کد خبر: ۵۸۱۱۶
زمان انتشار: ۱۰:۵۶     ۱۱ خرداد ۱۳۹۱
مشاور انجمن صنایع شیر ایران از قرار گرفتن صنعت شیر کشور در مرحله زیان دهی خبر داد و گفت: مسئولان برای رها شدن کارخانجات تولید شیر از این وضع چاره اندیشی کنند.

به گزارش مهر، حسین چمنی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری به مناسب روز شیر اظهار کرد: در صنعت شیر کشور گرانفروشی وجود ندارد بلکه این صنعت با وجود سیاستهای موجود در مرحله زیان دهی قرار گرفته به طوری که سود شرکتهای لبنی به منفی 1.25 رسیده است.

وی با بیان اینکه نگاه ما به تولید هنوز ارزشی نشده است، تصریح کرد: فشار به تولید کننده در صورتی که نتواند از طریق دیگری فعالیت کند، منجر به تقلب می شود.

چمنی با تاکید بر نیازمند بودن صنعت شیر به حمایت و کمک مسئولان گفت: در شرایط فعلی، دامداران کشور کمتر از ظرفیت خود تولید می کنند که این امر به دلیل عدم توجیه اقتصادی است.

وی همچنین از کشتار دامهای شیری توسط دامداران به دلیل عدم توجیه اقتصادی خبر داد و افزود: تعطیلی دامداریها و کاهش تولید شیر تولیدی و ظرفیت واحدهای لبنی، کاهش مصرف شیر و لبنیات، بی اعتنایی به احداث واحدهای مورد نیاز لبنی و... از جمله تبعات پیاده سازی طرح هدفمندسازی یارانه ها در این بخش بوده است.

مشاور انجمن صنایع شیر ایران با اشاره به اینکه در سه مرحله پس از هدفمندسازی یارانه ها قیمت شیر در مجموع 18 درصد افزایش یافت، گفت: افزایش قیمت در مرحله اول با تاخیر هفت ماهه بوده که این امر منجر به زیان زیادی به تولید کنندگان شد.

وی با تاکید بر اینکه امنیت سیاسی کشور در گرو امنیت غذایی است، تصریح کرد: دولت باید حاشیه سود منطقی برای دامدار و صنایع تبدیلی مشخص کند و از این حاشیه مراقبت کند.

چمنی گفت: شرایط بازار در حال حاضر به گونه ای است که تولیدکنندگان در حال زیان دهی هستند و با توجه به این امر وظیفه حاکمیتی دولت ایجاب می کند از دامداران حمایت کند.

وی با بیان اینکه عدم حمایت از تولید منجر به تعطیلی این صنعت می شود، افزود: سیاستهای موجود باید بازنگری شود زیرا در شرایط حاضر افزایش قیمت به منزله افزایش سود و درآمد برای تولید کنندگان نیست.

سرانه مصرف شیر در کشور یک چهارم میزان لازم است
مشاور انجمن صنایع لبنی ایران گفت: سرانه مصرف سالانه شیر در ایران 80 کیلوگرم است که این رقم در کشورهای توسعه یافته حداقل 350 کیلوگرم و در بعضی کشورها 500 کیلوگرم است.

وی سرانه مصرف شیر در ایران را یک چهارم میزان توصیه شده توسط متخصصان تغذیه عنوان کرد و گفت: تا زمانی که از دامداری‌ها حمایت‌ نشود و توجه خاصی برای تامین نهاده های مورد نیاز دامی صورت نگیرد به سرانه مصرف جهانی نخواهیم رسید به همین باید از دامدار‌ی‌ها به عنوان ثروت ملی و سرمایه گذاری ‌های صورت گرفته در این بخش در کشور حمایت شود تا ظرفیت‌های خالی تولیدی پر شود و افزایش هزینه‌ های تولید جبران شود.

چمنی با بیان اینکه زیرساختهای لازم برای تعادل عرضه و تقاضا در این صنعت مهیا است، تاکید کرد؛ در صورتیکه قانون عرضه و تقاضا در این خصوص حاکم شود با تمرین رقابت و تطبیق شرایط و تعادل سازی جواب مثبت خواهد داد که در نهایت به نفع همگان خواهد بود.

وی گفت: صنعت شیر و صنایع وابسته به آن یکی از بخشهای اصلی صنعت کشور محسوب می شود که حدود 75 هزار میلیارد تومان ارزش فعلی آن بوده و بالغ بر سه میلیون نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم در این عرصه مشغول فعالیت هستند ضمن اینکه گردش مالی این صنعت نیز حدود 15 درصد گردش صادرات نفتی کشور است.

چمنی افزود: 95 درصد سرمایه گذاریهای این حوزه صنعتی مربوط به بخش خصوصی بوده و می توان اظهار کرد که این صنعت از رقابتی ترین بخشهای صنعتی کشور به شمار می رود.

صادرات 10 درصد محصولات لبنی کشور به خارج
 وی همچنین از صادرات هشت تا 10 درصد محصولات لبنی داخل کشور به بازارهای خارجی خبر داد و گفت: تولید شیر خام کشور سالانه هشت میلیون تن است که از این رقم پنج میلیون تن وارد چرخه صنعت می شود.

چمنی با بیان اینکه 10 درصد صادرات از پنج میلیون تن وارد شده به بخش صنعت است، افزود: 80 درصد صادرات ما به کشورهای منطقه از جمله عراق، افغانستان، ترکمنستان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و ... صورت می گیرد.

وی ارزش محصولات صادراتی سال گذشته را 542 میلیون دلار عنوان کرد و گفت: از این رقم 71 میلیون دلار سهم شرکت سهامی پگاه است.

چمنی یادآور شد: کشور ایران تا سال 75 وارد کننده محصولات لبنی بوده اما اکنون واردات تا صادرات ما یک میلیون دلار فاصله دارد.

کاهش 14 درصدی مصرف شیر در کشور
مشاور مدیرعامل صنایع شیر ایران همچنین از کاهش 14 درصدی مصرف شیر در کشور در سال گذشته خبر داد و گفت: برخی منابع خبری هم از کاهش 20 درصدی مصرف لبنیات در ایران خبر داده اند که با توجه به پائین بودن سرانه مصرف شیر در کشور این موضوع به معنی تهدید سلامت جامعه است.

وی با بیان اینکه اهمیت و جایگاه صنعت شیر و صنایع وابسته به حدی است که باید جزو 10 موضوع اصلی کشورمطرح باشد، پیش بینی کرد: عوارض و هزینه های ناشی از مصرف پائین شیر و مواد لبنی به خصوص در چهار دهه آینده که درصد سالمندان ایران به اوج خود می رسد، بسیار بالا خواهد بود.

چمنی با ضروری خواندن مصرف روزانه شیر برای تمام گروه های سنی اظهار کرد: افزایش توان کاری، طول عمر و پیشگیری از کارافتادگی زودهنگام افراد از جمله مزایای مصرف روزانه شیر است.

وی ادامه داد: همان گونه که زندگی با شیر آغاز می ‌شود، تنها غذایی که مصرف مستمر آن در تمام طول زندگی توصیه می‌شود شیر است.

چمنی  پیامدهای ناشی از کم مصرفی شیر را متعدد و هزینه های درمانی مترتب برآن را نیز زیاد عنوان کرد و گفت: پوسیدگی دندان، پوکی استخوان و کوتاهی قد از جمله عوارض کمبود مصرف شیر است که هزینه درمانی و جبرانی آن به ده ها میلیارد تومان می رسد.

مشاور انجمن صنایع لبنی ایران خواستار ارتقای فرهنگ مصرف شیر و تغییر نگاه و ذائقه مردم برای مصرف این ماده حیاتی و با ارزش غذایی شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
رومینا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۲۵ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۱
۰
۰
این آقای چمنی هم نفسش از جای گرم بلند میشه... بابا گرونه چرا درک نمیکنید که مردم تواناییشو ندارن
در ضمن کلی مواد افزودنی بهش میزنن اینقدر این شیر بد طعم میشه... تازگیها هم که میگن بهش وایتکس میزنن بخاطر ماندگاری بیشتر

اونوقت توقع دارین مردم این شیرو مصرف کنن؟؟ واقعا که!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها