به گزارش
پایگاه خبری 598، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در داووس در اظهاراتی سیاسی و خارج از چارچوب فنی جایگاه وی به عنوان مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مدعی شده است که جمهوری اسلامی باید درباره فعالیت هستهای خود با رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ به تفاهم برسد تا از درگیری نظامی احتمالی در غرب آسیا جلوگیری شود.
بنا بر گزارش وبگاه «بلومبرگ»، گروسی با آغاز ریاستجمهوری ترامپ به اقدام وی در دوران اول ریاستجمهوریاش در خروج از برجام اشاره کرد و گفت «توافقی وجود داشت قبل از آنکه ترامپ تصمیم بگیرد که آن (توافق) را دنبال نکند. هماکنون ما باید به نحوه رویارویی به این مسئله برسیم که البته نباید شامل جنگ باشد. ما خواهان جنگهای بیشتر نیستیم».
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین مدعی شد که جمهوری اسلامی همچنان به تولید مقادیر زیادی اورانیوم با درصد غنای بالا ادامه میدهد.
گروسی از آمریکا بهعنوان یک طرف کلیدی اشاره کرد و مدعی شد «ما با روسیه، چین و کشورهای اروپایی در تعامل هستیم، اما برای همه روشن است که ایالات متحده اجتنابناپذیر است. آنچه ما نیاز داریم این است که به یک تفاهم برسیم. این ماموریت ما طی چند هفته آینده خواهد بود.»
قبل از مراسم تحلیف رئیسجمهور آمریکا، رسانهها آمریکایی با انتشار گزارشهایی مدعی شدند که تیم ترامپ در صدد است سیاست شکستخورده فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی را دنبال کند.
از طرف دیگر، فرانسه، آلمان و انگلیس نیز زمینه را برای فشار بیشتر به ایران فراهم کرده بودند و به بازرسان آژانس دستور داده بودند تا گزارش ویژهای را در نیمه اول 2025 درباره فعالیتهای هستهای ایران تدوین کند و این سند را با شورای امنیت سازمان ملل به اشتراک بگذارد.به گزارش فارس، گروسی ادامه داد «این (مسئله هستهای ایران) چیزی است که باید دوباره به مسیر درست بازگردد.» و ابراز امیدواری کرد «خیلی خیلی زود» با دولت ترامپ دیدار کند.
مدیرکل آژانس یا همدست رژیم صهیونیستی؟
رافائل گروسی، مدیرکل فعلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی، که پس از درگذشت آمانو در سال ۲۰۱۹ این سمت را عهدهدار شد، به روابط نزدیک و آشکار خود با رژیم صهیونیستی شهرت دارد.
گروسی در طی یک سال و 3 ماه جنایت رژیم صهیونیستی و در دورانی که سران جنایتکار این رژیم بارها، ایران را به حمله اتمی تهدید میکردند، کوچکترین اقدامی را در حوزه سلاحهای اتمی رژیم صهیونیستی و جنون این رژیم در استفاده از هر سلاح و مکلف کردن و پاسخگو کردن این رژیم در این حوزه انجام نداد و در حالی که بارها سخنانی سیاسی خارج از جایگاه خود را در موضوع سیاست خارجی ایران، به زبان آورده، موضعی محکم را در برابر این رژیم اتخاذ نکرد.
گروسی که پیشتر نیز در مقام معاون آمانو خدمت میکرد، در برههای که آمانو در برابر فشارهای آمریکا برای بازپسگیری گزارش تبرئه ایران درباره پرونده PMD ایستادگی میکرد، یکی از کسانی بود که صریحاً از خواسته آمریکا حمایت کرد اما با پاسخ منفی آمانو روبهرو شد. در آن زمان نیز در محافل هستهای غرب و برخی رسانههای آمریکایی و اروپایی، زمزمههایی مبنی بر احتمال دخالت موساد در قتل احتمالی آمانو بهمنظور جانشینی گروسی به گوش میرسید.
گروسی پیش و پس از سفرهای خود به ایران، بارها راهی اسرائیل شده و حتی ابایی از اذعان به گفتوگوها و رایزنیهای مستقیم با مقامات این رژیم درباره برنامه هستهای کشورمان ندارد. این در حالی است که رژیم صهیونیستی نهتنها عضو پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) نیست، بلکه برنامه هستهای مخفیانه و تسلیحاتی آن تهدیدی جدی برای امنیت منطقهای و جهانی به شمار میرود.
مقامات صهیونیستی، چه در اظهارات تلویحی و چه در رسانههای رسمی خود، صریحاً اذعان کردهاند که اطلاعات مربوط به تأسیسات هستهای ایران را از طریق بازرسان آژانس دریافت کردهاند. این اطلاعات، بستر خرابکاریهای اسرائیل در تأسیسات هستهای ایران و همچنین ترور دانشمندان هستهای کشورمان را فراهم ساخته است.
در یکی از کنفرانسهای خبری خود در وین در آذرماه ۱۴۰۰، گروسی در پاسخ به خبرنگاری که درباره امنیت اطلاعات محرمانه آژانس پرسیده بود، اظهار داشت: «اطلاعات هستهای ناشی از بازرسیهای آژانس محرمانه است، اما ما هیچ ظرفیتی برای جلوگیری از درز این اطلاعات نداریم.» او افزود: «اطلاعات به ۱۷۳ کشور عضو توزیع میشود و اگر یکی از این کشورها اطلاعات را افشا کند، نمیتوان مسئولیت آن را متوجه آژانس دانست.» به بیان سادهتر، اطلاعات سری و طبقهبندیشده تأسیسات هستهای ایران، بیهیچ محدودیتی، در اختیار کشورهای عضو، از جمله آمریکا، فرانسه، انگلیس و رژیم صهیونیستی قرار میگیرد!
گروسی در طی چند سال اخیر نه تنها قدردان حسن نیتهای مقامات کشورمان در همکاری با این سازمان نبوده که کاملا در راستای سیاستهای یکجانبه و سلطه جویانه آمریکا و کشورهای نه چندان مهم اروپای غربی قدم برداشته است که یکی از آخرین نمونههای این موضوع قطعنامههای شورای حکام در سال اخیر بوده است.
به نظر میرسد مسئولان کشورمان باید با لحنی شدیدتر دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از هرگونه موضعگیری سیاسی و غیر فنی خارج از پست سازمانیاش بر حذر داشته و او را از پاسخ احتمالی ایران به هر توطئه جدید از ناحیه آژانس از جمله حرکت این سازمان در جهت فعالسازی مکانیزم ماشه آگاه سازد. در دورانی که غربیها هر حسن نیتی از سوی ایران را با پاسخی گستاخانه جواب میدهند، آژانس بینالمللی انرژی اتمی و در راس آن رافائل گروسی باید عواقب ادامه سیاستهای و مواضع سیاسی خارج از چارچوب سازمانی خود را دریابند. صبر ایران برای ماندن در NPT و همچنین ادامه همکاری با آژانس رو به پایان است. مسئولان کشورمان نیز باید در ارتباط با گروسی ملاحضات جدی داشته و این پیش فرض را درباره وی داشته باشند که ارائه هر اطلاعاتی به گروسی منجر به انتقال بیکم و کاست آن به رژیم صهیونیستی است. از این رو، از مسئولان گرامی که صداقت و تعهدشان مورد اعتماد ملت است، انتظار میرود که در برخورد با مدیرکل آژانس، نهایت دقت را به خرج دهند و هیچ اطلاعاتی فراتر از چارچوب تعهدات پروتکلی کشورمان در اختیار وی قرار ندهند.