انجام ميدهند و مردم ميتوانند از ليست اسامي پزشكاني كه همراه پرسنل وزارت بهداشت است، يك نفر را به عنوان پزشك خانواده خود انتخاب كنند.
وي افزود: روش ديگر آن است كه فرد ميتواند به صورت حضوري به مطب پزشك خانواده كه با نصب تابلو در محل آن مطب مشخص ميشود، مراجعه كرده و براي ثبتنام اقدام كند. در اين زمينه همراه داشتن شناسنامه و كارت ملي و همچنين مدركي نظير قبض آب، برق، گاز يا تلفن به منظور احرازهويت محل سكونت فرد لازم است.
مظهري ادامه داد: با مراجعه به سايت www.1590.ir نيز افراد ميتوانند براي ثبتنام در برنامه پزشك خانواده اقدام كنند. پس از ثبتنام در برنامه پزشك خانواده، كد رهگيري به سرپرست خانوار ارائه ميشود. در اين مرحله نيز مدارك افراد ثبتنام شده در برنامه پزشك خانواده توسط مركز مجري پزشك خانواده كنترل ميشود و با تاييد مدارك توسط پزشك خانواده مسوول، پرونده مربوطه براي افراد شكل ميگيرد و در مرحله بعدي ويزيت پايه آغاز ميشود.
مظهري گفت: در سامانه www.1590.ir كارتابلي به صورت اختصاصي براي هر خانوار در نظر گرفته ميشود كه افراد ميتوانند از اين طريق با پزشك خانواده خود در ارتباط باشند، پيامها، پرسشها و شكايات احتمالي خود را به سوپروايزرهاي شهرستاني و ملي انتقال داده و پاسخ لازم را نيز دريافت كنند. پزشك خانواده نيز به صورت موردي اگر كاري با افراد تحت پوشش خود داشته باشد، ميتواند از اين طريق با آنها ارتباط برقرار كند. در مجموع علاوه بر راهاندازي سيستم پيام كوتاه و انتقال اطلاعات از اين طريق، افراد ميتوانند از طريق كارتابل الكترونيكي نيز اطلاعات لازم را دريافت كنند. به محض آنكه ثبتنام افراد در برنامه پزشك خانواده قطعي شود، كارتابل الكترونيكي اختصاصي آن خانوار نيز فعال ميشود.
معاون فني مركز توسعه شبكه و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت در پايان تاكيد كرد: از آنجا كه در برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع اطلاعرساني از طريق پيام كوتاه انجام ميشود و اين اطلاعرساني ميتواند متناسب با بيماري فرد جنبههاي آموزشي نيز داشته باشد، درخواستمان آن است كه افراد اطلاعات خود را به صورت كامل و صحيح در سامانه وارد كنند و شماره تلفنهاي همراه خود را نيز از طريق سامانه در اختيار ما قرار دهند. همچنين از آنجا كه وظايف تيم سلامت بر اساس سن جمعيت تحت پوشش تعيين ميشود، لازم است افراد تاريخ تولد خود را نيز به صورت صحيح در سامانه اعلام كنند تا بتوانند از آخرين اقدامات و تغييرات باخبر شوند.