به گزارش
سرویس فرهنگی پایگاه 598، امروز روز ملی "عفاف و حجاب" بود و مانند هر سال، مراسم ها و راهپیمایی هایی در این راستا صورت گرفت. چنین فعالیت هایی مفید اند، اما به شرطی که فراموش نکنیم "ما هنوز دقیقاً نمی دانیم ریشه مشکل از کجاست". حدس های مختلفی زده می شود، اما هرکدام با ایراداتی روبروست. در این زمینه گفتگویی داشتیم با دکتر ابراهیم فیاض، استاد جامعه شناسی و حرف های متفاوتی از او شنیدیم.
دکتر فیاض با اشاره به اینکه مشکل اصلی ما در مقوله حجاب این است که مردانگی از جامعه ما گرفته شده و زنانگی جایگزین آن شده اند افزود: «روشنفکران ما پس از انقلاب و بخصوص در دوران کارگزاران و اصلاحات با ترویج فمینیسم، زنانگی را گسترش دادند و مردان را به زن تبدیل کردند.»
وی تصریح کرد: «اکنون در دانشگاه ها می بینیم که برخی از دانشجویان پسر رفتارهای زنانه به خرج می دهند و به طور مثال موهایشان را شبیه به زنان آرایش می کنند و یا اینکه ابرو برمی دارند و این خود موجب ایجاد تمایلات همجنس گرایانه می شود.»
این استاد جامعه شناس افزود: «در جهان به قدری بحث همجنس بازی شدید شده است که می بینیم برای اولین بار در تاریخ آمریکا، یک سناتور مرد آمریکا با یک مرد دیگر ازدواج کرد. غرب ساختاری را به وجود آورده است که می خواهد این مقوله را در ایران هم ترویج دهد. ریشه همجنس بازی به زنانگی مردان بر می گردد و باید مردانی را بازگردانیم.»
وی افزود: «برای مقابله با این امر، باید در جامعه این را تحلیل کرد که اگر مرد نباشد، زن به چه کسی تکیه کند و اگر زنان را محور کردیم و مرد کنار رفت، آیا زن می تواند از عهده مدیریت و اداره خانواده بربیاید؟ باید تبعات نبود غیرت را تبیین کرد.
ما چهارچوب اخلاقی حجاب را روشن نکرده ایم. اگر مردانگی بیاید، غیرت هم وجود دارد و اگر غیرت باشد، عفاف و حجاب هم می آید و اگر مردانگی و غیرت از جامعه گرفته شود، دیگر حجاب و عفاف معنی ندارد.»
فیاض با اشاره به اینکه صدا و سیمای ما و بسیاری از رسانه ها و مطبوعات ما در این امر بالعکس عمل می کنند گفت: «می بینیم که برخی از مطبوعات به علت مصاحبه با همجنس بازها توقیف شده اند. ولی زمانی که در صدا و سیمای ما فلان مجری مرد زیر ابرو بر می دارد و رفتارهای زنانه از خود نشان می دهد، دیگر چه کسی می خواهد ترویج مردانگی را انجام بدهد؟
قرآن کریم می فرماید «الرجال قوامون علی النسا» مردان قوام زندگی و تکیه گاه زنان هستند و نه بالعکس. اگر مردانگی در جامعه فراگیر باشد، مشکل ازدواج و ادامه نسل هم حل می شود. بحث کنترل جمعیت هم در راستای همین ترویج زنانگی در جامعه صورت گرفته است و این که اکنون می بینیم زنان تمایل به بچه دار شدن ندارند، ناشی از همین مورد است.
این که می بینیم برخی از زنان شوهردار مشتاق به داشتن رابطه با مردان جوان تر هستند از عوارض گسترش زنانگی در جامعه است و راهی به جز برگرداندن مردانگی به جامعه نداریم.»