کد خبر: ۶۶۲۶۲
زمان انتشار: ۲۰:۴۲     ۱۹ تير ۱۳۹۱
وزیر امور خارجه آمریکا قصد دارد به زودی به منطقه و از جمله مصر و سرزمین اشغالی سفر کند که سفر وی بویژه پس از انتخاب "محمد مرسی" به عنوان رئیس جمهور جدید مصر حائز اهمیت است.
فارس، منابع آگاه سیاسی به نقل از معاون ارشد"هیلاری کلینتون" گزارش دادند که سفر قریب‌الوقوع وی به منطقه که قرار است از مصر آغاز و پس از آن نیز به سرزمین اشغالی سفر کند با هدف اطمینان‌بخشی به اسرائیل به خاطر به قدرت رسیدن اخوان‌المسلمون در مصر صورت می‌گیرد.

این مقام دیپلماتیک آمریکایی گفت که کلینتون در این سفر با رهبران جدید مصر دیدار و آینده روابط بین تل‌آویو و قاهره و امکان مشارکت مصر در روند سازش بین اسرائیل و فلسطینیان را بررسی خواهد کرد.

پیش‌بینی می‌شود که وزیر خارجه آمریکا بنا به درخواست اسرائیل آنچه را که تل‌آویو از آن "خلأ امنیتی" در سیناء یاد می‌کند و نیز موضوع وجود جنبش‌های اصول‌گرای اسلامی را مطرح کند که از دیدگاه واشنگتن نه فقط خطری برای اسرائیل و منافع غرب است بلکه تاثیرات منفی بر فرصت موفقیت رهبران جدید مصر در اجرای برنامه‌های اصلاحاتی دارد.

* امیدواری تل‌آویو به تلاش‌های کلینتون

در اسرائیل برخی طرف‌ها امیدوار هستند که کلینتون در متقاعد کردن رهبران مصری برای پذیرش خواسته اسرائیل که چند روز پیش به رهبران مصری ارائه شد، موفق شود و دیداری در عالی‌ترین رتبه بین دو طرف به منظور بررسی اوضاع مصر و اسرائیل صورت گیرد بویژه اینکه رهبران جدید مصر به برخی طرف‌های خلیجی و اروپایی گفته‌اند که در این مرحله هرگز نخواهند توانست با تیم‌های اسرائیلی دیدار کنند و خواستار انتظار اسرائیلی‌ها تا پایان تشکیل دولت جدید مصر و پس از آن پرداختن به امور خارجی شده‌اند.

برخی منابع سیاسی آگاه نیز گفتند که قاهره با تعیین زمانی برای استقبال از "دانی ایالون" معاون وزیر خارجه اسرائیل به همراه یک مسئول ارشد امنیتی برای دیدار رسمی و علنی با مسئولان مصری مخالفت کرده‌اند و قاهره گفته است که در شرایط کنونی زمان برای این دیدار مناسب نیست.



* گفت‌وگوهای کلینتون در سرزمین اشغالی

در خصوص ماهیت گفت‌وگوهایی که قرار است کلینتون در اسرائیل و البته پس از دیدار اخیر وی با "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در پاریس، انجام دهد نیز منابع دیپلماتیک گفتند که همه طرف‌های ذینفع در روند سازش منطقه از موضع آمریکا در خصوص ضرورت ازسرگیری مذاکرات مستقیم بین دو طرف اسرائیلی و فلسطینی و تلاش برای یافتن نقاط مشترک به منظور دستیابی به توافق صلح آگاه هستند اما در عین حال آمریکا بنا به دلایل داخلی و یا اوضاع منطقه در شرایط کنونی هیچ تلاشی برای سوق دادن دو طرف به سمت میز مذاکرات انجام نمی‌دهد در حالیکه بارها تاکید کرده است از هر تلاش برای ازسرگیری مذاکرات سازش استقبال می‌کند اما با این حال هیچ طرحی برای ازسرگیری مذاکرات سازش ندارد و دو طرف فلسطینی و اسرائیلی به خوبی این را درک می‌کنند.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها