فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز کلیات طرح الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی آموزش و پرورش را بررسی و تصویب کردند.
در جریان بررسی کلیات این طرح موسیالرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در مخالفت با کلیات این طرح اظهار داشت: اکنون مشکل ورودیهای سال 88 تربیت معلم برطرف شده اما معلمان آموزش و پرورش و انواع حقالتدریسیها هنوز مشکلاتی دارند و تکلیف این افراد هنوز روشن نشده است.
وی ادامه داد: افرادی که امروز جلوی مجلس تجمع کردهاند، به موجب ماده 17 قانون خدمات مدیریت کشوری به کار گرفته شدهاند اما حاج بابایی وزیر آموزش و پرورش آنها را بیرون کرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در حال حاضر حق تعداد زیادی از این افراد ضایع شده و بهتر است به کلیات این طرح رأی ندهیم تا طرح به کمسیون آموزش برگردد و اصلاحات لازم روی آن انجام شود.
ثروتی با بیان اینکه فکر نمیکردم استخدام نیروی انسانی در آموزش و پرورش تا این حد بیحساب و کتاب باشد، گفت: بنده در جریان بررسی این طرح 3 بار به کمیسیون آموزش و پرورش پیشنهاداتی ارائه دادم اما هیچ کدام از آنها چاپ نشد و گفتند شاید این موضوع بحث نمیشود اما دیدیم به تصویب کمیسیون رسیده و اکنون در صحن در حال بررسی است.
وی در پایان گفت: بهتر است طرح جامعتری در این زمینه ارائه شود تا مشکلات معلمین حقالتدریسی و آموزشیاران بهتر و به صورت کامل حل شود.
در ادامه احمد امیرآبادی نماینده مردم قم نیز در مخالفت با کلیات این طرح خاطر نشان کرد: این طرح مخالف ماده 51 برنامه 5 ساله پنجم است چراکه طبقه این ماده معاون توسعه و برنامهریزی رئیس جمهور و مسئول نیازسنجی و اعتبارسنجی استخدام در آموزش و پرورش است، همچنین این طرح خلاف اصل 75 قانون اساسی است چراکه بار مالی و منبع تأمین آن برای استخدام معلمین مشخص نیست.
وی ادامه داد: اگر بپذیریم که این معلمین حقالتدریسی را استخدام کنیم، قطعا بخش خصوصی دوباره افرادی را جذب میکند و پس از آن دوباره آن افراد جلوی مجلس تجمع خواهند کرد، پس بهتر است این معلمین در همان بخش خصوصی باشند و استخدام آموزش و پرورش نشوند.
این نماینده مجلس با اشاره به بار مالی تصویب این طرح گفت: وزارت آموزش و پرورش اکنون 5 هزار و 400 میلیارد تومان کسری بودجه دارد و با تصویب این طرح افراد دیگری جذب میشوند که آنها نیز در بار مالی این وزارتخانه اضافه خواهند شد.
امیرآبادی همچنین تصریح کرد: اکنون بیش از 70 درصد افرادی که در مقطع پیش دبستانی و در کلانشهرها تدریس میکنند، خانمها هستند و اکنون به سمتی میرویم که با استخدام این خانمها در آموزش و پرورش دبیرستانهای پسرانه نیز توسط معلمین خانم اداره و تدریس میشود.
وی با بیان اینکه ما در مناطق محروم کمبود معلم داریم اما اکثر این استخدامها در کلانشهرها صورت میگیرد، گفت: اینکه بخواهیم بر اساس تجمعاتی که جلوی مجلس صورت میگیرد، قانونی تصویب کنیم، از این پس هر قشری که مشکلی داشته باشد، جلوی مجلس میآید و ما مجبوریم یک قانون برای آن تصویب کنیم در حالی که راه درست برای تصویب قانون در این زمینه این است که دولت اعتبارسنجی و نیازسنجی کند و سپس به صورت لایحه آن را به مجلس ارائه کند تا مشکلات حل شود
به گزارش فارس، نمایندگان مجلس با 178 رأی موافق، 47 رأی مخالف و 14 رأی ممتنع به کلیات طرح اصلاح ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین در آموزش و پرورش رأی مثبت دادند.