جمعی از دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد گروه فقه و حقوق دانشگاه خوارزمی واحد کرج با ارسال نامه ای به دکتر حجازی زاده؛ رییس محترم دانشگاه خوارزمی مراتب اعتراض و شکایت خود را نسبت به عملکرد مدیر گروه، یعنی موسوی بجنوردی اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»، موسوی بجنوردی از سال 80 مسئولیت مدیریت این گروه را بر عهده دارد اما به گفته دانشجویان وی حتی یکبار هم در این سال ها در دانشگاه مذکور حاضر نشده است.
گفتنی است وی در حال حاضر به جز مدیریت گروه فقه و حقوق دانشگاه خوارزمی در دو دانشگاه دیگر نیز مدیر گروه است.
ظاهرا وی عدم حضور خود را در کرج با این دلیل حکم استخدامی اش مربوط به تهران است توجیه میکند و این در حالی است که بسیاری از اساتید هیئت علمی و مدیران گروه در همین دانشگاه نیز وجود دارند که حکم استخدامیشان مربوط به تهران بوده ولی در کرج مشغول به کار هستند و پیوسته در دسترس دانشجویان حضور دارند.
در آغاز نامه دانشجویان با اشاره به عدم حضور موسوی بجنوردی آمده است: برای رسیدگی به یک گروه آموزشی در دانشگاه، طبیعتا و حتما باید مدیر گروه بر روند ارائه دروس و کیفیت تدریس و سطح علمی اساتید و دانشجویان و کلیه جریانات آموزشی از نزدیک نظارت داشته باشد و در صورت عدم حضور فرد در محل کارش و دریافت حقوق و مزایای مربوط به آن، این نه تنها تضییع حقالناس بوده، بلکه اهمال و کوتاهی در انجام مسئولیت است.
دانشجویان با اشاره به چند شغله بودن مدیر گروهشان تاکید کردند: نه تنها این تخلف از قانون بوده، بلکه رسیدگی به مسئوالیت های پرشماری به این شکل از عهدهی هر فردی خارج است.
گروه فقه و حقوق این دانشگاه به جز اساتید دروس فقی و برخی از دروس حقوقی از اساتید مجرب حقوقی خالی است و بعضا برخی دروس توسط دانشجویان مقطع دکتری تدریس میگردد و به گفته دانشجویان همهی این نواقص ناشی از عدم رسیدگی و عدم حضور مدیر گروه در واحد کرج است.
این مسئله آنجایی اهمیت می یابد که دانشجویان با زحمت و مرارت بسیار با رتبه های ممتاز زیر هزار در مقطع کارشناسی فقه و حقوق پذیرفته شدهاند و انتظار داشته اند که با بهترین امکانات آموزشی مواجه باشند.
این دانشجویان همچنین حکم استخدامی بجنوردی گفته اند: حتما مدیر محترم گروه عدم حضور خود را در کرج با این دلیل حکم استخدامی ایشان مربوط به تهران است توجیه مینماید ولی باید پرسید که اساسا چرا یک گروه آموزشی با بیش از صد و پنجاه نفر دانشجو در کرج بایستی مدیر آن دارای حکم استخدامی مربوط به واحد کرج مدیر چنین گروهی باشد؟! و چرا فردی با حکم استخدامی مربوط به واحد کرج مدیر چنین گروهی نباشد؟! و البته باید اشاره کرد که بسیاری از اساتید هیئت علمی و مدیران گروه در همین دانشگاه نیز وجود دارند که حکم استخدامیشان مربوط به تهران بوده ولی در کرج مشغول به کار هستند و پیوسته در دسترس دانشجویان.
مسئله دومی که دانشجویان با آن مواجه هستند این است که در تغییر جدیدی در رشته های کارشناسی ارشد و دکتری صورت گرفته کلیه رشته های حقوق خصوصی در مقاطع مذکور از واحد کرج به تهران انتقال یافته است و از مهر ماه آینده واحد کرج دانشگاه خوارزمی دیگر هیچ دانشجوی ورودی حقوق خصوصی نمیپذیرد و این تصمیم تبعات بسیاری خواهد داشت، از جمله اینکه دانشجویان کارشناسی فقه و حقوق به امید اینکه دانشجویان فقه و حقوق نهایتا باید در عرصهی حقوق مشغول به کار شوند، این رشته و دانشگاه را انتخاب نمودهاند، اما با تصمیم اتخاذ شده عملا گروه از یک گروه فقهی و حقوقی به یک گروه صرفا فقهی تبدیل خواهد شد.
دانشجویان در نامه خود به این مسئله اشاره و گفته اند: مگر نه این است که سیاست کلی دانشگاه این بوده که مرکز اصلی و کانون آموزشی این دانشگاه در واحد کرج مستقر باشد؟ پس چرا چنین انتقالی بدون رضایت سایر اعضای هیئت علمی و فقط بر اساس نظر یک جانبهشخصی مدیر گروه صورت گرفته است؟
مسئله دیگری که باید بدان تصریح کرد این است که بر طبق آیین نامه یک نفر میتواند دو دوره به عنوان مدیر گروه در یک دانشگاه دولتی منصوب باشد ولی عملا در این مورد در گروه فقه و حقوق این دانشگاه بیقانونی صورت گرفته است.
دانشجویان به این مسئله اشاره و تاکید کردند: جناب آیتالله موسوی بجنوردی از سال 80 مدیر این گروه میباشد و حتی ایشان در حال حاضر حکم مدیریت نیز ندارند، ولی باز هم اجازهای به سایر اعضای هیئت علمی برای شرکت در تصمیم گیریها نداده و در مورد انتقال مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای حقوق خصوصی از واحد کرج به تهران کوچکترین اثری از رضایت در هیئت علمی مشغول به کار در کرج دیده نمیشود و در مورد هر مسئله و چالش آموزشی که در این گروه وجود دارد، هرگاه به هیئت علمی مراجعه مینماییم ایشان بین میدارند که در کلیه تصمیمگیری ها هیچ گونه دخالتی نداشته و اساسا هیچ گاه مدیر محترم گروه جلسه شورایی از هیئت علمی محترم را در تصمیم گیری ها شرکت نمیدهند و کلیه تصمیمات آموزشی مربوط به سرنوشت تعداد کثیری از دانشجویان یک جانبه و از ناحیه خود ایشان صورت میگیرد. در ضمن باید اضافه کرد که بر اساس آیین نامه، مدیر یک گروه باید دو روز در هفته در محل کار حاضر باشد، اما ایشان سالهاست که به گروه فقه و حقوق واحد کرج ابدا تشریف نیاوردهاند. نهایتا تمامی تصمیمات یاد شده و کوتاهیهای صورت گرفته و موارد مذکور عملا گروه فقه و حقوق این دانشگاه را دچار ضعف ها و آسیب های جدی نموده است که نمیتوان بیتفاوت از آنها چشم پوشید.
دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد گروه فقه و حقوق در واحد کرج در نامه خود تصریح کردند: موکدا و صریحا استدعا داریم که نسبت به مراتب فوق رسیدگی های لازم به عمل آمده و بر اساس مقررات و آیین نامه های آموزشی و مدیریتی عمل شود و در گروه فقه و حقوق که خود بایستی پاسدار قانون باشد، به این شکل قانون شکنی صورت نگیرد و این تعداد کثیر دانشجویان که با هزاران آرزو و امید به دانشگاه خوارزمی راه یافته اند حقشان مورد تضییع قرار نگیرد.
گفتنی است نزدیک به 100 نفر این نامه را امضا کرده اند.