به گزارش پایگاه خبری 598، تیرماه سال جاری معاون سیاسی شهید رئیسی خبر از انعقاد قرارداد گاز به قیمت ارزان با دولت ترکمنستان داد.این قرارداد که با هنر دیپلماسی دولت شهید رئیسی، در اثنای برگزاری اجلاس سران شانگهای منعقد شد میتوانست ناترازی گازی کشور را به شکل مطلوبی برطرف کند.
با این حال امروز پزشکیان خبر داد که ترکمنستان نمیخواهد با دولت او قرارداد گازی منعقد کند.
باید دید تیم بیتدبیر پزشکیان که در گذشته نیز قراردادهای ننگینی همچون کرسنت را برای کشور به همراه آورده بودند باز هم با بیتدبیری باعث ضرر کشور شدهاند یا خیر؟
پایداری شبکه گاز شمال و شمال شرقی ایران، کمک به حل ناترازی گاز در روزهای سرد سال و افزایش صادرات گاز ایران به کشورهای ترکیه و عراق و احیای قرارداد صادرات گاز به پاکستان از جمله مزایای خرید گاز ارزان ترکمنستان بود.
بیشتر بخوانید: حل و فصل اختلافات چندساله ایران و ترکمنستان پس از خرابکاری فاجعه بار دولت روحانی
زنگنه: وزیر نفت، در ماجرای ترکمنستان خیانت کرده است
ماجرای اختلاف ایران با ترکمنستان در سال ۹۵ که به قطع گاز مناطق شمالی کشور در فصل سرما انجامید، فقط یکی از موارد پرونده قصور بیژن زنگنه است که به گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس، محمدجواد ظریف در جلسه با نمایندگان از آن به عنوان «خیانت» یاد کرد.
مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در توئیتر نوشت: آقای دکتر ظریف! حال که سکوت شکستید، در ایامی که وزارت نفت دولت سیزدهم بدون برجام موفق شده بدهی ترکمنستان را تسویه و قرارداد گازی را احیا کند، آنچه سال ۹۹ در جلسه با بنده و جمعی از نمایندگان در دفترتان گفتید، علنی بگویید: “زنگنه در ماجرای ترکمنستان خیانت کرد”، دانستن حق مردم نبود؟!
از قرار معلوم با روی کار آمدن دولت یازدهم، بیژن زنگنه وزیر نفت وقت، تعامل گازی ایران با ترکمنستان را در سال ۹۵ به هم زد.هرچند که ماجرای قطعی گاز ترکمنستان را باید نمونهای کوچک از فهرست بلندبالای اشتباهات، ترک فعلها و کم کاری و قصور زنگنه در صنعت نفت و گاز کشور برشمرد.
بدون شک تشکیل پرونده ترک فعل برای «بیژن نامدار زنگنه» کمترین اقدامی بوده که برای وزیر سابق نفت صورت گرفته، چراکه با بررسی کارنامه عملکرد او در همه این سالهای او در وزارت نفت، بیاغراق، رسیدن به همان نتیجهای که محمدجواد ظریف درسال ۹۹ بدان رسید چندان هم دور از ذهن نیست.