کد خبر: ۷۲۹۲
زمان انتشار: ۱۳:۰۳     ۱۷ آذر ۱۳۸۹
سازمان زیباسازی شهرداری منطقه 11 تهران تابلویی در چهارراه ولی عصر (عج) نصب نموده و در آن صلوات را به صورت گرافیکی نوشته است، به گونه ای که آل محمد در آن به صورت آل جهنم خوانده می شود!

به گزارش خبرنگار مشرق، سازمان زیباسازی شهرداری منطقه 11 تهران تابلویی را در حاشیه پارک دانشجو در چهارراه ولی عصر (عج) نصب نموده است و در آن صلوات را با خطی خوش به صورت گرافیکی نوشته است، به گونه ای که آل محمد در آن به صورت آل جهنم خوانده می شود! 

قابل ذکر است که کلمه ی "جهنم" در این جمله مربوط به کلمه ی "فرجهم" است که گرافیست یا خطاط مربوطه "فر" آن را در پائین جمله آورده و نقطه "فر" را در بالای "جهم" و در نهایت، سهوا این کلمه به صورت آل جهنم خوانده می شود. یقینا این یک اشتباه سهوی است و تعمدی در کار نیست، لیکن بهتر است در ایجاد نگاره های گرافیکی جهت زیباسازی شهر و انتقال انگاره های دینی در قالب این چنین تابلو هایی دقت مضاعفی صرف نمائیم.

فراموش نکنیم ترکیب و یا کمپوزیسیون در مقوله هنر به صورت عام و در هنرخطاطی به صورت خاص، نقش بسیار مهمی ایفا می کند. گاهی همه بار القای یک مفهوم در هنر ، بر دوش "ترکیب" گذاشته می شود. و کمپوزیسیون از اولین گزاره های مبادی سواد بصری و هنر است. امیدواریم که این هنرمند عزیز سهوا از بکارگیری این موضوع مهم از سواد بصری، چشم پوشی کرده باشد.

 صلوات در تابلوی شهرداری

 

صلوات در تابلوی شهرداری

 

از آنجا که جمله ی " اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم " برای مردم آنچنان طبیعی است که با دیدن یک تصویر کلی از این جمله دیگر ادامه آن را نمی خوانند و حدس می زنند که این جمله صلوات است بنابراین خیلی بی تفاوت از کنار این تابلو عبور می کنند. 

 

 

صلوات در تابلوی شهرداری

 

 

 صلوات در تابلوی شهرداری

 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۲۷ - ۱۸ آذر ۱۳۸۹
۰
۰
نظر شما درست.
اما به دو نكته توجه كنيد.
1- در طراحي گرافيك ، يكي از اصول ، ساختار شكني(گرافيكي) است به طوري كه جلب نظر كنه(نه از لحاظ محتوايي بلكه از لحاظ ديداري)
2- در خط نستعليق اون كمه جهنم خونده نمي‌شه چون اصلا حرف (ن) نوشته نشده.
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۴:۵۲ - ۲۰ آذر ۱۳۸۹
۰
۰
یکی از اصولی که به دانشجویان رشته گرافیک آموخته می شود"ساده نویسی است" !
ساده نویسی در طراحی آرم،تابلو وتبلیغات.
چرا که عوام برای خواندن جملات پیچیده و درهم،وقت صرف نکرده و خود را خسته نمی کنند.لذا آن جمله در ذهن مخاطب جای نمی گیرد.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها