کد خبر: ۷۳۷۶
زمان انتشار: ۱۶:۱۸     ۲۰ آذر ۱۳۸۹
به گزارش خبرنگار جامعه جهان، مدتی است در برخی از فروشگاه های پوشاک شمال شهر، مغازه داران برای تبلیغ محصولاتشان از زنان و دختران به عنوان مانکن استفاده می کنند. همچنین بنگاه های خرید و فروش املاک نیز مکانی برای اشتغال زنان و دخترانی شده است که از نظر ظاهری کمتر شئونات اسلامی را رعایت می کنند. در این بنگاه ها، خانم های آرایش کرده و با روابط عمومی قوی برای به دست گرفتن کار اولویت دارند! 

نکته جالب توجه در این میان این است که بسیاری از زنانی که در بنگاه ها کار می کنند، بدون در نظر گرفتن مسائل امنیتی توسط صاحب بنگاه برای نشان دادن ملک همراه با مشتری (که گاه تنها یک یا چند مرد هستند) به ملک های تخلیه می روند، که این موضوع دارای ابعاد پیچیده و در نوع خود بسیار خطرناک خواهد بود.

می توان گفت دیگر گذشت زمانی که زن ها فقط خانم خانه بودند و دایره فعالیتشان از پخت و پز و شست و شو فراتر نمی رفت. اقتضائات اقتصادی جامعه امروز ایجاب می کند که زن ها در جامعه حضور یافته و همپای مردان به کار و فعالیت بپردازند. اما باید قبول کرد که یکی از دلایل جذب زنان در بعضی از مشاغل، تنها جذابیت ظاهری آنها برای جذب مخاطب است؛ که در بسیاری از موارد به سوء استفاده از آنها به ویژه در شرکت های خصوصی منجر می شود. 

"سید حسن حسینی" جامعه شناس و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار جهان نیوز در بررسی این شرایط، وجود این پدیده را نشانگر شکسته شدن بخشی از ارزش ها دانست و در ریشه یابی آن به صنعتی شدن اشاره کرده و می گوید: «در طول تاریخ از زنان بهره کشی شده و در دوره صنعتی شدن شکل این بهره کشی عوض شده است.» این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: «استثمار زنان توسط کارفرمایان گاهی اوقات آنها را مجبور به کاری می کند که بار منزلتی ندارد و در آن زن خود را مثل یک تابلوی نقاشی به نمایش می گذارد.»

استاد دانشگاه تهران می گوید: «مجموعه ای از عوامل اقتصادی و فرهنگی دست به دست هم می دهند و شرایط امروز را می سازند. این پدیده ها به موازات هم پیش می آید و نمی توان از کنار هر یک از آنها به راحتی گذشت.»

او در ادامه می‌افزاید: «بازار کار ما در مشاغل مناسب برای این حجم متقاضی کار مؤنث محدود است و بعضی از زنان مجبور می شوند برای فرار از بیکاری به مشاغلی روی آوردند که صرف جنسیت برای کارفرما تنها هدف جذب آنها است.»

دکتر سید حسن حسینی در بررسی و ریشه یابی آسیب شناسی مشاغل زنان به عدم آموزش صحیح فرهنگی نیز اشاره کرده و می گوید: «طرز تفکر عام فرهنگی ما نسبت به حضور زنان صحیح نیست. اگر تمام شرایط اقتصادی که منجر به سوء استفاده از جنسیت زنان در محیط های کاری است برطرف شود، تا وقتی فرهنگ نگاه جنسیتی به زن اصلاح نشود، حتی در مناسب ترین شغل ها هم زنان امنیت لازم را ندارند.»

با جرأت می توان گفت در سال های بعد از انقلاب حضور زنان در جامعه چندین برابر شده است. اما این افزایش تقاضا برای حضور در جامعه کاری همپای موقعیت های شغلی نبوده است، و این شرایط راه را برای سوء استفاده کارفرمایان و قرار دادن زن ها در موقعیت های شغلی نامناسب باز کرده است. 

اما سؤال اینجاست که آیا به خطر انداختن جامعه و ریختن قبح حضور زنان در شغل های نامناسب، در ازای پر کردن جیب کارفرمایان توجیه پذیر است!؟
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها