مهر، ماه مبارک رمضان کمتر از 24 ساعت دیگر به پایان میرسد و اگرچه خرید میوه از سوی مردم در بسیاری از اقلام با کاهش مواجه شده بود، اما به دلیل فرا رسیدن روزهای تعطیل عید فطر و رونق دید و بازدیدها، ظرف روزهای گذشته خرید میوه و سایر اقلام اساسی از سوی مردم با استقبال مواجه شده است و همین امر، نوسانات جزئی قیمت برخی اقلام را در پی داشته است.
رونق خرید میوه و کالاهای اساسی
این در شرایطی است که میادین میوه و ترهبار به دلیل قیمت کنترلشده اقلامی که عرضه میکنند، همواره مورد توجه خانوادهها بوده و بسیاری از مردم، اقلام مورد نیاز خود را از این محل تامین میکنند، در حالیکه به دلیل تعطیلات دو روزه عید فطر، این میادین به صورت نیمهوقت به فعالیت مشغول هستند و شاید هم تعطیل باشند. به همین دلیل ظرف روزهای گذشته مراجعات مردم برای خرید اقلام اساسی و میوه بیشتر شده است.
در این میان البته این حق را باید به مردم داد که خریدهای خود را چند روز قبل از تعطیلات انجام داده و از میادین میوه و ترهبار خرید کنند، چراکه تجربه نشان داده است که در روزهایی که این مکانها تعطیل هستند، مغازهدارها هم دست به کار شده و برخی اقلام را بعضا تا دو برابر قیمت نیز عرضه میکنند.
بازرسان هم به تعطیلات نروند...
بر همین اساس ضروری است که بازرسیها به صورت مدون و بدون تعطیلی در سراسر شهر انجام گیرد تا به بهانه تعطیلات دو روزه عید فطر، مغازهداران سوءاستفاده نکرده و قیمت اقلام را به صورت نامعقول گران نکنند.
این در شرایطی است که سالهای قبل چنین تجربهای نه در تعطیلات عید فطر بلکه در سایر مواقعی که به خصوص پایتخت چند روز تعطیل رسمی است، تکرار شده است.
یک مسئول: بازرسیها با قوت ادامه مییابد
سیدجواد تقوی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه حتما در این روزها بازرسیها به صورت قوی ادامه خواهد یافت میگوید: در این ایام هم همانند مابقی ایام سال، کار بازرسیها در بازار ادامه خواهد یافت و ده هزار بازرسی که در طرحهای مختلف به کمک بازرسی در بازار میآیند، حتما فعال خواهند بود.
وی اظهار داشت: این در حالی است که این تعطیلات، از نظر ما به میزانی نیست که بتواند تخلفات بزرگ را دامن زند، بلکه با توجه به نظارتی که در بازار صورت میگیرد، حتما شرایطی فراهم خواهد شد که اجازه تخلف و سوءاستفاده داده نشود.
به گفته تقوی، مردم نیز باید خود به عنوان بازرسان وارد عمل شده و با اطلاعرسانی به 124 که سامانه نظارت مردمی است، تخلفات را گزارش دهند، البته بازرسان سازمانهای صنعت، معدن و تجارت نیز در بازار حضور خواهند یافت و به کنترل بازار خواهند پرداخت.
وی گفت: تمام تلاش این است که بازرسان در کمترین زمان ممکن در محل تخلف حضور یافته و به تخلفات رسیدگی کنند؛ البته مردم نیز باید جزئیات کامل تخلفات، نوع کالا و آدرس محل تخلف را به 124 اطلاع دهند تا قابلیت پیگیری در این سامانه وجود داشته باشد.
جزئیات قیمتی انواع میوه در بازار
بررسیهای میدانی حکایت از این دارد که قیمت هر کیلوگرم گیلاس 3500 تومان، شلیل 1550 تومان، آلو قطره طلا 1150 تومان، آلو شابلون 1200 تومان، انگورعسگری 1550 تومان، انجیر 1500 تومان، انبه 2800 تومان، انجیر 1200 سیاه تومان، آلبالو 2000 تومان، توت فرنگی 2800 تومان، ذغال اخته 2500 تومان، توت سفید 2100 تومان، سیب سبز 2850 تومان است.
همچنین قیمت هر کیلوگرم خربزه 810 تومان، هر کیلوگرم زردآلو 1600 تومان، هر کیلوگرم شبرنگ 1550 تومان، هر کیلوگرم آلو 1200 تومان، هر کیلوگرم سیب گلاب 1600 تومان و هر کیلوگرم سیب زرد 1250 تومان است.
بر این اساس، قیمت هر کیلوگرم طالبی 750 تومان، گلابی 1950 تومان، موز 1700 تومان، هندوانه 390 تومان، هلو انجیری 1780 تومان و هلو هسته جدا 1900 تومان است.