کد خبر: ۷۴۰۶۲
زمان انتشار: ۱۵:۳۹     ۲۶ مرداد ۱۳۹۱
پرونده رقابت‌های کشتی فرنگی بازی‌های المپیک 2012 لندن شب گذشته در حالی بسته شد که شاگردان محمد بنا در تاریخی‌ترین شب ورزش ایران موفق شدند برای نخستین بار با کسب سه مدال طلا بر بلندای قله افتخار المپیک بایستند.

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان با درخششی بی‌نظیر در بازی‌های المپیک لندن توانست برگ زرینی را در تاریخ ورزش ایران ثبت کند و به چندین رکورد دست نیافتنی و رویایی برسد. شکستن طلسم ناکامی 40 ساله کشتی فرنگی در المپیک‌ها و همچنین کسب سه مدال طلا و قهرمانی در بازی‌های المپیک لندن از جمله دستاوردهای تاریخی شاگردان محمد بنا بود که در طلایی‌ترین روزهای ورزش ایران به ثبت رسید.

سوریان جاودانه و دست نیافتنی


حمید سوریان در وزن 55 کیلوگرم فقط یک مدال طلای المپیک را کم داشت تا با افزودن آن به پنج مدال طلای رقابت‌های جهانی، ویترین افتخاراتش را تکمیل کند. این اتفاق در المپیک لندن افتاد و نابغه ریزنقش کشتی فرنگی ایران توانست با قهرمانی در المپیک لندن، نام خود را در تاریخ ورزش جهان جاودانه کند.

سوریان که در دور نخست با قرعه استراحت روبه‌رو شده بود، در دور دوم به مصاف "آرسن ارالی‌یف" از قرقیزستان رفت و موفق به شکست او شد. نابغه کشتی کشورمان در دیدارهای بعدی نیز "پیتر مودوس" از مجارستان و "اریک نبلوم" از دانمارک را از پیش رو برداشت و به فینال رسید.

آخرین حریف سوریان نیز کسی نبود جز "روشن بایراموف" آذربایجانی که سابقه شکست در مقابل فرنگی کار کشورمان را در کارنامه داشت. سوریان در فینال وزن 55 کیلوگرم مسابقات کشتی فرنگی بازی‌های المپیک 2012 لندن نیز جانانه جنگید و موفق شد با غلبه بر بایراموف، برق نخستین مدال طلای خود و کشتی فرنگی ایران را بر سینه‌اش ببیند. در این وزن پیتر مودوس و "مینگیان سیمینوف" از روسیه به عنوان سوم مشترک رسیدند.

نوروزی هم طلایی شد


در وزن 60 کیلوگرم هم جوانی باانگیزه و پرافتخار از کشورمان به میدان رفت که با تکیه بر عنوان قهرمانی سال گذشته خود در رقابت‌های جهانی 2011 استانبول به عنوان یکی از مدعیان اصلی قهرمانی در المپیک محسوب می‌شد. نوروزی در دور اول موفق شد از سد "جنگ شنگ" از چین بگذرد و با روحیه‌ای مضاعف برای فتح قله المپیک حرکت کند.

نوروزی در دیدارهای بعدی خود نیز برابر "انگلوف" از بلغارستان، "کبیسپایف" از قزاقستان و "ماتسوموتو" از ژاپن هم عالی کشتی گرفت و توانست یک پای فینال المپیک لندن شود. نوروزی در فینال هم به مصاف "ریواز لاشخی" از گرجستان رفت و توانست با غلبه بر این حریف توانمند دومین مدال طلای کشتی فرنگی و کاروان کشتی ایران در بازی‌های المپیک را کسب کند. عنوان سومی مشترک این وزن به "زائور کورماگمادوف" از روسیه و "ماتسوموتو" از ژاپن رسید.

عبدولی بزرگترین ناکام المپیک


تمامی کارشناسان و اهالی کشتی، فرنگی‌کار وزن 66 کیلوگرم کشورمان را از شانس‌های مسلم کسب مدال طلا در المپیک 2012 می‌دانستند اما افسوس که مافیای داوری فیلا او را در راه رسیدن به این هدف ناکام گذاشت. سعید عبدولی در دور اول با قرعه استراحت روبه‌رو شد و در دور دوم به مصاف "آتاکان یوگسل" از ترکیه رفت و توانست در یک کشتی پر افت و خیز بر این حریف قدرتمند و مدعی ترک غلبه کند.

عبدولی با این پیروزی انگیزه‌ای دوچندان گرفت و در دور بعد رودرروی "استیو گینو"، قهرمان المپیک 2008 پکن از فرانسه ایستاد که متاسفانه در عین شایستگی با نفوذ مافیای داوری فیلا مواجه شد و ناباورانه تن به شکست داد. این اتفاق شوک بزرگی به کاروان ایران وارد کرد و باعث شد تا مسئولان بلند پایه ورزشی کشورمان نیز اعتراض شدید خود را کتبا به فیلا ارسال کنند.

به هر حال با عدم صعود فرنگی کار فرانسوی به فینال وزن 66 کیلوگرم مسابقات کشتی فرنگی بازی‌های المپیک 2012 لندن، عبدولی هم شانس کسب مدال برنز را از دست داد و وداعی تلخ با المپیک داشت. گفتنی است مدال برنز مشترک این وزن به "منوچهر تسخادایا" از گرجستان و "استیو گینو" از فرانسه رسید.

اخلاقی به آنچه می‌خواست نرسید


ماهها قبل از اعزام حبیب اله اخلاقی به بازی‌های المپیک 2012 لندن بسیاری از کارشناسان و حتی کادر فنی تیم ملی معتقد بودند که این فرنگی کار وزن 84 کیلوگرم کار سختی را پیش رو دارد، چراکه ترافیک مدعیان این وزن اجازه نمی‌دهد اوبه سادگی به فینال المپیک راه یابد.

متاسفانه این واقعیت در همان ابتدا گریبان اخلاقی را گرفت و او با قرار گرفتن در گروهی دشوار و رویارویی با قرعه‌ای سخت، در دور اول به مصاف "انریکه هرناندز" از کوبا رفت. اخلاقی در این دیدار مغلوب حریف قدرتمند خود شد تا در انتظار فینالیست شدن هرناندز و ادامه کار در گروه شانس مجدد باشد که اینگونه نشد.

بدین ترتیب پیش بینی کارشناسان هم درست از آب در آمد و اخلاقی در همان ابتدای راه متوقف شد. در این وزن "آلن خوگایف" روس قهرمان شد و مدال نقره هم به "کرم جابر ابراهیم" مصری رسید. "دانیل گاجیف از قزاقستان و "دامیان جانیکوفسکی" از لهستان هم بر سکوی سوم مشترک ایستادند.

طلای رضایی تلفیقی از شانس و توانمندی!


داستان ملی پوش شدن قاسم رضایی و کسب سهمیه المپیک در رقابت‌های گزینشی قزاقستان توسط او بسیار جالب و توام با خوش اقبالی بود اما این فرنگی کار 96 کیلوگرمی مازنی با کسب طلای این وزن در المپیک لندن نشان داد شانس و اقبال، نقشی در موفقیت او ندارد و این توانمندی فنی و تکنیکی‌اش بوده که به قهرمانی المپیک 2012 لندن ختم شده است.

رضایی که در دور اول با قرعه استراحت روبه‌رو شده بود در دور دوم به مصاف "جنگ ایلدیم" از ترکیه رفت و توانست نخستین پیروزی‌اش را در المپیک ثبت کند. او در دیدارهای بعدی به ترتیب از سد حریفانی از " آرتور الکسانیان" از ارمنستان و " استرادا" از کوبا گذشت و به فینال رسید تا برای کسب مدال طلا پنجه در پنجه "رستم تاتروف" از روسیه بیاندازد.

این جوان آملی در فینال هم نمایشی غرورآفرین داشت و موفق شد با شکست کشتی گیر توانمند روسیه سومین مدال طلای تاریخ کشتی فرنگی ایران در المپیک را به چنگ آورد. این در حالی بود طلای قاسم رضایی توانست تیم کشتی فرنگی ایران را یک پله بالاتر از تیم روسیه قرار دهد و به عنوان قهرمان المپیک 2012 لندن معرفی کند. در این وزن " آرتور الکسانیان" از ارمنستان و "جیمی لیدبرگ" از سوئد به مدال برنز مشترک رسیدند.

باباجان‌زاده مدال را به سادگی از دست داد


وقتی مدعیان وزن 120 کیلوگرم کشتی فرنگی المپیک 2012 لندن در مراسم وزن‌کشی روی باسکول رفتند، بشیر باباجان‌زاده در گروهی قرار گرفت که باید در دور دوم مقابل حسن باروئف قهرمان نامدار المپیک و جهان از روسیه کشتی می‌گرفت اما بخت با بشیر یار بود و باروئف در اتفاقی غیرمنتظره از حریف ارمنستانی خود شکست خورد تا بدین ترتیب راه برای تاخت و تاز بشیر باز شود.

فرنگی کار سنگین وزن ایران در دور اول حریف نه چندان مطرح عراقی را از پیش رو برداشت و در دور دوم موفق به شکست فرنگی‌کار ارمنستانی شد اما در کشتی بعدی برابر "یوهان ارن" از سوئد مغلوب شد. متاسفانه این فرنگی کار سوئدی هم با قبول شکست برابر حریفی از استونی از رسیدن به فینال بازماند تا باباجان‌زاده هم شانس مصاف برای مدال برنز را از دست بدهد.

در وزن 120 کیلوگرم مسابقات کشتی فرنگی المپیک 2012 لندن "میهایل لوپز" از کوبا قهرمان شد و مدال نقره هم به "هیکی نابی" از استونی رسید. ضمن اینکه "رضا کایالپ" و "یوهان آرن" از سوئد بر سکوی سوم مشترک ایستادند و به مدال برنز رسیدند.

بدین ترتیب پرونده رقابت‌های کشتی فرنگی بازی‌های المپیک 2012 لندن با درخشش بی بدیل و جاودانه شاگردان محمد بنا بسته شد تا نتایج طلایی این المپیک به عنوان تاریخی‌ترین نتیجه کشتی فرنگی ایران به ثبت برسد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها