کد خبر: ۶۷۵۷۸
زمان انتشار: ۱۳:۲۴     ۲۶ تير ۱۳۹۱
دکتر سلیمانی:
جلسات علني مجلس، حدود 90 روز در سال است. تعداد روزهايي که مجلس در واقع کار جمعي مي‌کند آن هم حدود 90 روز است. يعني مجلس از 365 روز، فقط 90 روزش کار جمعي صورت مي‌گيرد . حداکثر هر کميسيون مجلس در سال 60 تا جلسه دارد. گروه‌ها، کارگروه‌ها ، کميته‌ها هم در هفته يک جلسه دارند با اين مسائلی که خدمتتان عرض کردم ، خيلي خوش‌بين باشيم کمیته ها هم 30 جلسه در سال مي‌شود.
بدیهی است که هر کشوری برای رسیدن به اقتدار و عزت حقیقی باید مراحل متعددی را پشت سر بگذارد. در عصر حاضر کشوری که در بعد نظامی و اقتصادی مقتدر نباشد به قطع علاوه بر متزلزل بودن ثبات و امنیت آن کشور، به هیچ وجه در حفظ ماهیت فرهنگی و اجتماعی خود و صدور آن به سایر کشورها موفق نخواهد بود از همین رو مسئولین نظام مقدس جمهوری اسلامی در سالهای متوالی بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی همواره سعی شان بر آن بود تا علاوه بر رسیدگی بر وضعیت معیشتی و رفاهی مردم، در عرصه نظامی نیز به رشد قابل قبولی برسند تا در مواقع حساس در مقابل یاوه گویی و زیاده خواهی قدرتهای بزرگ جهانی مجبور به کرنش نشوند در همین راستا امروزه قدرت و اقتدار نظامی کشور که بعد از اقتدار فرهنگی ملت ایران، گام دوم پیشرفت و لازمه اقتدار یک کشور محسوب می شود با همت و تلاش خستگی ناپذیر و مخلصانه برداران سپاه و ارتش به خوبی و محکمی برداشته شده است و اقتدار نظام مقدس جمهوری در بعد نظامی در حدی است که دیگر هیچ کشوری به خود اجازه نمی دهد کوچکترین حرکت مخل امنیت ملت ایران را در سر بپروراند اما گام سوم اقتدار یک کشور بعد از بعد فرهنگی و نظامی، پیشرفت در عرصه تولید ملی و مسائل اقتصادی آن کشور و به تبع سر  و سامان دادن به وضعیت معیشتی مردم می باشد که متاسفانه در این زمینه علی رغم کارهای صورت گرفته کشور با مشکلات عدیده ای روبرو است و شاید بدین سبب است که حضرت امام خامنه ای طی سالهای گذشته به موضوعات اقتصادی تاکیدات زیادی دارند و حتی نامگذاریهای سالانه وی نیز همگی رنگ و بوی اقتصادی دارد.

به گزارش سرویس اقتصادی بی باک، سال جاری به تدبير مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای  به نام سال «توليد ملي؛ حمايت از كار و سرمايه ايراني» نامگذاري شد در همین راستا خبرنگار " بی باک" گفتگویی تفصیلی در این باب با دکتر محمد سلیمانی وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات و نماینده فعلی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی داشته است که بخش اول این مصاحبه تقدیم می گردد.

دکتر محمد سلیمانی زادهٔ سال ۱۳۳۳ ‬در شهر خشت از توابع شهرستان کازرون واقع در استان فارس، در سال ۱۳۵۷ لیسانس خود را در رشته مهندسی مخابرات با کسب رتبه ممتاز از دانشگاه شیراز کسب کرد . سپس برای ادامه تحصیلات راهی اروپا شد و فوق لیسانس خود را در سال ۱۳۵۹ و ‬مدرک دکترای تحصیلی خود را در سال ۱۳۶۱ از دانشگاه پیر و ماری کوری پاریس مدرسه عالی برق SUPELEC فرانسه در رشتهٔ مخابرات و با گرایش الکترونیک بسامد بالا دریافت کرد. مدتی رییس دانشگاه علم و صنعت ایران بوده‌است. دو برادر وی در دوران هشت سال دفاع مقدس به شهادت رسیده اند. وی در مرداد ماه ۱۳۸۴ توسط دکتر محمود احمدی نژاد برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به مجلس معرفی شد و با کسب ۲۲۰ رای پس از محمد سعیدی کیا وزیر مسکن کابینه نهم بالاترین رای را به خود اختصاص داد و اخیرا در انتخابات مجلس نهم نیز با رای قاطع مردم تهران به مجلس شورای اسلامی راه یافت. دکتر سلیمانی را می توان از مدیران و مسئولین بی حاشیه کشور نام برد که علی رغم توانایی علمی و مدیرتی بسیار بالای وی، هیچگاه وارد حواشی نشده و همواره به مسائل و معضلات موجود از نگاه علمی و کارشناسانه می نگرد.



بی باک: همانطور که مستحضرید امسال را حضرت امام خامنه ای به سال "توليد ملي؛ حمايت از كار و سرمايه ايرانی" نامگذاری نموده اند، بعنوان یک فردی که سابقه مدیرتی زیادی تا کنون داشته و تالیفات زیادی از شما موجود است و همچنین پروژه های مهم و متعددی را تا کنون انجام داده اید و امروز نیز در مجلس نهم شورای اسلامی مورد اقبال و اعتماد مردم شریف تهران قرار گرفته اید، آیا از اقدامات مجلس و نحوه حمايت مجلس از توليد ملي رضايت داريد؟

مجلس تازه شروع شده و مجلس نهم يک عمر کمتر از دو ماه دارد که در این مدت کوتاه هم خيلي روزها تعطيل بوده است یعنی دو سه هفته تعطيل بوده و بيشتر درگير انتخاب هيات رئيسه و شکل‌دادن خود کميسيونها و اين بحثها بوده است و تا الان در مجلس فرصت طرح مباحث جدی در هيچ زمينه‌اي ايجاد نشده است، ولي خوب حالا بايد ببينيم در آينده این مجلس در این راستا چه گامی را برخواهد داشت لذا نه تنها در عرصه حمایت از تولید ملی بلکه درعرصه های دیگر هم هنوز خیلی زود است که قضاوت شود که عملکرد مجلس راضی کننده است یا خیر؟

بی باک: حضرتعالی و دوستانتان در کمیسیون صنايع چه برنامه ای براي حمايت از توليد ملی در نظر دارید؟

باز موضوع را از چند زاويه در نظر بگيريم، يکي اينکه اصلا اهميت پرداختن به توليد ملي چيست و چه موقع بايد به توليد ملي بپردازيم؟ اصلا جا دارد؟ اولويت دارد؟ در شرایط فعلی جزء مطالبات رهبري، مردم و نياز جامعه هست يا نيست؟ تحقق و يا پرداختن به آن چه منافعي براي کشور می تواند داشته باشد؟ و مسائلی از این قبیل و يکي ديگر اينکه؛ مجلس در اينجا چه کاری را مي‌تواند بکند و اگر وارد بشود مي‌تواند موفق بشود؟ نمي‌تواند موفق بشود؟ شرط موفقيتش چيست و آيا با همين ساختار فعلی مي‌توان کاري کرد يا نه؟ من فکر می کنم اين چند بخش را جداي از بحث صحبت کنيم بهتر باشد.




بی باک: به نظر شما با شرایط و ساختار فعلی آیا این مجلس توان این را دارد که گامی محکم در راستای حمایت از تولید ملی بردارد؟

مجلس تا آنجايي که تا الان ما ديديم به نظرم با يک بيماري شديدي گرفتار است و آن وقت و فرصت است. شما الان سازماني نگاه کنيد لذا هر مدير و مجموعه‌اي را نگاه کنيد و معيارهاي موفقيت را بررسي کنيد، يکي از معيارهاي اصلي، گذاشتن وقت است. يک انسان موفق را شما بررسي کنيد، بگوييد آقا شما چه کار کرديد که به اینجا رسیدید؟ قطعا یکی از پاسخ های وی این است که مي‌گويد من خيلي وقت گذاشتم. راز موفقیت یک دانشجوي موفق را هم بررسی کنید باز هم به این موضوع می رسید و همینطور يک استاد موفق، يک جامعه موفق نیز تا زمانی که برای یک موضوع وقت نگذارد به آن نمی رسد. به قول مقام معظم رهبري، زنده؛ زنده است. زنده يعني فعاليت مي‌کند کار مي‌کند و تلاش مي‌کند. خب آيا واقعا مجلس اينگونه است يا نيست؟

بی باک: یعنی ساختار فعلی مجلس با یک بیماری و معضلی به نام " عدم وقت گذاشتن نمایندگان و فرصت نداشتن برای بررسی دقیق موضوعات و مسائل مهم کشور " روبرو است؟ اگر چنین چیزی باشد قطعا مباحث و نظرات مجلس کارشناسانه و عمق علمی نخواهد داشت.

شما می توانید محاسبات ساده‌اي انجام دهيد. مجلس در طول سال، يک و ماه و نيم کامل تعطيل است که در هر ماه هم يک هفته باز تعطيل است. البته منظورم از تعطيلي مجلس، کار جمعي است نه کار فردي. کار فردي را هر کسي مي‌تواند داشته باشد. توجه داشته باشيد که "مجلس شوراي اسلامي" اسمش رویش است. لذا مجلس يعني جلسه‌اي تشکيل شود جمعيتي دور هم باشند. وقتي مي‌گوييم شورا، کار فردي را ديگر نمی توان شورا گفت. بالاخره يک عده‌اي بايد دور هم جمع شوند و جمعی کار کنند و اسلامی هم که مفهومش مشخص است. پس مجلس حقیقی باید سه رکن داشته باشد. حالا مجلسی که در هر ماه يک هفته تعطيل است، در هر هفته هم، باز شنبه، دوشنبه، چهارشنبه بعدازظهر و پنج‌شنبه هم تعطيل است.



بی باک: با این حساب شما اعتقاد دارید که مجلس فرصت و وقت کافی را برای تصمیم گیری های کارشناسانه و دقیق ندارد. درست است؟

ببینید اين حال و روز واقعی مجلس و فرصتي که در اختيار مجلس است، می باشد. به نظر من مجلس این سه رکن را باید داشته باشد. الان من شرايط را خدمتتان عرض کنم، مي‌بينيد واقعا چه انتظاري ما مي‌توانيم از چنین مجلسی داشته باشيم. تعداد جلسات علني مجلس، حدود 90 روز در سال است. تعداد روزهايي که مجلس در واقع کار جمعي مي‌کند آن هم حدود 90 روز است. يعني در مجلس از 365 روز، فقط 90 روزش کار جمعي صورت مي‌گيرد یعنی بیست و پنج درصد وقت سالانه.  کميسيونها هفته‌اي دو بار تشکيل مي‌شود. حداکثر هر کميسيون مجلس در سال 60 تا جلسه دارد. گروه‌ها، کارگروه‌ها ، کميته‌ها هم در هفته يک جلسه دارند با اين مسائلی که خدمتتان عرض کردم ، خيلي خوش‌بين باشيم کمیته ها هم 30 جلسه در سال مي‌شود.

بی باک: درباره کمیسیون صنایع بفرمایید اینکه چه موانعی در راه موفقیت این کمیسیون برای حمایت از تولید ملی می بینید؟

شما درباره موانع بر سر راه موفقیت کمیسیون صنایع در حمایت از تولید ملی سئوال می کنید. خب کميسيون صنايع به چه مي‌خواهد بپردازد؟ گستره موضوعی آن تا به کجاست؟ ما می بینیم که تمام صنايع سنگين، صنايع سبک، صنايع کشاورزي، صنايع نفت و گاز، صنايع پتروشيمي، هوافضا، ‌صنايع لوازم خانگي ، ارتباطات، فن‌آوري اطلاعات، صنايع معدني و ... را شامل می شود. حال با این حجم وسيع و گسترده آيا واقعا این کميسيون با 60 جلسه در سال مي‌تواند تمام اين مسائل و مطالبي که اين صنايع و اين طيف گسترده و وسيع از صنايع با آن روبرو هستند را درگير شود؟! به نظر من جوابش منفي است. چون با 60 جلسه دو ساعته کار به این مهمی ناشدنی است. البته این معضل عدم وقت و فرصت کافی ، پديده‌ جديدي نيست بلکه قبلا هم بوده است اما بنده نمی دان چرا این مشکل قبلا مطرح نشده است. با این فرض پس کاملا مشخص است که مجلس به بسياري از مسائل نمي‌رسد و این زمانی خود را بیشتر نشان مید هد که مساله ای محدودیت زمانی داشته باشد. يعني مساله ای الان مهم هست ولي برای بعد دیگر اهمتی ندارد لذا مجلس قطعا به این نوع مسائل نمی تواند برسد و زمان اهمیت آن نیز فوت می شود.



بی باک: از این موضوع که بگذریم، شکوفاهی اقتصاد ملی را مبتنی بر چه عامل و یا عواملی می دانید؟

اقتصاد ملي، مبتني بر توليد ملي است. يعني اگر يک کشوري بخواهد اقتصادش شکوفا بشود، اگر بخواهد ارزش افزوده داشته باشد، اگر بخواهد شاخصهاي اقتصادي‌اش در واقع يک وضعيت خوبي داشته باشد، بلافاصله نگاه مي‌کنند تا ببینند که وضعيت توليدش چگونه است و بر اساس آن میزان رشد اقتصاد آن کشور را برداشت می کنند. بنابراین شکوفاهی اقتصاد ملی یک کشور به شکوفاهی و رشد تولید ملی آن کشور بسته می باشد.

بی باک: همانطور که حضرتعالی اشاره کردید؛ شکوفاهی اقتصاد ملی، متکي بر توليد ملي است اما سئوال این است که شکوفاهی توليد ملي متکي بر چه مسائلی می باشد؟

بله همانطور که گفتم شکوفاهی اقتصاد ملی متکی بر تولید ملی می باشد و شکوفاهی تولید ملی هم متکي بر فن‌آوري است. رشد فن آوری بومی یک کشور تاثیر بسزایی در  شکوفاهی تولید ملی آن کشور دارد.

بی باک: به نظر می آید که بحث رشد فن اوری یک موضوع بسیار مهمی باشد لذا در این زمینه  لطفا بیشتر توضیح دهید.

ببینید؛ اگر کشاورزي متکي بر فن‌آوري شود آنگاه تفاوت کاملا واضح می شود. اینکه از هر دانه گندم شما بيست تا خوشه برداشت کنید یا پنج خوشه.  چه چيزی اينها را تغيير مي‌دهد جز فن‌آوري؟ حال هرچه فن‌آوري بومي تر و ملي‌تر باشد در این زمینه موفق تر خواهیم بود لذا هر ملت و جامعه‌اي صاحب فن‌آوري بيشتر باشد ؛  پايدارتر خواهد بود. یعنی آن جامعه ثروتمند‌تر، خودکفاتر و خوداتکاتر است. خود فن‌آوري باز به دانش متکي است. اينها حلقه‌هاي بهم وصل می باشند.  حالا کميسيون صنايع يا مجلس اگر مي‌خواهد واقعا از تولید ملی حمایت کند، اولين مسأله‌اش وقت و فرصت گذاشتن بر روی مسائل و موضوعات مهم است.

ادامه دارد ....
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها