روابط عمومی حوزه هنری، محسن مومنی صبح امروز در جمع مدیران حوزه هنری در پردیس سینما آزادی افزود:
- امروز این سینما افتخار دارد نمایشگر فیلمی ( شور شیرین) باشد که یادآور یکی از نمونههای برجسته و قابل افتخار انسان انقلاب اسلامی است.
- رویکرد مسئولان بنیاد فارابی و وزارت محترم ارشاد را به عنوان تهیه کنندگان فیلم، در پرداختن به اسوه ها و سرداران دفاع مقدس می ستاییم.
- از همه سینماگران عزیزمان که در طول سالیان بعد از انقلاب کوشیده اند ارزشهای والای مردمشان را به زیبایی نمایش دهند متشکرم.
- خوشحالیم فیلم ارزشی شور شیرین در بهترین سینمای ایران در حال نمایش است زیرا اگر به هر دلیل چنین اتفاقی نمی افتاد حتماً بعد از نشستن گرد و خاک اختلافات این روزها، بسیاری از افراد در محضر شهید کاوه، خانواده گرامی اش و مردم شهیدپرورمان شرمنده می شدند.
- همه امکانات حوزه هنری در همه بخشها در اختیار هنر و ادبیات ارزشی و انقلابی است.
- آنانی که حوزه هنری را می شناسند و یا تاریخ آن را پیگیری کرده اند می دانند که این نهاد هر گاه متوجه انحرافی در مسیر ادبیات و هنر انقلاب شده، واکنش نشان داده و تاوان بیداری و غیرتمندی خودش را هم پرداخته است.
- این روزها گاهی کسانی از سر عصبانیت و یا نادانی درباره حوزه هنری سخنانی میگویند که به اندازه قد و قواره شان نیست. البته بنده از همه تهیه کنندگان و هنرمندان آزاده، معتبر ونجیب کشورمان که در ملأ افکار عمومی و چه در خفا و در جلسات کارشناسی از مواضع حوزه هنری حمایت کرده اند، متشکرم.
- ما هدفمان صیانت از سینمایی است که در دنیا آن را با اندیشه و عفت می شناسند. ما می گوییم
- نباید شرایط به گونه ای باشد که سینماگران افتخار آفرین ما دستشان بسته باشد، آن گاه معدود تهیه کنندگان معلوم الحال، آزادانه به ترویج فساد بپردازند و با گرته برداری از بعضی فیلم های هالیوودی، سیمای خانواده عفیف و پاکدامن ایرانی را ملکوک کنند.
- آیا نمایش ندادن فیلم های مفسده انگیز که مورد اعتراض علمای دین و مجتهدان نماینده ولی فقیه در بلاد است، بی قانونی است؟ ادامه داد: ما آماده ایم تاوان این قانون شکنی را بدهیم.
- اما کدام قانون؟ قانون مجلس شورای اسلامی که شش مجتهد عادل بر آن نظارت دارند تا خلاف شرع صورت نگیرد؟ یا قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی که همه اعضای آن منتخب رهبری هستند و بزرگانی از عالمان دین در آنجا حضور دارند و خود شاهد بوده ایم که تمام قد، مراقب حفظ وجوه شرعی تصمیمات و قوانین وضع شده هستند. یا آیین نامه ها و مقررات داخلی که چند نفر کمتر از خودمان با هر پیشینه و هر مقدار بینش دینی می نویسند و اسمشان را می گذارند قانون؟!
-این چه قانونی است که به بهانه آن و توسط معدود افراد خاص از انتشار کارهای مفسده انگیز حمایت میشود و بر عکس به نام آن، به علمای محترمی مانند آیت الله خاتمی، آیت الله علم الهدی و آیت الله صفایی که رهبر معظم انقلاب بارها از ایشان به نیکی و روشنفکری و دلسوزی یاد کرده اند، اهانت می شود؟
-این که قانون نیست. اما اگر خدای ناکرده قانونی هم وجود داشت و تمام سیر منطقی خود را طی کرده بود و به تصویب رسیده بود و روزی بهانه ای می شد تا از ترویج فساد حمایت کند، به وصیت امام خمینی (ره) و به سفارش مقام معظم رهبری، مردم مسلمان موظف بودند به این قانون اعتنایی نکنند و بلکه وظیفه شرعی شان را انجام دهند.
- از همه دوستان متوقع است وقتی سخن از قانون و قانون مداری میگویند به بار محتوایی آن هم توجه داشته باشند.
- در یکی از شوراهای جانبی شورای عالی انقلاب فرهنگی که زیر نظر آقای دکتر ولایتی تشکیل می شود و بنده هم عضو آن هستم، ضعف های قانونی بخش سینمای کشور مورد بازبینی قرار گرفت و با حضور نمایندگان محترم وزارت ارشاد و نهادهای دیگری مانند صدا و سیما و صاحب نظران امر، قانون بسیار خوب، مترقی و همه جانبه ای تهیه شد که ان شاءالله امیدواریم زودتر در صحن علنی این شورا تصویب شود.
- امروز گروهی با سوء استفاده از نام تهیه کنندگان، جای دوست و دشمن را تعیین می کنند که اصل وجودی خودشان، مورد وفاق اکثریت معتبر و محترم سینمای کشور نیست. جالب این که خود مسئولان محترم سینمای کشور هم فرموده اند با آنان هم همسو نیستند. این یعنی اتفاقات نامبارک!
- آنان حالا خدای ناکرده از سر منفعت جویی و یا ناآگاهی اعمالی انجام می دهند که کل نظام باید هزینه اش را بپردازد! جالب این که تعدادی از این اعضای محترم چند نفره، خودشان فیلم هایی ساخته اند که در نظام نظارتی همین وزارت ارشاد، توقیف شده اند. آن وقت ما به عنوان نظام جمهوری اسلامی ریش و قیچی را به دست چنین کسانی سپرده ایم!
- واقعیت این است که ما نگرانی هایمان در حوزه سینما بیش از اینهاست که امیدواریم در شوراهای معتبر و با حضور اهالی فکر و دلسوزان امور، تدبیر شود و تلاش های نظام و دولت محترم تحت الشعاع این لجبازی ها و ندانم کاری ها قرار نگیرد.
- لازم است من در خدمت همکاران عزیزم یادآوری کنم که در سالهای اخیر حوزه هنری بیشترین همکاری و تعامل را با وزارت ارشاد و صدا و سیما و دیگر نهادهای فرهنگی داشته است.
- اما حالا که بحث جدی آقایان محترم، اعتنا به قانون است، بعضی از موارد بی قانونی را هم من متذکر می شوم! از نگاه من، بی قانونی آنجا صورت می گیرد که فیلم ارزشمند شور شیرین را به رغم قرارداد موجود با سرگروه سینما آزادی، به بهانه های واهی و صرفا برای گرو کشی، به این سینما نمی دهند.
- بی قانونی آن جاست که فردی که خود را سخنگوی شورای صنفی نمایش می نامد، با گردن افراشته اعلام می کند که قصد داریم سینما آزادی را به تعطیلی بکشانیم!
- بی قانونی آن جاست که یکی از بی ادبانه ترین بیانیه ها توسط افرادی از این شورا صادر می شود و بد ترین اهانت ها را در حق حوزه هنری و مسوولین آن روا می دارد و بخش مسوول در وزارت ارشاد، آرد به دهان می گیرد و لب از لب باز نمی کند.
- بی قانونی آن جاست که در قبال این همه جسارت و رفتار هتاکانه شورای صنفی، مسول مربوطه در بخش سینمایی ارشاد مصاحبه میکند و میگوید: ما دخالت نمیکنیم!
- بی قانونی، هر گونه سوءاستفاده از نام فتنه و نوامیس نظام، برای تسویه حساب های شخصی و گروهی و انحرافی است.
- باید به عنوان مخلص کلام اعلام کنم که حوزه هنری که برخاسته از خون شهیدان انقلاب اسلامی است، امکانات خود را در هیچ شرایطی در اختیار افکار و اعمال منحرف و ضد نظام قرار نمی دهد. ولو این که به خاطر این آرمانخواهی و انجام تکلیف، به سیاسی کاری و معامله و همدستی با جناح ها متهم شود. که البته دامن حوزه الحمدلله به تمامی از این ننگ ها دور است و پاک خواهد بود.