کد خبر: ۵۷۱۷۰
زمان انتشار: ۱۱:۴۴     ۰۷ خرداد ۱۳۹۱
شیوه تعاملات نفتی در آسیا به‌گونه‌ای است که شرکت‌های اروپایی ممکن است حتی ناخواسته تحریم‌ها را نقض کنند چرا که در آسیا عموما محموله‌های نفتی ترکیبی از انواع مختلف نفت، از جمله نفت ایران است.

فارس به نقل از مارکت‌واچ، تحریم‌های اخیر اتحادیه اروپا بر ضد صادرات نفت ایران می‌تواند تبعاتی جدی برای شرکت‌های اروپایی فعال در قاره آسیا داشته باشد، چرا که تدابیر در نظر گرفته شده در این تحریم‌ها می‌تواند منجر به بازرسی محموله‌های این شرکت‌ها شود، حتی اگر بیشترین تلاش را برای اعمال تحریم‌ها علیه ایران به عمل آورند.

بر اساس قوانینی که از اول جولای اعمال خواهد شد، شرکت‌های نفتی اروپایی اجازه نخواهند داشت حتی اندکی نفت را که از مبدا ایران صادر شده باشد، به قلمرو اتحادیه اروپا وارد کنند.

اما شیوه تعاملات نفتی در آسیا به‌گونه‌ای است که این شرکت‌ها ممکن است حتی ناخواسته این قوانین جدید را نقض کنند چرا که در آسیا عموما محموله‌های نفتی ترکیبی از انواع مختلف نفت است. بخش عمده‌ای از صادرات نفت ایران سوخت کشتی است که برای حرکت موتورهای کشتی‌ها کاربرد دارد.

یک مقام اروپایی که نخواسته نامش فاش شود، ابراز داشت که کارشناسان اتحادیه اروپا تاکید کرده‌اند که محدودیت‌های اعمال شده بر ضد ایران هرجا که احتمال وجود نفت ایران باشد، باید به‌کار برده شوند.

برخی از تجار اروپایی می‌گویند با توجه به متن تحریم‌های اعمال شده از ایران، بحث نفت مخلوط ایران در تحریم‌ها مشخصا مورد اشاره واقع نشده است. یک مقام ارشد در یک شرکت بازرگانی نفتی می‌گوید که کلمه نفت مخلوط در تحریم‌ها مورد اشاره قرار نگرفته است. این تحریم‌ها تنها در خصوص تولیدات نفتی ایران سخن می‌گویند و بحثی از ترکیب وجود ندارد. 

همچنین بر اساس معافیت شرکت‌های نفتی که در خارج ار خاک اروپا قرار گرفته‌اند از برخی تحریم‌ها، می‌توان به برخی از این شرکت‌ها اجازه داد تا به تجارت نفت خود با ایران ادامه دهند. این تحریم‌ها تنها مشمول شرکت‌های مستقر در اتحادیه اروپا و شاخه‌های خارجی آنها می‌شود.

سیستمی که در برخی کشورهای آسیایی از جمله سنگاپور وجود دارد، این فرصت را ایجاد می‌کند که نفت ایران به‌صورت مخلوط با نفت سایر کشورها به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد.

تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران با هدف اعمال فشار بر این کشور برای دست کشیدن از برنامه هسته‌ای خود اعمال شده است که غرب مدعی‌ست می‌تواند دارای اهداف نظامی باشد. این در حالی‌ست که ایران بارها بر عدم انحراف برنامه هسته‌ایش از ان‌پی‌تی تاکید کرده است.

ایران دومین صادرکننده نفت اوپک و دارای سومین ذخایر نفتی در جهان است و با توجه به روند فزاینده تقاضا برای نفت، به نظر نمی‌رسد چشم‌پوشی از نفت این کشور برای کشورهای غربی که عمده مصرف‌کنندگان انرژی در جهان به شمار می‌روند، امری ساده و سهل باشد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها