کد خبر: ۵۸۶۵
زمان انتشار: ۱۹:۰۵     ۲۳ مهر ۱۳۸۹
به گزارش فارس به نقل از روزنامه "القبس " کویت نوشت: کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در تلاش برای مقابله با افزایش توانمندی نظامی ایران قصد دارند به میزان 123 میلیارد دلار برای خرید تسلیحات نظامی آمریکا هزینه کنند.
بسته تسلیحاتی آمریکا به ارزش بیش از 67 میلیارد دلار برای عربستان نیز که چندی پیش مطرح شد و در ادامه تلاش‌های ضدایرانی آمریکا در منطقه خلیج فارس صورت گرفت، بزرگ‌ترین بخش از این تجهیز نظامی گسترده کشورهای حوزه خلیج فارس به حساب می‌آید.
آمریکا برای مدت‌های بسیار زیادی است که علیرغم همکاری‌های همه‌جانبه ایران در زمینه برنامه هسته‌ای خود، در صدد است تا فضا را علیه ایران متشنج سازد و از هر شیوه‌ای برای مبارزه با ایران استفاده می‌کند.
چندی پیش در همین راستا آمریکا به طور محرمانه قدرت دفاعی تجهیزات موشک‌های "پاتریوت " مستقر در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را افزایش داد.
اجرای نخستین مرحله از توافق کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا برای تجهیز نظامی این منطقه علیه ایران که البته متن این توافقنامه بزودی برای تصویب به کنگره آمریکا می‌رود، حدود 30 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
انتطار می‌رود که عربستان سعودی و امارات متحده عربی و دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس طی چند سال آتی 100 میلیارد دلار برای خرید هواپیماهای اف15 ایگلز و هواپیماهای اف/ایه-18 هورنت و سامانه‌های دفاع موشکی از نوع ساد از تولیدات لوکیت مارتن هزینه کنند.
"مارک توماس " معاون شعبه قطر مؤسسه انگلیسی «مطالعات سلطنتی دفاعی و امنیتی» در این باره گفت: تسلیحاتی که کشورهای خلیج[فارس] قصد خرید آن را از غرب دارند در زمینه دفاع هوایی، موشکی و توانمندی دریایی است.
وی افزود: ایران در سطح نیروی انسانی و موشکی بر کشورهای خلیج [فارس] برتری دارد و بهترین راه برای مقابله با این موضوع در اختیار گرفتن فناوری‌های پیشرفته روز است اما مشکل آنجا است که کشورهای حوزه خلیج فارس هماهنگی و همکاری لازم و کافی را با یکدیگر ندارند.
توماس تاکید کرد شورای همکاری خلیج فارس پیمانی نظامی همچون پیمان آتلانتیک شمالی ندارد.
"مصطفی العانی "، یکی از مشاوران ارشد و مدیر برنامه مرکز تحقیقات خلیج فارس درباره احتمال تشکیل سازمان پیمان شورای همکاری خلیج فارس گفت: کشورهای زیادی پول ندارند یا نمی‌خواهند استقلال ملی خود را از دست دهند و تنها یک کشور که هزینه این سیستم را می‌پردازد بر آن چیره خواهد شد و کشورهای ثروتمند بیشترین هزینه تاسیس این سازمان را خواهند پرداخت.
در سال 1986 شورای همکاری خلیج فارس سازمان "سپر شبه جزیره عربی " را با 9 هزار نیرو تاسیس کرد که مقر آن در عربستان بود. این نیروها در جنگ 1991 خلیج فارس شرکت کردند و در جریان جنگ آمریکا علیه عراق در سال 2003 این نیروها در کویت مستقر شدند.
فرماندهی نظامی شورای همکاری در سال 2008 تصمیم گرفتند ساختار این سازمان را بازساری کنند و شمار نیروهای آن را دو برابر کنند اما این سازمان به کار خود در عربستان پایان داد.
"تئودور کاراسیک "، مدیر بخش تحقیقات و گسترش کانون تحقیقات نظامی خاور دور و خلیج فارس گفت: این سازمان کار نمی‌کند و ارتش‌های کشورهای حوزه خلیج[فارس] با یکدیگر همکاری نمی‌‌کردند به همین جهت این سازمان مخفیانه منحل شد.
وی افزود: نبود اراده سیاسی نتیجه اختلاف بین حاکمان کشورهای حوزه خلیج [فارس] است و مشکلات سابق موجب شده که همکاری نظامی کشورها با یکدیگر سخت باشد.
تحلیلگران نظامی می‌گویند خرید تسلیحات نظامی بیشتر نمی‌تواند به نابرابری موازنه راهبردی در خلیج فارس پایان دهد چون شمار ایرانی‌های مقیم کشورهای همسایه عرب بسیار زیاد است.
"مصطفی اللباد "، مدیر مرکز تحقیقات منطقه‌ای و راهبردی خاورمیانه در قاهره نیز گفت خرید هواپیماها موازنه قوا را تغییر نمی‌دهد این تنها برای زمانی مفید است که کشورهای عربی در معرض حمله زمینی قرار گیرند و این نیز انتظار نمی‌رود.
وی افزود: خرید تسلیحات پیامی سیاسی است و معنایش این است که ائتلافی راهبردی وجود دارد که دستاوردهای آمریکا را محقق می‌کند اما کشورهای منطقه برای اینکه به ملت‌هایشان بگویند که وحشتی نداشته باشند این تسلیحات را می‌خرند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۴۵ - ۲۳ مهر ۱۳۸۹
۰
۰
سلام

خدا قوت!
سایت الان زیبا تر و شکیل تر شده.

موفق باشید .

منتظرم
یاعلی
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها