کد خبر: ۶۱۷۳۸
زمان انتشار: ۱۴:۳۰     ۲۹ خرداد ۱۳۹۱
روزنامه هاآرتص در گزارشی برای نخستین بار اذعان کرد که غرب در مذاکرات با ایران درخواست‌های اسرائیل را مطرح کرده است.

فارس، زمانی که پس از 15 ماه وقفه مذاکرات ایران و 1+5 در استانبول برگزار شد و دو طرف از مثبت و سازنده بودن این دور از گفتگوها سخن به میان آوردند، مقامات اسرائیلی تلاش فزاینده‌ای را برای تحت تاثیر قراردادن نتایج این نشست به کار گرفتند که از آن جمله می‌توان به سفر یعکوف آمیدور، رییس شورای امنیت ملی اسرائیل به اروپا و ایهود باراک،‌ وزیر جنگ این رژیم به آمریکا اشاره کرد.

پس از انجام این دور از رایزنی‌ها بود که کاترین اشتون، سخنگوی 1+5 عازم سرزمین‌های اشغالی شد تا بنیامین نتانیاهو،‌ نخست وزیر این رژیم را در جریان مذاکرات قرار دهد. ماحصل این دیدار آن بود که در نشست بغداد، 1+5 سه درخواستی را مطرح کردند که نتانیاهو نیز پیشتر خواستار آن شده بود،‌ یعنی تعلیق غنی‌سازی اورانیوم ایران با غلظت 20 درصد، تعطیلی سایت فردو و انتقال اورانیوم غنی شده ایران به کشور ثالث.

در این مدت، هیچ یک از این دو گروه یعنی کشورهای اروپایی و آمریکایی از یک سو و مقامات اسرائیلی از سوی دیگر، علنا مطرح نکردند که درخواست‌های 1+5 از ایران همان شروط اسرائیلی‌هاست. اما روزنامه هاآرتص همزمان با شروع مذاکرات مسکو با انتشار گزارشی اذعان کرد که سه تقاضای غرب از ایران همان درخواست‌ اسرائیلی‌هاست.

جالب اینکه بعد از نشست بغداد، پافشاری غرب بر لزوم تحریم‌ها نیز پس از آن مطرح شد که نتانیاهو طی رایزنی‌های خود با مقامات آمریکایی و اروپایی از احتمال اقدام یکجانبه علیه ایران سخن به میان آورد. در همین راستا بود که دولت اوباما پس از نشست بغداد برای منصرف کردن اسرائیل از اقدام یکجانبه علیه ایران، به مقامات اسرائیلی قول داد اگر دور بعدی مذاکرات ایران با گروه 1+5 در مسکو بار دیگر به بن‌بست برسد، تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه ایران افزایش یابد.

پایگاه خبری دبکا با مخابره این خبر به نقل از منابع آگاه خود به بیان تحریم‌های جدیدی که قرار است آمریکا علیه ایران اعمال کند، پرداخت و نوشت: در پاییز، دولت آمریکا تحریم‌هایی را علیه ناوگان‌های دریایی و هوایی که عازم بنادر ایران می‌شوند، اعمال خواهد کرد. به این معنا که هر خط هوایی ملی یا هواپیمای بین‌المللی که وارد حریم هوایی ایران شود،‌ از ورود به فرودگاه‌های آمریکا و اروپا منع خواهد شد. این امر شامل ناوگان‌های دریایی دولتی و خصوصی نظیر نفت‌کش‌ها نیز خواهد شد. این ناوگان‌ها به محض ورود به بنادر ایران، به طور خودکار از ورود به بنادر اروپا و آمریکا منع می‌شوند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها