جام جم آنلاين: بايد و نبايدهاي تغذيهاي كه دكتر محمد هاشمي، دبير انجمن پيشگيري و درمان چاقي ايران در ماه خدا به شما توصيه ميكند؛
1) فقط دو ليوان مايه حيات : خوردن بيش از دو ليوان آبسرد باعث سوءهاضمه و مشكلات گوارشي ميشود. پس بهتر است در اين زمينه زيادهروي نكنيد.
2) ميوه و سالاد، انتخابهاي خوب سحري : خوردن مواد غذايي كه فيبر دارند در وعده سحري توصيه ميشود. منبع غذايي ويژه براي فيبر هم كاهو، سبزيها و انواع ميوهها هستند كه بر خلاف باور نادرست مردم نهتنها باعث معده درد نميشود، بلكه آب بدن را در طول روز حفظ ميكنند.
3) خداحافظ شيريني :اگر ميخواهيد در درازمدت سلامت لوزالمعدهتان حفظ شود، شروع افطارتان را با هر چيزي به غير از شيرينيهايي كه قند مصنوعي دارند، داشته باشيد. زولبيا، باميه، چاي شيرين، شلهزرد و حلوا بدترين انتخابهاي شروع يك افطار هستند، براي جلوگيري از افت قند بدنتان هم، بهتر است از موادي چون خرما كه قند طبيعي دارند، استفاده كنيد.
4) نان فقط نان سبوسدار:نان، پنير و سبزي تركيبات طلايي اين سفره هستند كه معمولا بعد از 16 ساعت روزهداري به مذاق همه ما خوش ميآيد.
منتهي بايد دقت شود که حتما از نان سبوس دار چون سنگک استفاده شود.
5) آش رشته، بهشرطهـــا و شروطها؛ آش رشته به دليل غني بودن از حبوبات معمولا انتخاب خوبي براي افطار است به شرط آن که حبوبات آن به اندازه کافي خيسانده و پخته شده باشد.
6) حليمتان را چرب و شيرين نخوريد : خوردن حليم در ماه رمضان معمولا با دو عادت بد همراه است كه باعث ميشود از يك غذاي مفيد به يك غذاي زيانبار تبديل شود. اين دو عادت بد يكي اضافهكردن روغن به حليم است و ديگري شيرينكردن آن.
7) با گرمها شروع كنيد : افطار خود را با يك خرما و شير گرم، آبجوش يا چاي تلخ شروع كنيد.
8) كلههاي سحري : در زمينه كلهپاچه يك باور غلط وجود دارد. باوري كه ميگويد چون اين غذا از لحاظ جدول، كالري بالايي دارد ميتوان با خوردن آن انرژي مضاعف داشت. در صورتي كه بايد گفت خوردن اين غذا باعث تشديد تشنگي در روزهداران ميشود.