اولين كسي كه در عرض چهار سال دو بار نخست وزير شد
اسحاق شامير، مرد سرسخت يا مرد آهني كه با ترور افسران انگليسي در زمان قيموميت انگليس بر فلسطين و همچنين كشتار مسلمانان فلسطين بعد از اعلام تشكيل كشور اسرائيل وارد زندگي مسلحانه و سياسي خود شد، اولين كسي است كه در طول چهار سال دو بار نخستوزير رژيم صهيونيستي شد.
اسحاق شامير
اسحاق شامیر در سال ۱۹۱۵ در لهستان متولد شد و در نوجوانی به جنبش جوانان صهیونیست موسوم به «بیتار» پیوست. در ۲۰ سالگی مدرسه حقوق در ورشو را ترک کرد تا به كشور فلسطین تحت قیمومیت بریتانیا برود و در دانشگاه عبری اورشلیم تحصیل کند[1].
وي اولين فردي بود كه در رژيم صهيونيستي با تجارت و يا انتقال زمين به فلسطينيان مخالفت مي كرد و به دنبال ايده اسرائيل بزرگ بود لكن از سوي ديگر، شامير اولين مسئول در اين رژيم بوده است كه بعد از فشارهاي سنگين دولت آمريكا در زمان رياست جمهوري بوش پدر، وارد مذاكره با اعراب در جهت صلح خاورميانه در كنفرانس بينالمللي مادريد شد[2].
شامير در كنفرانس مادريد در كنار معاون خود نتانياهو
رسيدن به رهبري گروه نظامي براي كشتار مردم فلسطين
وی در سالهای نخست اقامت در فلسطین در زمان قيموميت سلطه بریتانیا، با گروههای زیرزمینی یهودی، علیه هدفهای بریتانیا و اعراب فعالیت میکرد.
او به خاطر همکاری با گروه های شبه نظامی همچون "ايرگان" به معناي (سازمان ملي نظامي در سرزمين اسرائيل)، بارها توسط انگليسيها به زندان افتاد. در ۱۹۴۳ از زندان گریخت و سه سال بعد بار دیگر به بازداشت نیروهای بریتانیایی درآمد و به زندان اریتره فرستاده شد. سپس از آنجا نیز فرار کرد و در فرانسه پناهندگی سیاسی گرفت. سپس به اسرائیل بازگشت و فعالیت های ضد فلسطینی اش را از سرگرفت. او تا زمانی که به دلیل بیماری از صحنه سیاسی کنار رفت در نهادها و پست های مهم سیاسی و امنیتی اسرائیل کار کرد[3]؛ شامير با عضويت در گروه "لحي" به معناي (جنگجويان براي آزادي اسرائيل)، بعد از مدتي به جايگاه رهبري اين گروه انتخاب شد و عملا هيچ محدوديتي در كشتن مردم فلسطين به بهانه آزاد سازي خاك اسرائيل از دست متجاوزين نداشته است[4].
شامير در كنار نظاميان يهودي
كشتار دير ياسين و دفاع شامير از اين واقعه
در سپیده دم نهم آوریل 1948 در حالی که ساکنان این روستا درخواب بودند، نیروهای ایرگون به فرماندهی مناخیم بگین (که بعدها به نخست وزیری رسید) از سوی شرق و نیروهای ديگر به فرماندهی اسحاق شامیر از سوی شمال، این روستا را محاصره کردند و تنها راه غربی اين روستا باز بود. نيروهاي يهودي با رگبار مسلسلها و گلولهها اجازۀ فرار از سمت غرب را که تنها راه فرار بود نمیدادند. نیروهای ایرگون به فرماندهی مناخیم بگین با روش معروف استفاده از دینامیت بر روستا مسلط شدند. آنان تک تک خانهها را منفجر کردند و سپس تمامیِ افراد این روستا را (254نفر) که مقاومت میکردند با خونسردی و سنگدلی تمام با گلولههای مسلسل کشتند. سپس نیروهای ایرگون به مُثله کردن و قطعه قطعه کردن اجساد کشتگان پرداختند و با هم مسابقه گذاشتند که چه کسی تعداد بیشتری از اجساد مثله را در چاه روستا اندازد.[5]
كشتار دير ياسين
سپس 25 نفر از مردان را به بند کشیده و سوار بر اتوبوس کردند تا به تقلید از رومیان قدیم به نشانة پیروزی، آنان را در قدس بچرخانند و در پایان آنان را به گلوله بسته و اعدام کردند... و سرانجام مناخیم بگین تلگرافی را برای تبریک به "رعنان" فرماندة محلی ایرگون فرستاد و در آن نوشت: "این پیروزی بزرگ را به شما تبریک می گویم. به نیروهایت بگو آنان تاریخ را در اسرائیل رقم زدند"[6]؛ بعد از اين واقعه شامير با تحسين نيروهاي عملياتي به دنبال طرحي براي خارج كردن ايرگون و لحي از ليست سازمانهاي تروريستي بود.
شامير - انور سادات - مناخيم بگين
شامير افسر نازي كه بعد از شكست آلمان ظاهرا دشمن هيتلر شد
حضور شامير در ارتش هيتلر نشانهاي آشكار بر حمايت و همكاري سطح بالاي جامعه يهوديان و صهيونيستها با نازيها است. اما همين فرد سالها بعد وقتي كه در اسرائيل به نخستوزيري رسيد از دولت آلمان پس از جنگ براي كشتار يهوديان به دست ارتش آلمان غرامت ميگرفت. درحالي كه خود در زمان جنگ در ارتش آلمان خدمت ميكرد.[7]
شامير در كنار شيمون پرز
شامير يكي از مؤسسين موساد
[1] - http://www.businessweek.com/news/2012-06-30/yitzhak-shamir-israeli-hardliner-on-dealing-land-dies-at-96
[2] - http://www.a-w-i-p.com/index.php/2012/07/03/yitzhak-shamir-s-criminal-legacy
[3] - http://www.kyivpost.com/content/world/yitzhak-shamir-hawkish-israeli-premier-dies.html#.T_Pn5Mj2qXk
[4] - http://www.msnbc.msn.com/id/48026958/ns/world_news-mideast_n_africa/t/former-israeli-prime-minister-yitzhak-shamir-dies/#.T_PoL8j2qXk
[5] - http://www.qodsna.com/NewsContent-id_50158.aspx
[6] - http://en.wikipedia.org/wiki/Deir_Yassin_massacre
[7] - http://www.jomhourieslami.com/1391/13910414/13910414_09_jomhori_islami_siasi_0002.html
[8] - http://www.haaretz.com/print-edition/features/targeted-killings-a-retro-fashion-very-much-in-vogue-1.117714