سید مقدام حیدری - همه چیز به دید و نگاه بستگی دارد. نگاه درست، رفتار درست را در پی دارد و دید نادرست، به کار نادرست میانجامد.
بسیاری میترسند ازدواج کنند و تشکیل خانواده دهند، و بسیاری هم ازدواج کردهاند اما زندگی شیرینی ندارند؛ یا طلاق گرفتهاند و یا در آستانهی طلاقند... و البته بازگشت همهی اینها به دید و نگاه غلط است.
آقا پسر از خانوادهی خوب و زندگی شیرین همین را بلد است که فیلمهای هالیوودی یادش دادهاند؛ زندگی بی مسئولیت و سراسر لذت با دختری زیبا و شیرین که هیچ کسی را نمیرنجاند و دل شوهرش را تا آخر عمر به زلف گیسوانش گره زده است... تا اراده میکنند خود را در کنار ساحل آرام و آفتابی و دلچسب دریا میبینند و باز فرصتی به شدت قشنگ برای ابراز عشق و محبت به همدیگر...
شناخت دختر خانم از زندگی و خانوادهی خوب هم آن روی همین سکه است؛ زندگی با پسری خوشتیپ و خوشچهره با قدی 180 سانت و صدایی گیرا و آوازی دلچسب، که در نوشتن و گفتن تعابیر عاشقانه مهارتی عجیب دارد و دختر را شیفتهی خودش میکند... زندگی قشنگی که هیچ گاه ظرف شستن و پوشک عوض کردن و غذا پختن و تی کشیدن در آن به تصویر کشیده نمیشود و در عین حال، بهترین غذاها و زیباترین فضا و تمیزترین خانه در اختیار این زوج جوان قرار میگیرد...
قشنگ معلوم است، این فیلمها چکار دارند میکنند، و فارغ التحصیلان مدرسهی فیلمهای هالیوودی چه جور آدمی از آب در میآیند. تو میخواهی اسم قربانیان این فرهنگ را تیتیش مامانی بگذار. اما من آنها را دیکتاتور مینامم.
بگذار اسم خشنی انتخاب کنم که راحتتر بشود از آن متنفر شد. آقا پسری که به دنبال چنین زندگیای میگردد کمی تا قسمتی دیکتاتور است؛ دیکتاتور خودخواهی که میخواهد سراسر زندگیاش لذت باشد و بس. دیکتاتوری که میخواهد زنش کاملا آن گونه باشد که او میخواهد. دیکتاتوری که دوست دارد تا همیشه از نگاه کردن به خانمش لذت جنسی ببرد و همیشه برایش تازگی داشته باشد... دختر خانم هم دیکتاتور و خودخواه شده است با این فیلمها. همیشه در رؤیاهایش، شوهر را تصور میکند که به او خدمت میکند و هیچ خود را برای خدمت به شوهر آماده نکرده است. خدمت و کار در خانه را عار میبیند، چون کارگردانهای هالیوودی هیچ تناسبی بین یک زندگی شیرین و خوش و کار در منزل ندیدهاند تا حالا...
این کجا و فرهنگ زیبا و دلنشین اسلام کجا؟ این پیامبر و اهل بیت اویند که میدانند، زن چگونه احساس خوشبختی میکند و باید با چه نگاهی به خانواده و زندگی زناشویی نگاه کند.
پیامبر اسلام، گویی خانواده را به جبهه تشبیه میکند و جهاد زن را «خوب شوهرداری» معرفی میکند، تا دختر جوان بیشتر با انگیزه محبت کردن وارد زدگی مشترک شود، نه محبت دیدن. و از سوی دیگر پیامبر عزیز ما، کار کردن و زحمت کشیدن شوهر برای خانوادهاش را جهاد فی سبیل الله میانگارد تا مرد بداند، زن و بچهی او چه جایگاه و شآنی در نزد خدا دارند.
روایات ما در کمتوقع کردن زن و مرد از همدیگر و تشویق به محبت کردن به همدیگر کولاک کردهاند. کاش برخی از روایات الآن نزدم بود و ذکرشان میکردم، اما حیف که باید سربسته و کلی بگویم و بگذرم. إن شاء الله در یادداشتهای بعدی بخشی از این روایات را بازگو خواهم کرد.
فضای خانواده در اسلام، چراگاه لذتجویی نیست، مدرسهی سیر و سلوک است. مسابقهای بین زن و شوهر است تا هر کس در محبت کردن به همسرش و گذشت کردن از خطاهایش، توان و ظرفیتش را آزمایش کند و سطح مهربانی خود را بالا ببرد؛ نه زندگی دو خودخواه هوسباز دیکتاتور که توقع هیچ خطایی از همدیگر نداشته باشند و کسی در این جهنمخانه مجال نفس کشیدن نداشته باشد.
بله، خانواده جبهه است و خوشا به حال
رزمندگانی که در این جبهه جانانه با شیطان جنگیدند و چه برکات و شیرینیهای
مادی و معنوی که در زندگیشان ندیدند.