کد خبر: ۶۲۶۴۷
زمان انتشار: ۲۱:۰۹     ۰۲ تير ۱۳۹۱
یک استاد علوم سیاسی در کالج بنینگتون، ایالت ورمانت یادداشتی برای بی‌بی‌سی فارسی نوشته است تاکید می‌کند: «ایران می گوید که بر مبنای اصول مندرج در عهدنامه منع گسترش تسلیحات هسته ای محدودیّتی برای غنی سازی اورانیوم قائل نیست. موضع ایران از نظر حقوقی قابل دفاع است.»
خبرنامه دانشجویان ایران، فرهنگ البته حرف‌های متناقضی برای سایت پادشاهی انگلیس نوشته است ولی اعتراف به منطقی بودن موضع ایران و بهانه ای که بعد از آن می‌آورد کمی خنده‌دار است: موضع ایران از نظر حقوقی قابل دفاع است ولی بی اعتمادی آمریکا و اروپا به ایران هم کاملأ قابل فهم است.
 
این استاد دانشگاه امریکا صراحتا تاکید می‌کند که مسئله ای که به عنوان پرونده هسته‌ای ایران شناخته می‌شود اساسا «نه تکنیکی است که کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی قادر به باز کردن گره آن باشند و نه حقوقی که شورای امنیت یا گروه ۱ +۵ راه خروج از بن بست را تعیین کند، مسئله امنیتی و سیاسی است و ریشه در بی اعتمادی و خصومت متقابل ایران و آمریکا دارد. »
 
وی این مقاله را برای این نوشته است که بگوید: ایران و امریکا باید رابطه برقرار کنند.
 
جالب است که در ادامه از موضع سرسختانه تیم مذاکره کننده ایران گلایه می کند و می نویسد: طبق گزارشان متعّدد از مذاکرات استانبول و بغداد و مسکو نمایندگان ایران حتی از نگاه کردن به نماینده آمریکا، خانم وندی شرمن، خودداری می کنند. خانم شرمن معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا و عضو کلیدی گروه ۱+۵ است.
 
فرهنگ در پایان تاکید می‌کند: اگر ایران توانائی ساختن سلاح هسته ای را کسب نماید ولی اقدامی در جهت ساختن بمب نکند، تحریمهای اقتصادی و فشار سیاسی علیه ایران ادامه خواهد یافت امّا از منظر آمریکا حمله نظامی به ایران ضرورت نخواهد داشت.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها