کد خبر: ۵۸۶۶۶
زمان انتشار: ۱۱:۰۴     ۱۶ خرداد ۱۳۹۱
 صداوسیمای جمهوری اسلامی (همان رسانه ی ملی امروز ما!) اگر نگوییم تنها ارگان رسمی انقلاب اسلامی، اما به عنوان یکی از مهمترین و موثرین مراکز تبیینی- تبلیغی آن شناخته می شود. رسالتی که علیرغم زحمات زیاد کشیده برای آن و هزینه های بیشمار پرداخت شده جهت ارتقایش، همچنان دچار لنگی کمیت می باشد و البته به جهت اهمیتش، هرگز نباید نسبت به آن ناامید و دلسرد شد.  

بنیانگذار فقید جمهوری اسلامی در اندیشه ای راهبردی، صداوسیما را دانشگاهی عمومی قلمداد کرده و براین اساس، میزان اهمیت آن را گوشزد نموده اند.

حضرت امام خامنه ای نیز در تشریح اندیشه ی آن پیر سفر کرده یادآور شدند: "برداشت ما از صداوسیما این است که آن را دانشگاهی برای تدریس اصول اسلامی ـ انقلابی بدانیم. امام که فرمودند دانشگاه، در دانشگاه چیزی تدریس می شود؛ در این دانشگاه چه چیزی می خواهد تدریس شود؟ آنچه در این دانشگاه تدریس می شود، عبارت از پیامها، پایه ها، مفاهیم و درسهای اسلام ناب و اسلام انقلابی و اسلام واقعی است…”حتی با نگاهی سطحی به رهنمودهای زعیمان انقلاب اسلامی می توان به اهمیت و جایگاه صداوسیما، نقش موثر یا مخرب آن در جامعه، عملکرد مثبت و منفی مسئولان آن و بسیاری دیگر از ابعاد پیرامونی جریان رسانه رسمی انقلاب پرداخت.سخن درباب عملکرد صداوسیما به گستردگی مرز نامحدود آن است و قطعا این مجال فرصت پرداختن به آن را نخواهد داد و البته بسیاری در این باره گفته اند و نوشته اند و اگر گوش شنوایی بود و چشمی بصیر و بینا، تاکنون باید به آنان می پرداخت.

بنای این نوشته اختصاص به شبکه تازه تاسیس و البته پرمخاطب و فرامرزی Ifilm دارد. شبکه ای که قرار است به عنوان یکی از پلهای ارتباطی میان انقلاب اسلامی ایران و جوامع اسلامی- عربی جهان اسلام به ایفای نقش بپردازد و به نوعی تقریب مذاهب و فرهنگها را دنبال کند.

راه اندازی این شبکه با چنین وسعت جغرافیایی و رسالت سنگینی که عهده دار شده است، اهمیت به سزایی دارد اما مراقبت از اهداف تاسیس آن و همچنین نظارت آنلاین و دقیق بر عملکردش از جمله وظایف خطیری است که کوتاهی از آنها هزینه های گزافی را برای انقلاب اسلامی درپی خواهد داشت.

اگر یکبار و با دقت به پیامهای مخاطبان این شبکه که از کشورهای جهان اسلام می باشند، نگاه کنید به راحتی درمی یابید که اکثر آنان خواستار پخش فیلمهایی هستند تا از طریق آن بتوانند با انقلاب اسلامی، زندگی مردم، فرهنگ رایج در جامعه و ثمراتی که انقلاب برای ملت ایران آورده، آشنا شوند. این نظرات به خودی خود، بار مسئولیتی مدیران شبکه Ifilm را سنگین می کند.

مدیران Ifilm باید بدانند برای چه مخاطبانی، با چه دیدگاه و نیازی چه برنامه ای را درنظر گرفته اند و چگونه می خواهند از اهداف انقلاب اسلامی و نتایج آن پاسداری کنند. اگر آنان اشتباه استراتژیک تفکر حاکم بر صداوسیما را مرتکب شوند و صرفا به ترویج اشرافیگری، ثروت اندوزی، روابط نامشروع پسران و دختران، فیلمهایی با موضوع عشقهای مثلثی- مربعی و…، نگاه سطحی به مذهب و مکتب مترقی اسلام و تشیع و دیگر عملکردهای منفی آنان بپردازند، نه تنها Ifilm نقش مثبت خود در ترویج انقلاب اسلامی را از دست خواهد داد، بلکه با تاثیرات منفی خود می تواند موجبات سرخوردگی امت به پاخاسته ی اسلامی را فراهم آورده و نسبت به الگوپذیری آنان از انقلاب اسلامی ایران تشکیک ایجاد نماید.

میزان پیشرفته بودن جامعه ی انقلابی ایران، پایبندی ملت به اهداف انقلاب، توجه به تعالیم متعالی اسلام در جامعه و روابط افراد با یکدیگر، حجاب زنان و حیای مردان، نوع نگاه جامعه ی انقلابی به زندگی و آینده، آزادیها و محدودیتهای فردی و اجتماعی جامعه ی اسلامی و انقلابی و بسیاری از نکات دیگر، مواردی است که مخاطبان بیرونی این شبکه در پی آن هستند و براساس آن نسبت به انقلاب اسلامی ایران به قضاوت خواهند نشست.

استقبال گسترده و درخواستهای مکرر و بیشمار آنان از فیلمهای تاریخی- اسلامی، انقلابی، دفاع مقدس و همچنین فیلمهایی با موضوعات خانوادگی نشان دهنده ی نیاز جهان اسلام و خواسته ی آنان از رسانه ی انقلاب اسلامی است.

متاسفانه در برخی مواقع مشاهده می شود مدیران Ifilm بدون توجه به وظیفه و رسالت حقیقی خود و همچنین جنس مخاطبان و نیازهای آنان، این شبکه بین المللی را به فضای رقابتی با دیگر شبکه های با قابلیت مصرف در داخل کشور وارد می کنند، شبکه هایی که عملکرد ضعیفشان با انتقادات و واکنش منفی متدینین جامعه همراه شده است. لذا پیشنهاد می شود مدیران این شبکه، یکبار دیگر اهداف خود را مورد بررسی قرار داده و نحوه ی علمکردشان در راستای رسیدن به اهدافشان و اهداف انقلاب اسلامی را بازبینی نمایند.

میثم نادی
نقل از "عماریون

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها