کد خبر: ۷۵۹۰۱
زمان انتشار: ۱۳:۴۲     ۰۶ شهريور ۱۳۹۱
سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری گفت: آقایان 4 مدال وزنه برداری در المپیک 2012 لندن را در خواب هم نمی‌دیدند.

به گزارش خبرگزاری فارس، هر اندازه مراسم تقدیر از مدال‌آوران و قهرمانان المپیک موجب غافلگیری و خوشحالی ورزشکاران شد، به همان اندازه رنجش خاطر مربیان و کادرفنی تیم‌های ملی مختلف را فراهم آورد. کوروش باقری، سرمربی تیم ملی وزنه برداری یکی از این مربیان است که در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس در این مورد صحبت‌های انتقادآمیزی را انجام داد که در زیر می‌آید:

فارس: مراسم تقدیر از مدال‌آوران و قهرمانان المپیک با حضور رئیس جمهور و مسئولان وزارت ورزش برگزار شد، اما گویی این مراسم خیلی به دل مربیان ننشست؟

به هیچ وجه از پاداشی که داده شد، راضی نیستم و برداشتم این است که اگر تیم ملی وزنه‌برداری در المپیک 2012 لندن به جای 4 مدال، یک مدال هم کسب می‌کرد، همین وضعیت بود.

فارس: همچنان معتقد هستید که مربیان دیده نمی‌شوند؟

همین طور است. جوایز مربیان سقف پیدا کرده است و کارشناسان محترمی که زیر نظر وزیر ورزش کار می‌کنند، به تنها چیزی که اهمیت نمی‌دهند، شایسته‌سالاری و نتیجه کاری است که به دست می‌آید. مطمئناً نتیجه این کار تأثیر بدی روی ورزش می‌‌گذارد. خود من پس از برگزاری این مراسم تصمیم گرفتم کار پشتوانه‌سازی را واقعاً تعطیل کنم، چراکه با این تیمی که داریم، تا چهار پنج سال آینده در هر مسابقه حداقل یکی دو مدال را می‌گیریم، ضمن اینکه با این وضعیت مطمئن شدم که گذشتگان من کار درست را انجام دادند. اینکه باید پل‌های پشت سر را خراب کرد و فقط به کسب حداقل مدال قناعت کرد.

فارس: پس این مراسم حداقل برای کادرفنی تیم‌های ملی راضی کننده نبود.

جایزه‌ای که برای سرمربیان تیم‌های ملی پس از المپیک در نظر گرفته شد، تفاوت زیادی با جوایز گوانگجو نداشت، در حالی که عملکرد تیم ملی وزنه‌برداری در هر دو رقابت یکسان بود و در هر دو میدان، یک طلا، دو نقره و یک برنز به دست آمد. با این وضعیت به نظر می‌رسد برای مسئولان مهم نیست که مربیان چه کاری انجام می‌دهند و بیشتر این موضوع به چشم می‌آید که انگار مربیان در نزد مشاورانی که به عزیزان مسئول در وزارت ورزش مشاوره می‌دهند، در موفقیت‌ها هیچ نقشی ندارند.

فارس: علت اینکه مربیان در ایران دیده نمی‌شوند، چیست؟ همیشه در موفقیت‌هت فقط عملکرد ورزشکار دیده می‌شوند و "تیم پشت" خیلی به چشم نمی‌آید.

فکر می‌کنم در این مورد خیلی صحبت نکنیم، بهتر است. البته این را هم بگویم که با این شرایط راضی هستم، چراکه اگر فردا اگر تیم نتیجه نگرفت و مشکلات دیگری پیش آمد و همچنین داستان‌ها گذشته مبنی بر افت تیم ملی وزنه‌برداری پیش آمد، کسی حق ندارد از "کوروش باقری" سؤال کند "چرا؟" به این دلیل که خودشان این طور می‌خواهند و به این نتیجه رسیده‌ام که خود عزیزان به این شکل دوست دارند. سرمربی تیم ملی هستم و با توجه به رفتاری که با من می‌شود، برنامه‌هایم را تنظیم می‌کنم. آن اوایل خیلی حرص و جوش می خوردم اما پس از مراسم، یک جور دیگر تصمیم خواهم گرفت و یک جور دیگر فکر می‌کنم و این موضوع را به حسین رضازاده هم گفته‌ام.

فارس: دلسرد شدید؟

100 درصد دلسرد شده‌ام. ابن موارد را با وجود اینکه به رضازاده تعهد اخلاقی دارم، انتقال داده‌ام. با این حال در صورت تمایل وی، همچنان در خدمتش هستم اما خیلی هم اصراری ندارم که مانند گذشته بخواهم آسمان را به زمین دوخته و حتما بهترین نتایج را برای وزنه‌برداری کسب کنم، ضمن اینکه معتقدم به هیچ وجه 4 مدال وزنه‌برداری در المپیک به چشم نیامد.

 

 

فارس: ممکن اسن این موضوع عاملی شود که سایر مربیان از جمله خود شما ترغیب به پذیرفتن پیشنهادات سایر کشورها شوید؟

این موارد می‌تواند در تصمیم مربیان مؤثر باشد. البته به شخصه به این موارد فکر نمی‌کنم. خداوند به من کمک کرده است که در همین شرایط هم شایستگی‌هایم را نشان دهم، اما برخورد مسئولان محترم یک هشدار برایم بود که از این پس خیلی حرص نخورم و به نتیجه‌ای که کسب می‌شود هم توجه نکنم. البته از آنها ممنونم که این هشدار را دادند. با این وضعیت از این پس در هر رقابت یک مدال هم کسب کنیم، کافی است.

فارس: اما کسب 4 مدال در المپیک لندن هم کار کمی نبود.

آقایان 4 مدال وزنه برداری در المپیک را در خواب هم نمی‌دیدند. از المپیک  1976 تا قبل از المپیک 2012 لندن، وزنه برداری کلاً 4 مدال کسب کرده است و به یک باره در لندن به همین تعداد مدال می‌آورد. بر همین اساس معتقدم که جایزه‌ای که به سرمربی اهدا شد در شأن این تعداد مدال و نتیجه‌ای که کسب شد، نبود. این تعداد مدال در حالی به من پرداخت شد که در وزنه‌برداری مانند سایر رشته‌ها، 5 مربی نداشتیم و فقط شخص "کوروش باقری" بوده است.

فارس: در این خصوص به رئیس جمهور هم گله کردید؟

آن زمان نمی‌دانستم جوایز چه اندازه است اما اگر می‌دانستم حتما این کار را می‌کردم و به آقای احمدی‌نژاد هم گلایه می‌کردم. حرف من این است که آقایان از این پس دیگر توقع نتایجی همسطح المپیک را نداشته باشند. البته قول می‌دهم که در رقابت‌های مختلف یک مدال را کسب می‌کنیم. همین یک مدال هم کفایت می‌کند، چراکه همین را می‌خواهند. برداشت من این است که کارشناسانی که در وزارت ورزش هستند یا نمی‌دانند ورزش حرفه‌ای یعنی چه یا به عمد، طوری تصمیم می‌گیرند که دوست ندارند کاروان ورزش ایران در المپیک‌ها خوب نتیجه بگیرد یا تلاش مضاعفی داشته باشد.

فارس: در حین مراسم با محمد بنا هم خیلی گرم گرفته بودید.

اقای بنا از بنده بزرگ‌تر است، ضمن اینکه نتایج تاریخی هم کسب کرده است. دراین مراسم فرصتی شد تا با وی صحبت کنم و ساعات خوبی را در این مراسم در کنار هم سپری کردیم. بابت دریافت نشان لیاقت نیز به وی تبریک می‌گویم.

فارس: برای آینده چه برنامه‌ای دارید؟

برنامه خاصی نیست. همین طور دور هم هستیم و چند ماه قبل از هر مسابقه دو سه نفر را دعوت می‌کنیم. همین نفراتی که داریم تا چند سال مدال‌آور خواهند بود. پشتوانه‌سازی در تیم‌های ملی هم از نظر من دیگر تعطیل است. یعنی با این وضعیت پشتوانه‌سازی در تیم‌های ملی لزومی ندارد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها