کد خبر: ۵۵۸۲۸
زمان انتشار: ۱۲:۲۸     ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۱
اعلام جزییات طرح پیشنهادی 1+5 به ایران در مذاکرات بغداد، سفر دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، امیدواری آمریکا به موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات با ایران، انتشار اسناد طبقه‌بندی شده سال 1992 «اف.بی.آی» و طرح مبادله پایاپای ایران و هند، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
اعلام جزییات طرح پیشنهادی 1+5 به ایران در مذاکرات بغداد، سفر دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، امیدواری آمریکا به موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات با ایران، انتشار اسناد طبقه‌بندی شده سال 1992 «اف.بی.آی» و طرح مبادله پایاپای ایران و هند، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، یکی از مهمترین اخبار امروز مطبوعات جهان در مورد ایران را، خبر سفر قریب الوقوع «یوکیا آمانو»، دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران تشکیل می‌دهد.

بر پایه گزارش «آسوشیتدپرس»، آمانو در سفر خود به تهران در مورد مسائلی از قبیل دسترسی بازرسان آژانس به مراکز و اطلاعات مورد نیاز بازرسان آژانس، با مقامات جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت‌و گو خواهد کرد. البته در بیانیه آژانس تنها آمده هدف از این سفر، مذاکره با مقامات عالی رتبه ایران درباره مسائل مورد توجه دوجانبه است.

به جز روزنامه‌هایی از قبیل «واشنگتن پست» و «نیویورک تایمز» که شب گذشته این خبر را منتشر کردند، «تایمز اسرائیل»، «گالف تایمز»، «یدیعوت آحارانوت» و «نیشن» پاکستان نیز صبح امروز اقدام به انتشار این خبر کرده‌اند.

در مطلب دیگری درباره موضوع هسته‌ای ایران، خبرگزاری «رویترز» اقدام به انتشار گزارشی تحلیلی درباره مذاکرات پیش روی ایران در هفته جاری با آژانس و همچنین 1+5 کرده است. در این گزارش آمده هدف ایران از مذاکرات با آژانس در وین، رسیدن به توافقی کلی برای حل مسائل فیمابین است که چهارچوبی برای پیشبرد موضوع هسته‌ای ایران در یک روند مشخص را فراهم می‌کند.

بر این اساس، موضوع فوق که در حقیقت یک دستاورد تاکتیکی است، می‌تواند در مذاکرات بغداد به یک دستاورد استراتژیک برای ایران تبدیل شود، زیرا همکاری با آژانس، ایران را در مقابل 1+5 یک گام به پیش می‌برد.


در همین راستا و در مطلبی مرتبط با موضوع مذاکرات بغداد، روزنامه «لس آنجلس تایمز» از تهیه طرح مشترک کشورهای عضو 1+5 در مورد برنامه هسته ای ایران خبر داده است.

به نوشته این روزنامه، در مذاکرات سوم خرداد شش کشور طرف مذاکره ایران پیشنهاد خواهند کرد که سوخت مورد نیاز یک رآکتور کوچک برای مقاصد پزشکی را برای ایران فراهم کرده و همچنین از وضع تحریم‌های بیشتر علیه ایران خودداری کنند.

در مقابل، ایران نیز باید با توقف غنی‌سازی 20 درصد موافقت کرده و میزان اورانیوم 20 درصدی را که پیش از این غنی کرده، نیز از کشور خارج کند. این طرح پیشنهادی همچنین از ایران می‌خواهد تأسیسات هسته‌ای «فردو» را تعطیل کند؛ افزون بر این، بر اساس این طرح، تحریم‌های کنونی غرب علیه ایران همچنان بر جای خود باقی خواهد ماند!


روزنامه «نیویورک تایمز» نیز مطلبی درباره مذاکرات بغداد منتشر کرده و از فضای مثبت حاکم پیش از مذاکرات سخن گفته است.

به نوشته این روزنامه، مذاکره کنندگان آمریکایی در اقدامی نادر در یک دهه گذشته، نسبت به موفقیت مذاکرات با ایران ابراز امیدواری کرده‌اند. با این حال، این روزنامه نیز نوشته پیشنهاد آمریکا شامل تسهیل برخی محدودیت‌ها، از قبیل صدور قطعات هواپیما و کمک فنی به بخش انرژی ایران است و دربرگیرنده حذف تحریم‌های موجود علیه ایران نمی‌شود.

«واشنگتن پست» گزارشی از نشست «جی. 8» یا گروه 8 کشور صنعتی جهان در «کمپ دیوید» منتشر کرده و نوشته هرچند موضوع بحران اقتصادی اروپا و نیز مسأله افغانستان، مهمترین دستور کارهای این نشست را تشکیل می‌دهند، اما ایران و سوریه نیز دو محور مهم دیگر این نشست به شمار می‌رود.

به گزارش این روزنامه، بخش مهمی از تلاش آمریکا در این نشست، معطوف به همراه کردن روسیه است که شریک نزدیکی برای هم ایران و هم سوریه به شمار می‌رود.

روزنامه «نیشن» پاکستان، خبری در مورد کمک پنهانی آمریکا به برنامه هسته‌ای تسلیحاتی رژیم صهیونیستی منتشر کرده است.

به گزارش این روزنامه، اسناد طبقه بندی شده سال 1992 «اف.بی.آی» که به تازگی منتشر شده، نشان می‌دهد آمریکا پنهانی و تحت پوشش مواردی از قبیل امور خیریه، مبالغی را در اختیار رژیم صهیونیستی می‌گذارده که مستقیم در راستای پیشبرد برنامه ساخت سلاح هسته‌ای این رژیم مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

روزنامه «تودی زمان» ترکیه، اظهارات «محمد بن عبدالله آل خلیفه»، وزیر دفاع بحرین را منتشر کرده که طی آن، وی ضمن انتقاد از ایران، به تعریف و تمجید از سیاست‌های ترکیه در منطقه پرداخته است. آل خلیفه در مدیحه سرایی دولت «اردوغان» تا آنجا پیش رفته که گفته: «خاورمیانه قلمرو ترکیه است. دولت کنونی به شدت خوب عمل می‌کند».


سرانجام، روزنامه «تایمز هند» در خبری اقتصادی نوشته دولت هند می‌خواهد از راه صادرات گندم به ایران، بخشی از بدهی نفتی خود را جبران کند. به نوشته این روزنامه، دلیل اصلی این تصمیم از سوی دولت هند، مشکل شدن پرداخت‌های بانکی به ایران به جهت تشدید تحریم‌هاست.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها