« مسعود ابراهیم حسن» استادیار زبان فارسی دانشگاه «کفر الشیخ» در گفتوگو با خبرنگار فارس در قاهره تاکید کرد که حضور محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر و مقامات این کشور در نشست سران غیرمتعهدها در تهران که 29 و 30 اوت برگزار میشود، در واقع آزمونی برای رهبران کنونی مصر است تا به وعدههای انتخاباتی خود مبنی بر از سرگیری روابط با تهران عمل کنند، این درحالی است که مرسی بارها نشان داده که مایل به برقراری این روابط است.
وی افزود: زمان پیروزی محمد مرسی در انتخابات تاکنون نشانههای بسیاری دال بر نزدیک شدن دو کشور به یکدیگر مشاهده میشود، از جمله اینکه شخص محمد مرسی نیز به شدت از توسعه و گسترش این روابط حمایت کرده است و این توسعه و گسترش روابط بیتردید به قضایای جهان اسلام و منطقه خدمت خواهد کرد.
پژوهشگر الاهرام در امور ایران سفر مرسی به ایران را گشودن صفحه جدیدی در مناسبات دو کشور دانست و تاکید کرد که این سفر زمینه را برای بالا بردن سطح دیپلماتیک و گشودن سفارتخانه در دو کشور فراهم میکند.
متن کامل این مصاحبه در زیر می آید
مرسی به وعده های تبلیغات انتخاباتی خود درباره ایران عمل کند
فارس: محمد مرسی پیش از جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری مصر تاکید کرد که در صورت رسیدن به قدرت روابط ایران و مصر روند طبیعی خود را باز خواهد یافت، حال به نظر شما آیا رئیس جمهوری مصر از حضور در اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران به عنوان فرصتی برای آغاز این روابط استفاده خواهد کرد؟
ابراهیم حسن: شرکت محمد مرسی در اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران بیتردید بر روابط دو کشور تاثیر مثبت خواهد گذاشت و به نظر من مرسی در این نشست حضور خواهد یافت.
وی تاکید کرد که این دیدار آزمونی واقعی برای رهبران مصر و به ویژه رئیس جمهوری آن است تا صحت و درستی ادعاها و تبلیغات انتخاباتی خود را به اثبات برساند.
سفر مرسی به تهران زمینه بازگشایی سفارت دو کشور را فراهم میکند
فارس: این دیدار از نظر شما چه معنا و مفهومی خواهد داشت؟
ابراهیم حسن: به نظر من این دیدار به معنای گشودن صفحه جدید در روابط دو کشور مصر و ایران است، به ویژه که این سفر با دیدارهای دو جانبه مسئولان و مقامات دو کشور همراه خواهد بود و زمینه را برای بالا بردن سطح دیپلماتیک در دو کشور و گشودن سفارتخانه در دو کشور فراهم میکند، به خصوص آنکه ایران در طول یک سال و نیمی که از انقلاب مصر میگذرد، بارها از مواضع مصر حمایت و تمایل خود را به همکاری اقتصادی و مبادلات تجاری با این کشور اعلام کرده است.
ایران ملت فلسطین را به ایستادگی و مقاومت ترغیب کرده است
فارس: نقش محوری ایران در قبال قضیه فلسطینی را چگونه ارزیابی میکنید؟
ابراهیم حسن: ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون نقش محوری را در قضیه فلسطینی ایفا کرده است. در واقع انقلاب اسلامی ایران یکی از انگیزههای مقاومت و مبارزه ملت فلسطین در برابر اشغالگران صهیونیست بوده و بسیج مردم فلسطین و تشویق آنها به مبارزه علیه اشغالگران صهیونیست اولین گامهایی بوده که ایران در تبلیغات رسانهای خود به خوبی به آن پرداخته و ملت فلسطین را به ایستادگی و مقاومت تشویق کرده است و نمونه بارز آن اعلام آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس توسط امام خمینی (ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران بود که بیانگر اعتراض تمام دنیا به اشغالگری رژیم صهیونیستی به شمار میآید.
روابط ایران و مصر به نفع جهان اسلام و منطقه است
فارس: چگونه میتوان روابط مصر و ایران را فعالتر کرد و راهکارهای حمایت از این روابط چیست؟
ابراهیم حسن: روابط ایران و مصر بسیار قدیمی است، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران این روابط رو به سردی گرایید و هر دو کشور در این راه دلایل خاص خود را داشتند، از یکسو رژیم مبارک دیدگاهها و مواضع خاص خود را داشت و از سوی دیگر ایران نیز مواضع منطقهای خاصی را اتخاذ کرده بود، به هر روی هرچه که هست هم اکنون دو کشور درصدد بهبود روابط خود هستند و در این ارتباط هیئتهای دو جانبه دیدارهایی نیز با یکدیگر داشتهاند، این درحالی است که از زمان پیروزی محمد مرسی در انتخابات تاکنون نشانههای بسیاری دال بر نزدیک شدن دو کشور به یکدیگر مشاهده میشود، از جمله اینکه شخص محمد مرسی نیز به شدت از توسعه و گسترش این روابط حمایت کرده است و این توسعه و گسترش روابط بیتردید به قضایای جهان اسلام و منطقه خدمت خواهد کرد.