کد خبر: ۷۲۹۵۸
زمان انتشار: ۰۴:۴۱     ۲۲ مرداد ۱۳۹۱
مدیرکل ستاد بحران آذربایجان‌شرقی از کشته شدن ۱۸۰ نفر در پی زلزله در شهرستان‌های اهر، ورزقان و هریس در استان آذربایجان شرقی خبر داد.

خلیل ساعی مدیرکل ستاد بحران آذربایجان‌شرقی در تازه‌ترین خبر از تلفات زلزله اعلام کرد:آمار کشته‌شدگان در زلزله آذربایجان‌شرقی به 180 نفر رسید.

دقایقی پیش نیز حسن قدمی معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به تلفات زلزله شدید عصر امروز استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: متأسفانه بر اساس آخرین آمار تاکنون 153 نفر بر اثر این زلزله جان خود را از دست دادند.

وی افزود: 45 نفر در شهرستان اهر، 40 نفر در شهرستان ورزقان، 50 نفر در شهرستان هریس و 18 نفر نیز در بیمارستان‌های تبریز جان خود را از دست دادند.

همچنین رئیس اورژانس کشور اعلام کرد: تعداد مصدومان زلزله آذربایجان شرقی از مرز 1500 نفر گذشته است.

خلیل ساعی مدیرکل مدیریت حوادث غیر‌مترقبه آذربایجان‌شرقی پیش از این گفته‌بود: زلزله امروز 146 کشته و یک‌هزار و 350 مجروح داشته است.

 

تحویل اجساد 138 فوتی زلزله به پزشکی قانونی

 

مدیر پزشکی قانونی آذربایجان شرقی از تحویل 138 جسد تاکنون به پزشکی قانونی این استان خبر داد. 

 

بهرام صمدی راد در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس از تحویل 138 جسد به پزشکی قانونی آذربایجان شرقی خبر داد و اظهار داشت: آمار اجساد در ورزقان به 62 فوتی رسیده است.

 

وی با اشاره به آمار اجساد در روستاهای مجاور ورزقان از جمله رغن آباد 15فوتی، شخم لو 16 فوتی، گل عنبر 2 فوتی، رنگ آباد 10 فوتی و شهر ورزقان 19 فوتی خاطرنشان کرد: فعالیت پزشکی قانونی برای تحویل گرفتن و شناسایی بقیه اجساد همچنان ادامه دارد.

 

 

تاریکی هوا نجات زیرآوارماندگان را مختل کرد

رئیس اورژانس کشور با اعلام اینکه تعداد مصدومان زلزله آذربایجان شرقی از مرز 1500 نفر گذشته است گفت: تاریکی هوا نجات افرادی که زیرآوار مانده اند را مختل کرده است و بالگردهای امدادی نیز در شب کار نمی کنند.

غلامرضا معصومی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس افزود: اکنون تمام بیمارستانهای استانهای آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل برای پذیرش مصدومان زلزله به حالت آماده باش هستند و تلاش می شود با درمان فوری مصدمانی که وضعیت بهتری دارند در اورژانس تختهای بیمارستانها را برای پذیرش مصدومان جدید خالی نگهداریم.

وی ادامه داد: ظرفیت بیماستانهای این 3 استان فعلاً برای پذیرش مصدومان این حادثه پاسخگوست و فعلاً از این نظر مشکی نداریم و در صورت نیاز از بیمارستانهای استانهای مجاور مانند زنجان و حتی رشت نیز برای پذیرش مصدومان استفاده می کنیم و بیمارستانهای این استانها نیز به حالت آماده باش هستند.

رئیس اورژانس کشور گفت: مهمترین مشکلی که اکنون کار امداد و نجات مصدومان زلزله آذربایجان شرقی را با مشکل مواجه کرده است، تاریکی هواست و متأسفانه هنوز تعدادی از زلزله زدگان زیر آوار هستند اما به علت تاریکی هوا پیدا کردن آنها بسیار مشکل است.

وی  افزود: تاکنون بیش از 700 مصدوم این حادثه در بیمارستانها پذیرش شده اند و بیش از این تعداد نیز در محل به صورت سرپایی در حال گرفتن درمان هستند. تعداد مصدومانی که تاکنون از خدمات اورژانس استفاده کرده اند بیش از 1500 نفر است اما تعداد واقعی مصدومان بیش از این میزان است که متأسفانه به همه آنها دسترسی نداریم.

وی گفت: از نظر تجهیزات امدادی، دارو و خون تاکنون گزارشی مبنی بر کمبود نداشته ایم. البته بالگردهای اورژانس به علت نداشتن دید در شب امکان پرواز ندارند اما از تمام امکانات اورژانس و آمبولانسهای زمینی برای انتقال سریع بیماران استفاده می کنیم.

وی ادامه داد: در مورد فوتی ها مرجع رسیدگی و اعلام آمار سازمان پزشکی قانونی است.

 

فوت 18 نفر از مجروحان زلزله در بیمارستان‌های تبریز

ستاد بحران آذربایجان‌شرقی به ریاست استاندار آذربایجان شرقی دقایقی پیش برای برای بررسی بیشتر زلزله به همراه تمام اعضای ستاد به منطقه زلزله‌زده ورزقان اعزام شدند.

احمد علیرضابیگی استاندار آذربایجان شرقی دقایقی پیش پس از تشکیل ستاد بحران در تبریز به همراه تمام اعضای ستاد بحران برای تشکیل جلسه و بررسی موضوع به شهرستان ورزقان یکی از مناطق زلزله‌زده عازم شدند.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین در این زمینه گفت: آرامش مردم و همکاری آنها لازمه تسریع در عملیات امدادرسانی به زلزله‌زدگان حادثه استان است.

احمد علیرضابیگی باز بودن مسیر تبریز- اهر را نیاز اصلی گروه‌های امدادرسان دانست و از مردم خواست کمترین تردد را در این مسیر داشته باشند تا کار امدادرسانی به مجروحان حادثه به سرعت انجام شود.

وی گفت: خودروهای آواربرداری در حال حرکت به سمت مناطق زلزله زده و آمبولانس‌ها نیز در حال انتقال مجروحان به بیمارستان‌های تبریز هستند، با این حال این محور دچار تراکم و تردد سنگینی است و برخی ابنیه راهداری نیز در این مسیر آسیب‌ دیده است.

وی از استقرار بیمارستان صحرایی ورزقان در ساعات آینده خبر داد و گفت: بالگردهای نیروهای مسلح و هلال احمر به همراه تیم‌های امدادی به منطقه اعزام شده است.

بیگی تاکید کرد: چادر و پتو برای اسکان زلزله‌زدگان به اندازه کافی موجود است و در شرایط فعلی بیشتر از همه به آرامش مردم احتیاج داریم.

وی با بیان اینکه کادر درمانی بیمارستان‌های تبریز در حال انجام وظیفه و امدادرسانی به مجروحان هستند، افزود: متاسفانه 18 نفر از مجروحان زلزله در بیمارستان‌های تبریز جان باخته‌اند.

گزارش خبرنگاران فارس از شهرهای زلزله‌زده به ویژه تبریز حکایت از آن دارد که شهروندان این مناطق به دلیل خطر وقوع پس‌لرزه‌، شب را در پارک‌ها، فضای باز و خارج از منزل سپری می‌کنند.

 

پذیرش 700 مصدوم در 28 بیمارستان اردبیل، تبریز، ارومیه و خوی

رئیس اورژانس کشور از پذیرش 700 مصدوم زلزله آذربایجان شرقی در 28 بیمارستان اردبیل، تبریز،ارومیه،، خوی، نقده، مهاباد،سلماس،میاندوآب و پلدشت خبر داد.

غلامرضا معصومی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: تاکنون 700 مصدوم حادثه زلزله استان آذربایجان شرقی در 3 بیمارستان اردبیل،9 بیمارستان تبریز،10 بیمارستان ارومیه و بیمارستانهای شهرستانهای خوی، نقده، میاندوآب، سلماس و پلدشت منتقل شده اند و کار انتقال بقیه مصدومان ادامه دارد.

وی گفت: تعداد مصدومان این حادثه بیش از این میزان است البته تعداد زیادی از مصدومان در محل حادثه به صورت سرپایی در حال گرفتن خدمات درمانی هستند و در صورت لزوم افراد بدحال به بیمارستان منتقل می شوند.

رئیس اورژانس کشور افزود: با توجه به وضعیت نا مناسب مصدومان و لزوم نجات جان آنها، اورژانس کشور بیشتر به مصدومان این حادثه و نجات آنها رسیدگی می کند و آمار دقیق کشته های این حادثه در اختیار دستگاههای امدادی دیگر است ولی اورژانس کشور تاکنون 100 کشته را ثبت کرده است.

 

تحویل 108 جسد به پزشکی قانونی

پزشکی قانونی آذربایجان شرقی نیز از تحویل 108 جسد به پزشکی قانونی بعد ار زلزله عصر شنبه خبر داد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، پزشکی قانونی آذربایجان شرقی با اشاره به استقرار 7 اکیپ در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی از تحویل 108 جسد به پزشکی قانونی این استان بر اثر زلزله عصر دیروز شنبه 21 مرداد خبر داد.

در این زمینه اکیپ‌های پزشکی قانونی در آذربایجان شرقی مستقر هستند که 2 اکیپ در شهرستان اهر و 5 اکیپ در بیمارستان‌های شهدا، سینا، امام رضا (ع)، سینا و شهید مدنی و یک اکیپ هم در آرامستان تبریز مستقر هستند.

 

اسکان 16هزار زلزله‌زده در 3 هزار چادر

قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به برپایی 3 هزار چادر برای زلزله‌زدگان از اسکان اضطراری 16 هزار زلزله‌زده آذربایجان شرقی خبر داد.

احمدرضا شجیعی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به برپایی 3 هزار چادر برای زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی اظهار داشت: در این زمینه 16 هزار نفر با برپایی این چادرها اسکان اضطراری می‌یابند.

وی افزود: در این زمینه بیش از 11 هزار بسته غذایی و 12 هزار و 828 تن ماهی بین زلزله‌زدگان توزیع شده است، افزود: در این راستا 15 هزار و 865 پتو نیز بین زلزله‌زدگان توزیع شده است.

شجیعی با اشاره به کمک‌های استان‌های مجاور برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان استان آذربایجان شرقی اظهار داشت: در حال حاضر عملیات نجات در اهر به پایان رسیده است و آواربرداری نیز به مراحل پایانی خود می‌رسد.

وی افزود: اکنون ما در مرحله اسکان و تغذیه اضطراری هستیم و در این زمینه 320 نفر نیز از آواره‌ها نجات یافته‌اند و در نهایت 15 تیم آنس (سگ جستجو) به منطقه زلزله‌زده شده اعزام شده است.

 

وقوع 15 پس لرزه در آذربایجان شرقی

در همین حال پایگاه لرزه‌نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد: تعداد 15 پس لرزه مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی را لرزاند.

بر اساس اعلام این پایگاه نخستین زلزله ثبت شده روز شنبه 21 مرداد 1391 همزمان با شب 23 ماه مبارک رمضان به بزرگی 6.2 ریشتر شهر اهر در ساعت 16:53 و سپس زلزله 6 ریشتری شهر ورزقان در استان آذربایجان شرقی را لرزاند.

بر پایه این گزارش ، تعداد 15 پس لرزه تا ساعت 22:28 مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی را لرزاند که بیشترین آن 6.2 و کمترین این لرزه‌ها 4 ریشتر بوده است.

طبق گزارشات رسیده، زلزله بین سه شهر اهر،ورزقان و هریس در استان آذربایجان شرقی رخ داده است.

به گفته مسولان ستاد بحران استان آذربایجان شرقی ، امداد رسانی به مردم زلزله زده ادامه دارد.

 

پاکسازی مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از پاکسازی مناطق زلزله‌زده استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: در حال حاضر آرامش در مناطق زلزله‌زده حکم‌فرما شده است و مردم با شرایط کنونی در حال برگزاری شب احیا هستند.

محمود مظفر در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با اشاره به پاکسازی اکثر روستاهای زلزله‌زده و امدادرسانی و در نهایت توزیع مواد غذایی و ایجاد سرپناه برای آنان اظهار داشت:‌ در مراکز شهرهای زلزله‌زده نیز کمپ‌های اسکان اضطراری ایجاد شده است و خوشبختانه اکثر مردم نیز از چادرهای مسافرتی برای اسکان خود استفاده کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مردمی که دارای چادر مسافرتی نیز نبوده‌اند از طریق هلال‌ احمر به آنان چادر ارائه شده است، افزود: نکته مهم در این مورد آن است که مردم با شرایط کنونی با حضور روحانیون شب قدر را در کنار نیروهای اورژانس و هلال‌احمر به صورت دسته‌جمعی احیا گرفته‌اند.

مظفر با اشاره به اقدامات به موقع اورژانس و هلال‌احمر و دیگر نیروهای امدادی بیان داشت: اکنون وضعیت پاکسازی و امداد رسانی در حال پایان یافتن است و فقط در مناطق محدودی که به ماشین‌های سنگین نیاز داریم فرایند پاکسازی نهایی در این مناطق باقی مانده است.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: تاکنون پزشکی قانونی آمار کشته‌ شد‌گان را 138 نفر اعلام کرده است و مدیریت بحران نیز از مجروحیت بیش از یک هزار نفر گزارش داده است و صبح روز یکشنبه نیز اقدامات نهایی برای امداد رسانی به حادثه دیدگان با حضور نیروهای امدادی لازم صورت می‌گیرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها