کد خبر: ۶۴۱۱۹
زمان انتشار: ۱۲:۲۴     ۰۹ تير ۱۳۹۱
هفتمین جلسه شورای عالی اصل 44 با تاکید رئیس جمهور بر حمایت از ثروت مردم در بازار سرمایه و تصویب 4 اقدام مهم برای بورس و تعیین نقش شورای رقابت در قیمت گذاری ها همراه بود.
فارس، در جریان برگزاری هفتمین جلسه شورای عالی اصل 44 که  از ساعت 18 تا حدود 22 شب چهارشنبه گذشته با حضور رئیس جمهور، وزرای اقتصاد و ارتباطات، دو نماینده مجلس عضو شورا، روسای بانک مرکزی و دیوان محاسبات، دبیر اتاق تعاون و رئیس شورای رقابت و روسای سازمان بورس و خصوصی سازی برگزار شد، با تاکید رییس جمهور بر حمایت از ثروت مردم در بازار سرمایه و تصویب 4 اقدام مهم برای بورس و تعیین نقش شورای رقابت در قیمت گذاری ها همراه بود.

*تاکید احمدی نژاد بر حمایت گسترده از بازار و سهامداران

دراین جلسه محمود احمدی نژاد با تأکید بر لزوم حمایت گسترده از بازار سرمایه و بورس گفت: به اعتبار حمایت دولت سرمایه ها و ثروت مردم به بورس آمده و تعداد سهامداران از سه به 6 میلیون نفر افزایش یافته است. بنابراین باید برای پاسداشت اعتماد مردم از دارایی‌های آنان به طور کامل حمایت و صیانت شود.

وی با مفید و مثبت توصیف کردن سرمایه گذاری ها در بورس خواستار عملیاتی کردن سیاست های تشویقی برای ورود مردم به بورس شد و اظهار داشت: باید برای شرکت هایی که در بورس فعالیت می کنند، مشوق های ملموسی در عرصه دریافت و امهال بازپرداخت تسهیلات در کنار مشوق های مالیاتی موجود در نظر گرفت تا مردم و سرمایه گذاران به عینه ببینند که سرمایه گذاری در بورس مزایا و برتری های زیادی دارد.

*تصویب 4 اقدام مهم برای بورس

همچنین علی صالح آبادی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزایش حمایت نظام بانکی از بازار سرمایه از طریق سرمایه‌گذاری مستقیم و یا ارائه تسهیلات به شرکت‌های سرمایه‌گذاری، افزایش جذابیت اوراق مشارکت و صکوک بازار سرمایه، حمایت سهامداران عمده از بازار و تقویت نقش بازار سرمایه در تأمین مالی از طریق طراحی و معرفی ابزارهای جدید را چهار مصوبه مهم این شورا عنوان کرد.

وی خاطر نشان کرد: در این جلسه، راهکارهای حمایت از بازار سرمایه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و چهار راهکار مهم و عملیاتی در حمایت از بازار سرمایه و تقویت این بازار، مورد تصویب شورای عالی اصل 44 قرار گرفت.

صالح‌آبادی در تشریح اولین راهکار شورا گفت: مصوب شد بازار سرمایه با دو راهکار تزریق نقدینگی به بازار و حمایت از تولیدات شرکت‌های بورسی، مورد حمایت قرار گیرد. همچنین در این راستا، مقرر شد نظام بانکی ازطریق سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار سرمایه به میزان معین و همچنین ارائه تسهیلات به شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ برای سرمایه‌گذاری در بورس، از بازار سرمایه حمایت کند.

وی افزود: در همین راستا، کارگروهی متشکل از وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس‌کل بانک مرکزی و رئیس سازمان بورس تشکیل شد که قرار است این کارگروه، اوایل هفته آینده در دفتر وزیر امور اقتصادی و دارایی تشکیل جلسه داده و درخصوص جزئیات اجرایی کردن‌ این مصوبه، به‌سرعت تصمیم‌گیری نمایند.

رئیس سازمان بورس افزایش جذابیت اوراق مشارکت و صکوک قابل انتشار در بازار سرمایه برای سرمایه‌گذاران را دومین مصوبه شورای عالی اصل 44 برشمرد و خاطرنشان کرد: براساس مصوبه شورا، مقرر شد نقش بازار سرمایه در تأمین مالی ازطریق انتشار ابزارهای نوین مالی تقویت شده و در این راستا، جذابیت اوراق تأمین مالی بازار سرمایه از قبیل اوراق مشارکت و صکوک، افزایش یابد.

صالح اّبادی در تشریح سومین مصوبه گفت: براساس این مصوبه قرار شد برای شرکت‌هایی که قصد ورود و پذیرش در بورس یا فرابورس را دارند، مشوق‌هایی درنظر گرفته شود.

به گفته صالح‌‌آبادی، باتوجه به شفافیت بالای شرکت‌های پذیرفته شده در بازار سرمایه و مالکیت مردم در این شرکت‌ها، قرار شد بانک‌ها در زمینه ارائه تسهیلات به این شرکت‌ها امتیازات و اولویت‌هایی درنظر گیرند که جزئیات این حمایت‌ها نیز در کارگروه تشکیل شده، مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد:این گونه حمایت‌ها بگونه‌ای صورت خواهد گرفت که شرکت‌های کوچک و متوسط نیز در تأمین مالی، با مشکلی مواجه نشوند.

این مقام مسئول حمایت سهامداران عمده از سهام شرکت‌های خود، بویژه در شرایط کنونی را چهارمین تصمیم شورای عالی اصل 44 برشمرد.

به گفته صالح‌آبادی در ابتدای جلسه ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت بازار سرمایه و آمارهای کلیدی این بازار، اقدامات صورت‌گرفته در زمینه تقویت زیرساخت‌های بازار، نقش کلیدی بازار سرمایه در اجرای اصل 44 قانون اساسی و نقش این قانون در توسعه و رونق بازار سرمایه، نقش بازار سرمایه در تأمین مالی و ابزارهای نوین طراحی شده در این خصوص و نوسانات اخیر بازار، مطرح شد.

*شورای مسئول قیمت گذاری کالا و خدمات شد

داوود خانی مدیرکل دفتر نظارت بر سیاست‌های اصل 44 هم در رابطه با دیگر مباحث و مصوبات این جلسه مهم گفت: با توجه به وجود اختلافات مربوط به تصمیمات شورای رقابت با نهادهای مسئول تعیین قیمت کالا و خدمات و همچنین دامنه وظایف شورای رقابت که در قانون اصل 44 دیده شده بود، کمیسیون فرعی بررسی‌هایی را انجام داده بود که در این جلسه به بحث و بررسی گذاشته شد.

وی ادامه داد:طبق مصوبات این جلسه تصریح شد مسئول اصلی تعیین قیمت‌ کالاها و خدمات به عهده شورای رقابت بوده که باید براساس دستورالعملی نحوه قیمت‌گذاری کالا و خدمات در حوزه‌هایی که از تمرکز بالایی برخوردار است را به عهده گیرد. همچنین تشخیص انحصار و تمرکز بالا هم به عهده این شورا خواهد بود.

به گفته وی شورای رقابت پیش از این در مورد حوزه مخابرات مصوباتی را داشته است.

*سهام عدالت در جلسه بعدی شورای عالی اصل 44

خانی در واکنش به این سوال که آیا در این جلسه شورای عالی اصل 44 بحث سهام عدالت هم مطرح شد یا خیر، توضیح داد: با توجه به باقی ماندن برخی از مباحث سهام عدالت در کمیسیون فرعی و همچنین طولانی شدن مباحث مربوط به بورس، مقرر شد همه مباحث مربوط به سهام عدالت تا جلسه بعدی شورای عالی اصل 44 جمع‌بندی و تکمیل شده تا در جلسه آینده مطرح شود.

وی در خاتمه گفت: با توجه به اینکه جلسات شورای عالی اصل 44 در هر 3 ماه برگزار و به روال عادی تبدیل شده انتظار می‌رود طی 3 ماه آینده جلسه دیگری با دستور جلسه سهام عدالت برگزار تشکیل شود.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها