کد خبر: ۶۹۳۵۲
زمان انتشار: ۱۳:۳۶     ۰۵ مرداد ۱۳۹۱

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در حالي به سريال خداحافظ بچه معترض شده است كه برخي از مردم در بيشتر بيمارستان ها با برخورد بد پرستاران و پزشكان مواجه هستند.

مهر- رئیس کل سازمان نظام پرستاری اعلام کرد: سریال «خداحافظ بچه» بدون توجه به معیار‌ها و استانداردهای حرفه‌ای ارتباط با بیماران ساخته شده، حیثیت جامعه پزشکی و پرستاری را زیر سئوال برده و چهره نامناسبی از نظام سلامت کشور را در داخل و خارج کشور به نمایش گذاشته است.

غضنفر میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری، گفت : در سریال «خداحافظ بچه» که از ابتدای ماه مبارک رمضان از صدا و سیما بخش می‌شود در صحنه‌هایی که تاکنون نمایش داده شده در چند صحنه که در بیمارستان بود به نحوی رفتار پزشک و پرستار با بیمار و نحوه دادن خبر ناگوار به همراه مددجو به نمایش گذاشته شد که با حداقلهای استاندارد و منشور حقوق بیماران سازگار نیست و کاملاً مشخص است که تولیدکنندگان این سریال از هیچ مشاوره با گروه پزشکی و پرستاری استفاده نکرده‌اند.
 
وی اضافه کرد: در صحنه مورد نیز پرستاری برای دادن خبر «مرده به دنیا آمدن» فرزند زوج، در حالتی همراه با شوخی و مسخره به طرف همسر فرد می‌آید و خیلی راحت و در ‌‌نهایت بی‌خیالی و بی‌ارتباطی خبر مرگ فرزند را به مرد می‌دهد و از صحنه دور می‌شود، صحنه‌ای که در هیچ جای دنیا اتفاق نمی‌افتد.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: مسئولان صدا و سیما باید به این نکته توجه داشته باشند که نمایش چنین صحنه‌هایی هم بدبینی و بی‌اعتمادی مردم به نظام سلامت را در داخل ایجاد می‌کند و هم با توجه به نمایش فیلم‌ها و سریال‌ها در اینترنت و ماهواره چهره زشتی را از نظام سلامت ما به دنیا نشان می‌دهد و در واقع آبرو و حیثیت نظام سلامت کشور و کادر بهداشتی و درمانی و بیمارستانی ما را در دنیا می‌برد.
 
وی افزود: اگر در موارد نادری هم مشابه چنین صحنه‌هایی وجود داشته باشد، واقعاً نادر است و نباید به عنوان یک روال و روند معمولی به نمایش گذاشته شود و در اغلب موارد پرستاران و کادر پزشکی کشور افرادی متعهد هستند که هم در ارائه خدمات و هم ارتباط با مردم و دادن خبرهای ناگوار به مردم حداقلهای استاندارد و اصول اخلاقی را رعایت می‌کنند.
 
میرزابیگی گفت: روال معمول دادن خبر بد و ناگوار به همراهان بیماران به خصوص بستگان درجه یک این است که ابتدا مقدمه چینی می‌کنند حتی سعی می‌کنند که فرد را برای پذیرش خبر آماده کنند، حتی فرد نباید تنها باشد، در برخی کشور‌ها حتی یک تیم شامل روان‌شناس و پرستارکارآزموده این مسئولیت را به عهده می‌گیرند، در کشور ما نیز گر چه ممکن است در همه جا چنین تیمی موجود نباشد اما کادر بیمارستانی ما افرادی مسئولیت پذیر و نسبت به حقوق مردم احترام قائل هستند و خبرهای ناگوار را بدون رعایت پروتکلهای اخلاقی و آماده کردن اولیه افراد به آنان نمی‌دهند.
 
وی اضافه کرد: حتی بعد از دادن خبر تا زمانی که فرد به حالت عادی برگردد، خبر را قبول کند و مشکلی و حادثه‌ای برایش رخ ندهد تنها نمی‌گذارند، حتی اگر بگویند تمام این شرایط استاندارد در کشور ما نیست اما این قدر هم بی‌سر و سامان و بی‌قید و بند نیست که در این سریال به نمایش گذاشته شد.
 
میرزابیگی افزود: در صحنه دیگری از این سریال همسر زن نابارور برای ملاقات همسرش به بیمارستان می‌آید و پرستار از او علت ملاقات را می‌پرسد و بعد از اظهار فرد، به او می‌گوید ما اینجا «بچه مرده» زیاد داریم، اما چون شما آدم خوبی هستید اجازه می‌دهیم ملاقات کنید.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: چنین برخوردهای با هیچ استانداردی جور در نمی‌آید و اصلاً در حیطه مسئولیت و اختیارات یک پرستار نیست، هر بیمارستانی برای ملاقات در بخشهای مختلف قوانین مشخصی دارد، یا زمان ملاقات عمومی است که سوال و جواب ندارد یا بیمار در شرایط خاص است که نزدیکانش باید در کنارش باشند و در هر صورت ملاقات بیمار به نظر شخصی یک پرستار، پزشک و مسئول بخش بستگی ندارد.
 
وی گفت: در صحنه دیگری از این سریال نیز برخورد پزشک متخصص زنان با همسر زن نابارور با حداقلهای برخورد حرفه‌ای یک پزشک ناسازگار است و با نوعی تمسخر کادر پزشکی همراه است.
 
میرزابیگی ادامه داد: سازمان نظام پرستاری بار‌ها درباره این مسائل با رئیس سازمان صدا و سیما مذاکره داشته است، حتی در مورد این سریال با اعضای شورای سلامت صدا و سیما نیز صحبت کردیم و متأسفانه آن‌ها نیز نسبت به این مسائل اظهار بی‌اطلاعی کردند و اعلام کردند که با آن‌ها نیز مشورت نشده است.
 
وی گفت: واقعاً معلوم نیست چطور کارگردانان و تولیدکنندگان سریال‌ها در کشور ما می‌توانند به خودشان اجازه دهند و جرئت کنند، بدون مشورت، در حیطه‌ای که درباره آن تخصص ندارند وارد شود و این چینن حیثیت کادر پزشکی و پرستاری را در داخل کشور لکه دار و به راحتی با آبروی آنان بازی کنند.
 
میرزابیگی ادامه داد: بالاخره صدا و سیما جایی است که مسئولیت فرهنگ سازی دارد و باید در فیلم‌ها و سریالهای آن حداقلهای استانداردهای یک حرفه برای حفظ شأن و آبروی صاحبان آن حرفه رعایت شود، نه اینکه بگوییم همه پرستاران و پزشکان ما چنین رفتارهای غیر علمی با مردم دارند و قابل اصلاح هم نیست.
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: این سازمان طی نامه‌ای به آقای ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما نیز این مسائل را منعکس می‌کند و در حین حال اعلام می‌کنیم که سازمان نظام پرستاری آمادگی و توان آن را دارد که در مسائل مرتبط با پرستاران و خدمات سلامت به صورت رایگان مشورت بدهد.
 
وی گفت: اگر با هر سازمان و نهاد مسئول در این حوزه اعم از وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، نظام پرستاری و انجمن‌ها و تشکلهای مسئول در این موارد مشورت شود، قطعاً چنین اشتباهاتی رخ نخواهد داد.
 
میرزابیگی افزود: از وزارت بهداشت هم که متولی سلامت مردم است توقع داریم، نسبت به حفظ شأن و جایگاه حرفه‌ای کادر نظام سلامت نیز حساس باشند و اجازه ندهند که در فیلم‌ها و سریال‌ها شأن و جایگاه کارکنان نظام سلامت به مسخره گرفته شود و با آبروی آنان بازی شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۲۸ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۱
۰
۰
اتفاقادرست نشون دادن.شاید درتهران یک بیمارستانی این استانداردی که شما میگی رارعایت کنه ولی نودونه درصد ازاین که نشون دادن بدترن بجای گارد گرفتن خودتون رااصلاح کنید.
پاسخ
رضا كمالي
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۶:۰۰ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۱
۰
۰
سلام.واقعا نميدونم كي فرهنگ ما ايراني ها درست ميشه.چرا دوست داريم با ابرو هر شغغلي بازي كنيم.اوناي كه فرهنگشو دارن ميفهمن كادر پرستاري وپزشكي چه زحمتي ميكشن.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها