کد خبر: ۷۰۲۱۳
زمان انتشار: ۱۳:۵۷     ۰۹ مرداد ۱۳۹۱
حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم با همه تلخی های که برای کشور و مردم داشت اما آزمونی دشوار برای کارایی دستگاه های امنیتی و انتظامی برای مقابله و خنثی سازی برنامه های خربکارانه وسیع در سطح کلان کشور بود.

فتنه 88 را باید تجربه ای سخت و سنگین برای دستگاه های مختلف کشور دانست. آشوب برنامه ریزی شده ای که اگر تدبیر مقام معظم رهبری، حضرت امام خامنه ای و بصیرت مردم نبود نمی توان برای آن آینده ای روشن ترسیم کرد.

به گزارش سرویس سیاسی بی باک، حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم با همه تلخی های که برای کشور و مردم داشت اما آزمونی دشوار برای کارایی دستگاه های امنیتی و انتظامی برای مقابله و خنثی سازی برنامه های خربکارانه وسیع در سطح کلان کشور بود. آزمونی که تمام داشته های مقامات را به محک کشید.

فتنه 88 که با نام پروژه «ajax 2» از سوی مراکز مطالعات استراتژیک امریکا و اروپا طرح ریزی شده بود از جدید ترین ابزارهای براندازی بهره می برد. طرحی که بعد از بحران کوی دانشگاه در سال 78 برنامه ریزی شده بود.

در خصوص فتنه 88 استراتژیست ها غربی به دو نکته به خوبی دقت کرده بودند:

1. چرخش نسلی بود که در سال 88 به پای صندوق های رای می رفتند. خیل زیادی از نسل 88 ، افرادی را شامل می شد که نه انقلاب راد دیده و نه جنگ را و نه حتی بحران های را که در ده سال گذشته کشور با آن مواجهه شده بود. لذا شاهد نیروهای اجتماعی بی تجربه ای در اولین میدان و کارزار سیاسی بودیم.

2. غرب به این نکته به خوبی واقف بود که نسل سوم های انقلاب درک درستی از فضای کلان کشور ندارند و نسبت به تهاجم نرمی که از سوی ماهواره ها، روزنامه ها، نشریات، سایت های خبری و... از چندین سال پیش برای تاثیر گذاری روی همین نسل آغاز کرده بودند بسیار امید داشت. در واقع می دانست با هجمه های گوناگونی که صورت گرفته حاکمیت ایران نتوانسته برای بخشی از این بدنه اغنای فکری به وجود آورد و حضور دو دولت هماهنگ با برنامه های غرب (کارگزاران و دو خرداد) این امر را تشدید می کرد.

متاسفانه باید گفت تا حدود زیادی برنامه های اتاق های فکر غربی ها به خوبی انجام شد و تحلیل های و عملکرد آنان تاحدودی تاثیر گذار بود. بدنه اجتماعی که می خواستند در خیابان های تهران پهن شد. حرکت آنان برنامه ریزی شد و فکر آنان مدیریت شد. این کار عوامل و ابزارهای زیادی را در پشت پرده داشت و به راحتی نمی توان آن را تحلیل و تفسیر کرد.

هرچند که بدنه که در ابتدا در خیابان های تهران پهن شد.  کم کم و با روشن شدن فضا و روشنگری های مختلفی که از سوی دستگاه های مختلف صورت گرفت کاهش پیدا کرد اما یک نکته را هم به دستگاه های امنیتی نشان داد و آن هم ایجاد نیروهای بالقوه ای است که حاضرند از خیلی از مسائل بگذارند اما به هدف برندازانه خود دست پیدا کنند.

در واقع در بعد مخالفین حاضر کشور چند نکته ای حائز اهمیت است

1. ایجاد نیروهای جدیدی از معاندین و براندازان. افرادی که حاضرند دست به اقدامات خرابکارانه مختلفی در ایران بزنند.

2. منسجم شدن و هماهنگ تر شدن نیروهای برنداز و مخالف و ایجاد شبکه های اجتماعی

3. مصرتر شدن بخشی از بدنه ای که تحلیل درستی از واقعیت ها و عوامل پشت پرده نداشتند و امیدوار بودن نسبت به براندازی

اما در فتنه از چند روش استفاده شد که کارآمد نشان داده شدند. یکی از این عوامل استفاده از نیروهای مردمی برای ثبت وقایع و مدیریت فضا بود.ب سیاری از گزارش گران، تحلیل گران و مدیران اجتماعی آشوبها از نیروهای مردمی و مستعدی بودند که رسانه ها و سرویس های جاسوسی غربی در کشور آنان را شناسایی کرده بودند. در واقع با مردم به جنگ خود مردم رفتند که هم هزینه ای کمتری برای آنان داشت و هم در کنار آن تربیت نیروی مخالف را انجام می دادند.

یکی از این ابزارها استفاده از خبرنگارهای داخلی برای گزارش دهی از وضعیت ایران برای رسانه های خارجی بود که توانست به خوبی نیازهای سرویس های خارجی را تامین کند. امری که تلوزیون دولتی بی بی سی فارسی آن کلیک زد.

در حال حاضر نیز شبکه های عربی زبان با دقت به این امر ، چند وقتی است که در کشور به دنبال افرادی در داخل (خبرنگاران ایرانی) هستند تا وقایع داخل را در بازه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برای آنان گزارش دهد و برای این کار نیز به دنبال افرادی هستند که در وقایع سال 88 توسط غربی ها شبکه سازی و مدیریت شده اند. لذا این موضوع نیازمند دقت بیشتری از سوی مقامات امنیتی کشور برای کنترل بر اوضاع است که تجربه تلخ استفاده از کارمند محلی و گزارشگر ایرانی مجددا مسئله ساز نشود.

به هر حال فتنه 88 با همه تلخی هایش بار دیگر میزان اقتدار و محبوبیت ولایت و تسلط دستگاه های امنیتی کشور بر ترفندهای دشمنان را به نمایش گذاشت تا اینکه کشور را برای حوادث بزرگتر بعدی آماده تر کند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها