فارس به نقل از بلومبرگ، همزمان با تشدید بحران حوزه یورو و تضعیف شاخص های اقتصادی آمریکا که موجب افزایش نگرانی ها در خصوص احتمال کاهش رشد اقتصاد جهانی و احتمال کاهش تقاضای نفت شد، بهای جهانی نفت به پایین ترین میزان از ابتدای سال 2012 رسیده است.
نگرانی ها در خصوص وضعیت حوزه یورو، که پیشتر با آشفتگی سیاسی در یونان تقویت شده بود، با ورود اسپانیا به دوره رکود باز هم افزایش یافت و یورو را برای چهارمین ماه متوالی با کاهش ارزش مواجه ساخت. این در حالی است که آمارهای اقتصادی منتشره در آمریکا نیز حاکی از دریافت علائم نگران کننده از روند بازسازی همچنان شکننده اقتصاد این کشور است.
در پایان معاملات هفته گذشته نفت خام آمریکا با 1.08 دلار کاهش به 91 دلار و 48 سنت در هر بشکه رسید و به کاهش 3 هفتگی قیمت خود که طولانی ترین دوره کاهش قیمت از آگوست 2011 به شمار می رود، ادامه داد.
بر اساس این گزارش، بهای نفت برنت نیز که به پایین ترین رقم از ابتدای 2012 رسیده است در روز جمعه 6 سنت افزایش یافت و به 107 دلار و 98 سنت در هر بشکه رسید.
میشائیل مک کارتی، تحلیلگر بازار نفت در این زمینه اظهار داشت: «ما در حال حاضر تنها بخش کوچکی از یک طوفان تمام عیار را پشت سر گذاشته ایم.» وی خاطرنشان ساخت که تشدید بحران در حوزه یورو، کاهش تقاضا همزمان با کاهش تولیدات صنعتی و میزان مازاد تولید نفت در آمریکا از عوامل کاهش بهای نفت هستند.
وضعیت نابسامان اقتصادی اسپانیا در کنار نگرانی ها از خروج احتمالی یونان از حوزه یورو، بیش از پیش ناظران را نگران ساخته است. به گفته مک کارتی، خروج یونان احتمال از هم پاشیدن ساختار اروپا را افزایش می دهد.
سرمایه گذاران اکنون به مذاکرات هسته ای هفته آینده ایران و 6 قدرت جهانی چشم دوخته اند. بهای نفت برنت در بازارهای جهانی در ماه مارس به دلیل نگرانی از رویارویی غرب و ایران به 128 دلار در هر بشکه رسیده بود.
آمریکا روز پنجشنبه لایحه تحریم های جدید اقتصادی علیه بخش نفت ایران را پس از آنکه جمهوری خواهان سنا گفتند که زمان بیشتری برای مطالعه این طرح نیاز دارند، از دستور کار خارج کرد. این اقدام دموکرات های سنا را که قصد داشتند پیش از مذاکرات هفته آینده این طرح را به تصویب برسانند، خشمگین ساخت.