صراط – در سال های اخیر دستمزد نجومی بازیکنان لیگ برتر فوتبال به یکی از معضلات اصلی ورزش کشور تبدیل شده است چه اینکه مبالغ میلیاردی که در باشگاه ها رد و بدل می شود در مقایسه با وضعیت اقتصادی جامعه بسیار دور از انتظار است اما جالب است که در این میان مربیان لیگ برتری هم دست کمی از بازیکنان ندارند اما تا کنون در قبال آن سکوت شده بود که در این گزارش قصد داریم این رقم ها را افشا کنیم .
به گزارش سرویس ورزشی صراط، به راستی یک مربی لیگ برتر در ماه چقدر دستمزد می گیرد ؟ جواب این سوال می تواند با ارقامی که در مورد قرارداد مربیان لیگ برتری مطرح می شود،کاملا متفاوت باشد. درآمدی که معمولا اعلام می شود حداقل رقمی است که یک باشگاه با یک مربی برای یک فصل به توافق رسیده اما مربیانی بوده اند و هستند که از راه های دیگر به در آمدهای کلان تر می رسند و نامشان منشوری می شود -اما نه همیشه- یکی از راه ها دلالی کردن است. دلالی مربیان به چند شکل اتفاق می افتد. یکی از شایع ترین راه ها که در 10سال گذشته متداول بوده ، این است که سه سهمیه جذب لیگ برتر توسط باشگاه به عنوان حق مربی در نظر گرفته می شود؛ یعنی مربی مثلا هفت بازیکن با کیفیت جذب می کند و سه بازیکن هم در فهرستش دارد که همه می دانند بازی نخواهند کرد.
بنا بر این گزارش بازیکنانی که ارزش چندانی ندارند اما 300میلیون قرارداد برایشان امضا می شود.این بازیکن در پایان فصل 50 میلیون از این قرارداد را می گیرد و 250 میلیون هم به سرمربی می رسد. یکی دیگر از شیوه هایی که در چهار سال اخیر باب شده این است که مربی نه تنها از این سه بازیکن درآمد دارد که ازآن هفت بازیکن هم پولی به جیب می زند. مجله همشهری جوان در خصوص نحوه انجام این کار می نویسد: یک نفر از طرف سرمربی با بازیکن سرشناس برای بستن قرارداد تماس می گیرد. بازیکن هم قیمت موردنظرش را 500 میلیون اعلام می کند اما نماینده سرمربی از بازیکن می خواهد که برای آمدن به تیمش مبلغ 800میلیون اعلام کند . بعد هم خودش 600میلیون بردارد و 200میلیون تومان دیگر هم برود توی جیب مربی.از سوی دیگر در بیشتر مواقع وقتی باشگاه اعلام کند که 800 میلیون پول نقد ندارد مربی مصاحبه می کند و می گوید ابزار لازم را برای موفقیت در اختیارش نگذاشته اند. با این شیوه مربی 400میلیون تومان از قرارداد خودش گیرش می آید و در نقل و انتقالات هم 2-3 میلیارد به جیب می زند .
نکته جالب توجه اینجاست که سازمان لیگ برای هر روز فعالیت مربیان لیگ برتر مبلغ یک میلیون و 400هزار تومان را مجاز دانسته است . اگر سقف قرارداد 400 میلیونی را در ساعات کار مربیان ایرانی ضرب و تقسیم کنیم دقیقه ای 3هزار تومان یعنی ساعتی 185 هزار تومان می رسیم این در حالی است که حقوق یک کارگر ساعتی 1500 تومان و حقوق یک کارمند ساعتی 2000 تومان است . این حقوق البته برای مربیانی است که عموما سابقه قهرمانی در لیگ برتر ندارند و اگر قهرمان شده باشند یا ویژگی داشته باشند، حتما بیش از این مقدار دیافتی دارند. دیگر همه می دانند چیزی که برای تیم دار شدن مربیان لیگ برتری لازم است، شهرت در فوتبالیست بودن و تجربه مربی گری ست و البته گذراندن مدارج D.C.B.A کنفدراسیون فوتبال آسیا که خیلی هم کار مشکلی نیست اما این درآمد عادی برای مربیان لیگ برتری در هر ماه حدود 100برابر حقوق یک کارمند است و بیش از پنج برابر حقوق یک جراح متخصص قلب. یعنی متخصصی که سال ها برای کسب تجربه در عمل قلب تلاش کرده است با احتساب 25 عمل جراحی در ماه به رقم دریافتی 8 میلیون دست پیدا می کند در حالی که یک مربی لیگ برتر بدون کوچک ترین دغدغه و پشتوانه حداقل 44 میلیون در ماه درآمد دارد .
این دستمزد های عجیب و غر یب که کف دریافتی مربیان است در حالی است که بسیاری از مربیان لیگ برتر که 9 ماه از سال یک تیم را می گردانند و هیچ دستاورد خاصی هم ندارند بسیار بیشتر از سقف قرار داد دستمزد می گیرند که در مواردی مانند دستمزد امیر قلعه نوعی سرمربی تیم استقلال و یا ژوزه سرمربی تیم پرسپولیس رقم دریافتی با رقم قرار داد بزرگ ترین مربیان اروپا که تیم هایشان را قهرمان جام های مختلف در اروپا و جهان می کنند برابر است .
برای اطلاع خوانندگان فهیم صراط رقم دریافتی مربیان تیم های مختلف لیگ برتر و رقم های مربیان یورو2012 در پی می آید . قضاوت با خود شما :