کد خبر: ۵۴۸۵۸
زمان انتشار: ۰۹:۵۸     ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۱
نگاه تبعیض آمیز مسئولان به ورزش بانوان این بار گریبان تیم ملی فوتسال بانوان را گرفت که پس از قهرمانی در رقابت‌های غرب آسیا فقط ۲۰۰ دلار پاداش گرفتند.

فارس، تیم ملی فوتسال بانوان ایران با هدایت شهرزاد مظفر، مدرس بین‌المللی فیفا قدم در راه پیشرفت نهاده و عزم خود را برای قهرمانی در مسابقات آسیا جزم کرده است.

این تیم که سال گذشته در حرکتی عجیب و تبعیض‌آمیز از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال ایران از سفر به برزیل و شرکت در رقابت‌های جام‌جهانی کوچک بازماند، امیدهای خود را از دست نداد و تلاش کرد تا با دعوت از روسیه، تیم چهارم جهان مسابقات تدارکاتی خود را با کشورهای مطرح در حوزه فوتسال بانوان جهان استارت بزند.

روسیه زمستان گذشته به ایران آمد و بانوان ایرانی یک تساوی و یک شکست 2 بر یک مقابل این تیم به دست آوردند تا روس‌ها را از پیشرفت خود شگفت‌زده کنند. این باعث شد تا روسیه از بانوان ایران برای شرکت در تورنمنت چهارجانبه کشورش دعوت کند. تورنمنتی که تیم‌های پرتغال، تیم سوم جهان و مجارستان نیز در آن حضور داشتند.

 

* قهرمانی مقتدرانه ایران در غرب آسیا و شگفتی حریفان در تورنمنت روسیه

بانوان ایران اما پیش از آن در رقابت‌های غرب آسیا به میدان رفتند و موفق شدند با اقتدار قهرمان این مسابقات شوند. بانوان کشورمان در فینال رقابت‌ها اردن را با 8 گل در هم کوبیدند تا قهرمان بلامنازع مسابقات نام بگیرند. شاگردان مظفر در مرحله گروهی نیز موفق شده بودند، بحرین میزبان را با 6 گل مغلوب کنند.

سرانجام بانوان ایران برای شرکت در تورنمنت روسیه در حالی عازم این کشور شدند که صبح روز مسابقه با میزبان، در مسکو فرود آمدند. تیم ملی فوتسال با وجود خستگی راه، نیمه اول را با پیروزی یک بر صفر به پایان برد اما روسیه روی یک اتفاق در برگشت ضربه فرشته کریمی به گل رسید و گل دوم نیز با فاصله کمی وارد دروازه ایران شد تا شاگردان مظفر حسرت این پیروزی را در دل داشته باشند.

سایت فدراسیون فوتبال روسیه در گزارش این بازی با تمجید از پیشرفت بانوان ایرانی نوشت: روسیه به سختی توانست مقاومت خط دفاع ایران را بشکند و مقابل تیمی که مسابقه به مسابقه بهتر شده است، به پیروزی دست یابد.

ایران فردای آن روز ساعت 4 بعدازظهر به مصاف پرتغال، سومین تیم فوتسال بانوان جهان رفت و به دلیل خستگی زیاد و مصدومیت دروازه‌بان اول خودبا نتیجه 7 بر 2 بازی را واگذار کرد. این در حالی است که بز هم گل اول مسابقه توسط بانوان ایرانی به ثمر رسید.

تیم ملی ایران در آخرین بازی خود بازی 3 بر یک برده را با تساوی 3 بر 3 مقابل مجارستان به پایان برد و عنوان سومی مسابقات را از آن خود کرد.

 

*دعوت از ایران برای شرکت در جام‌جهانی کوچک

اما این مسابقات باعث شد تا پرتغال که از شیوه بازی ایران خوشش آمده بود، برای دعوت از بانوان ایرانی به رقابت‌های جام‌جهانی کوچک که امسال در این کشور برگزار می‌شود با فدراسیون کشورش وارد مذاکره شود.

علاوه بر آن مجارستان نیز خواستار برگزاری دو بازی دوستانه رفت و برگشت با ملی‌پوشان کشورمان و شرکت در تورنمنت بین‌المللی این کشور شد.

اینها به این معنی است که بانوان ایرانی‌می‌توانند با حضور در جمع کشورهای صاحب‌نام در فوتسال بانوان و کسب تجربه مقابل قدرت‌‌های این رشته نه تنها توجه جامعه جهانی را به خود جلب کنند که پنجره‌های پیشرفت و ترقی بیشتری را در مقابل خود ببینند. بانوان ایرانی بدون کوچکترین امکانات به این موفقیت رسیده‌اند و اگر فدراسیون کمی توجه بیشتری به آنان نشان دهد، شاهد موفقیت‌های بزرگتری در آینده از آنان خواهیم بود.

وقتی بانوان ایران در فینال غرب آسیا با 8 گل به پیروزی می‌رسند، نشان از اقتدار آنها در منطقه دارد و باید در ادامه بازی‌های تدارکاتی و دوستانه خود را با تیم‌های مطرح تر برگزار کنند تا قدرت خود را محک زده و تجربیات جدیدی به دست آورند.

شهرزاد مظفر در این باره به فارس گفت: اگر 100 بار دیگر در غرب آسیا به میدان برویم، تجارب ارزشمندی که در روسیه به دست آوردیم را کسب نخواهیم کرد.

 

* نگاه تبعیض آمیز در پرداخت پاداش بازهم گریبانگیز بانوان ورزشکار شد

در نتیجه فدراسیون فوتبال باید در ادامه تلاش کند تا شرکت در تورنمنت‌ های مختلف را برای بانوان ایرانی مهیا کند و آنها را در راه رسیدن به قلل موفقیت همراهی کند، در این راه یکی از نکاتی که توجه و علاقه مسئولان فدراسیون را به پیشرفت بانوان ایرانی نشان می‌دهد، بحث پاداش و حمایت‌های مالی است.

تیم ایران در غرب آسیا قهرمان شد و فدراسیون فوتبال چه قدر به بانوان ایران پاداش داد؟ شجاعی در پاسخ به خبرنگار فارس گفت: 200 دلار به هر یک از بازیکنان پاداش داده‌ایم و در نظر داریم از منابع دیگری نیز پاداش‌هایی را برای آنان تأمین کنیم.

با مقایسه پاداش بانوان ایرانی که در بحرین توانستند مقابل برابر تماشاگران عربی قهرمان شوند با تیم ملی فوتسال مردان ایران که در خاک ایران به قهرمانی رسیدند، متوجه نگاه تبعیض آمیزی که باز هم متوجه بانوان ورزشکار است خواهیم شد.

این در حالی است که فوتسال مردان ایران در عرصه بین‌المللی سابقه و جایگاه بسیار بالاتر و بیشتری نسبت به زنان دارد و قهرمانی در غرب آسیا برای آنان کار چندان دشواری نبود. علاوه بر این مشکلات خاصی که گریبانگیر زنان ورزشکار است را نیز به این‌ها اضافه کنیم خواهیم دید که ارزش کار بانوان ایرانی تا چه ‌اندازه بالاتر است، اما اگر منکر تبعیض در ورزش بین زنان و مردان هستیم چرا در اهدای جوایز مساوات را رعایت نمی‌کنیم؟

اگر قهرمانی در غرب آسیا برای بانوان ایرانی کوچک است، برای مردان ایران با آلبومی از افتخارات که بسیار کوچک‌تر خواهد بود!

مگر چندی پیش نبود که باخبر شدیم مریم یکتایی، بازیکن فوتبال بانوان به دلیل شرایط نامساعد حاکم بر این رشته به والیبال تغییر رشته داد؟ آیا باید فوتبال و فوتسال بانوان را رها کنیم تا ورزشکاران کم‌کم از گرد رشته محبوب خود پراکنده شوند؟ آیا باید دست روی دست گذاشت تا باز هم شاهد چنین اتفاقاتی باشیم؟

انتظار می‌رود که فدراسیون وقتی تلاش و همت بانوان ایرانی را برای پیشرفت و مطرح شدن در جهان می‌بیند، در راه ترقی با آنان همگام شود و باور کند که حمایت از یک تیم فوتسال بانوان نه هزینه زیادی می‌طلبد و نه امکانات خارق‌العاده‌ای. بانوان فوتسالیست ایرانی انتظار زیادی ندارند جز توجه و حمایت مسئولان تا به آن دلگرم باشند و در عرصه بین‌المللی برای ایران افتخارآفرینی کنند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها