به گزارش 598 شماره ۱۳۵ هفتهنامه پنجره منتشر شد.
در این شماره مطالبی دربارهی وحدت اصولگرایان، بررسی گزینههای ریاست مجلس نهم، مقایسه عملکرد مجلس هفتم و هشتم، نقد دو بررسی قلادههای طلا، ضرورت و آسیبشناسی اسلامیسازی علوم انسانی به همراه یادداشتهای متنوع دیگری در این شمارهی این هفته نامه به چشم میخورد.
پیش از آن که دوره مجلس هشتم پایان یابد و زنگ آغاز مجلس نهم در هفت خرداد ۹۱ زده شود، گمانه زنی ها برای انتخاب رئیس مجلس به تلاش های علنی برای کسب کرسی ریاست تبدیل شده است.
«چرا کماکان اصرار به وحدت داریم؟» عنوان سرمقاله ای است به قلم علیرضا زاکانی پیرامون سوال مطرح شده و البته ریاست مجلس نهم. زاکانی در این مقاله باز هم بر وحدت میان اصولگرایان تاکید می کند و برای پایان دادن به همه حرف و حدیث های محافل سیاسی و غیر سیاسی در فرد منتخب اصول گرایان برای ریاست مجلس نهم در دو بند پایانی این مقاله علاوه بر تشریح حرکت های پنهانی عده ای در جعل این انتخاب به صورت رسمی فرد منتخب اصول گرایان و دلایل این انتخاب را شرح می دهد.
به راستی رستگاری در بهارستان با ریاست
کدام یک رقم خواهد خورد؟! لاریجانی یا حداد عادل؟ کدام یک شانس انتخاب رییس
مجلس نهم را خواهند داشت و ریاست او، کمترین بهانه برای اختلاف افکنی میان
نیروهای اصولگرای داخل مجلس و همچنین میان دولت و مجلس را بهدنبال
خواهد داشت؟
پرونده سیاسی این هفته پنجره نیز، ریاست مجلس در ادوار مختلف مجلس را بررسی
کرده و با همراهی ۲۰ تن از نمایندگان مجلس نهم، به بررسی شاخصههای
ریاست مجلس آینده پرداخته است.
«وحدت با اصلاحطلبان سرآغاز انحراف»، عنوان مصاحبه ای است با احمد ناطق نوری پدر پارلمان ایران که ناگفتههای بسیاری از ۲۸ سال نمایندگی مردم نور و محمودآباد را به خاطر دارد که در گفتگو با پنجره تنها به گوشهای از آنها اشاره کرده است. خاطراتی از مجالس پس از انقلاب، خصوصیتهای شخصیتی و مدیریتی کروبی، هاشمی و برادرش علیاکبر ناطق نوری در مدیریت دورههای مختلف مجلس و ماجرای پیشنهاد شهرام جزایری به وی از جمله قسمتهای خواندنی گفتوگو با اوست.
گفتوگو با دکتر الیاس نادران و دکتر کاظم جلالی، درباره انتخابات هیأت رییسه مجلس نهم و یاداشت مرتضی آقاتهرانی نماینده مردم تهران درباره اهمیت تقوا برای نمایندگان مجلس از دیگر بخش های پرونده سیاسی این هفته پنجره است.
قتراح این شماره به مقایسه عملکرد دو مجلس هفتم و هشتم شورای اسلامی اختصاص دارد. با پرسش هایی ناظر به عملکرد فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مجلس، و نیز نحوه اداره مجلس از سوی روسای فعلی و سابق مجلس. مطالعه نتایج این اقتراح، خالی از لطف نیست و نکات در خور توجهی دارد.
سرویس «هنر» برای بازخوانی بخشی از ناگفتههای پروسه تولید و اکران «قلادههای طلا»؛ به سراغ ابوالقاسم طالبی رفته است و روایت این کارگردان شما را به زوایای ناپیدای تولید و اکران سیاسیترین فیلم سینمای ایران خواهد رساند؛ در این میان نیز گفت و گوی کوتاهی را با امین حیایی انجام داده است که حرفهای جالب توجهی را درباره قلادههای طلا و اساسا سینمای ایران طرح کرده است.
همزمان با پرداختن به فیلم "قلاده های طلا” در پرونده این شماره، گوشه ای از نظرات ۳ منتقد سینمایی: سعید مستغاثی، سید رضا صائمی، امیر رضا نوری پرتو، درباره این فیلم را مرور می کنیم و در ادامه گفت وگو با محمد خزاعی، تهیه کننده فیلم «قلادههای طلا» را خواهید خواند.
«سپاهان پرچمدار مکتب اصولی ورزش»، عنوان پرونده سرویس «ورزش» برای قطب جدید فوتبال ایران است که در این گذر گفت و گویی های با محمد ساکت که در کسب این افتخارات بیتأثیر نبوده و خسرو ابراهیمی انجام داده است.
در حالیکه مردم در انتظار نتایج اولین انتخابات پارلمانی چند حزبی بودند، دو انفجار مهیب تروریستی، روز جمعه ۲۱ اردیبهشت، دمشق پایتخت سوریه را لرزاند؛ مجله برون مرزی برای بررسی تحولات اخیر در سوریه و علل تشدید حملات ترویستی گفتوگوهایی با مایا ناصر، کارشناس سوری و حسین رویوران کارشناس مسائل خاورمیانه انجام داده است.
دیگر موضوعات مجله برون مرزی را می توانید با عناوینی چون «امپراتوری مرداک در دنیای عرب»، «۱۳عددِ شانس مردم مصر» و «سفید برفی و ۲۷ کوتوله» در پنجره ۱۳۵ بخوانید.
چهاردهمین پنجره ضمیه «مسیر پر سنگلاخ» نام دارد که به ضرورت اسلامیسازی علوم انسانی و آسیبشناسی فعالیتهای انجام شده در این راستا می پردازد. گفتوگو با دکتر علیرضا قائمینیا، سردبیر فصلنامه ذهن، دکتر عادل پیغامی، رییس مرکز تحقیقات میان رشتهای دانشگاه امام صادق (علیهالسلام) و یادداشت هایی از سیدمحمدتقی موحد ابطحی و دکتر هادی صادقی، رییس دانشکده علوم حدیث از ایستگاه های «مسیر پر سنگلاخ» ضمیمه پنجره است.
باشگاه اندیشه نیز با آثاری از محمد حسین جعفریان، جواد محدثی، پویان پروین اردبیلی، سیدمحمد روحانی و… در انتظار خوانندگان خود است.
گپ این هفته چهار سو با سید محمد سادات اخوی انجام شده است. پژوهشگر، شاعر، نویسنده ، مجری و مدیر فرهنگی که البته نامش بیش از هر چیز با تکیه، ذکر، مرثیه، تعزیه و هر آنچه به سالار شهیدان مرتبط است گره خورده است.
پنجره صدو سی و پنجم را در ۶۸ صفحه به همراه ضمیمه ۳۲ صفحه ای آن و با قیمت ۲۰۰۰ تومان از روزنامه فروشی ها بخواهید.