کد خبر: ۵۵۰۰۴
زمان انتشار: ۱۷:۲۵     ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۱
محققان پارک علم و فناوری خلیج فارس با مشارکت سازمان پژوهش های علمی صنعتی ایران از سال 86 با جمع آوری 170 گونه جلبک دریایی مطالعاتشان را برای تولید بیو دیزل یا سوخت زیستی شروع کردند و اکنون با پایان یافتن مطالعات قرار است این طرح به صورت تجاری در زمینی به وسعت 50 هکتار در دهکده دانایی بوشهر اجرا شود .

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس به واحد مرکزی خبر گفت : در مرحله آزمایشی ، در 11 حوضچه دهکده دانایی به وسعت هزار مترمربع جلبک کشت شد و پس از گذشت پنج سال با تولید 280 تن جلبک در هر هکتار از 52 درصد این جلبک ها بیودیزل یا سوخت زیستی یا بنزین سبک به دست آمد .

محمدی افزود : با اجرای تجاری این طرح در وسعت 50 هکتار از زمین های دهکده دانایی بوشهر در مدت 2 سال از هر هکتار جلبک کشت شده 140 هزار لیتر بیودیزل برابر با 240 تن زیست توده به دست می آید .

وی گفت : هزینه اجرای تجاری این طرح 150 میلیارد ریال است .

محمدی با بیان اینکه با تنوع در تولید این سوخت می توان وابستگی به نفت را کم کرد ،‌ گفت : از جلبک ها برای اینکه منابع ذخیره چربی زیادی دارند می توان به عنوان سوخت هواپیما و یک سوخت سبک استفاده کرد .

وی با اشاره به اینکه استان بوشهر با داشتن زمین های بایر دریا و نورخورشید از زمینه ای مناسب برای تولید بنزین از جلبک برخوردار است ، افزود : برای کشت جلبک دریایی نیازی به زمین کشاورزی نیست و می توان آن را در مجاورت دریا و در زمین های شور هم پرورش داد .

محمدی گفت : تولید بیودیزل در جهان هنوز صنعتی نشده اما محققان در کشورهای آمریکا ، کانادا ،‌نروژ ،‌فرانسه و مصر مطالعاتی برای دستیابی به این فناوری آغاز کرده اند .

به گزارش سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، از دستاوردهای اجرای این طرح مشارکت شرکت های تولیدی در کسب سهم مناسب از بازار گسترده این محصولات در بازار جهانی ، ‌ایجاد فرصت های شغلی برای دانش آموختگان کشور ، فراهم شدن زمینه ایجاد صنایع جانبی و توان ایجاد اشتغال بومی و مشارکت در برنامه جهانی کاهش گازهای گلخانه ای است . این طرح پارسال از بین 37 طرح کشوری جزو سه طرح برتر انتخاب شد .
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها