به گزارش پایگاه خبری 598، مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی به انتشار مطلبی پیرامون «عدم ورود مستقیم ایران برای نابودی اسرائیل» پرداخته که تقدیم علاقهمندان میشود:
پرسش:
چرا ایران در خصوص نابودی اسرائیل و جنگ غزه بهطور مستقیم وارد عمل نمیشود؟
پاسخ:
مقدمه
چند نکته در پاسخ به این پرسش قابل تبیین است:
۱. تجاوز یهودیان به سرزمین فلسطین، قدمتی حدوداً ۸۰ ساله دارد. ملت ایران همواره از حامیان اصلی مردم مظلوم فلسطین بوده است.
اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مردم فلسطین شامل فعالیتهای متعدد سیاسی، امنیتی، اقتصادی و حقوقی است. نشستهای متعدد کشورهای اسلامی در حمایت از مردم فلسطین به ابتکار جمهوری اسلامی ایران، محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در نامه وزیر خارجه به دبیر کل سازمان ملل متحد، ترغیب دولتهای اسلامی به قطع روابط اقتصادی و تحریم رژیم صهیونیستی ازجمله این اقدامات است. (۱)
و مهمترین نکته آنکه امروز علاوه بر رزمندگان حماس، کل جبهه مقاومت، علیه رژیم صهیونیستی، بسیج شدهاند. یمن، حزبالله لبنان، جبهه مقاومت عراق و دولت سوریه. دولت جمهوری اسلامی ایران، مهمترین پشتوانه جبهه مقاومت است و اگر پشتیبانی مستشاری و نظامی جمهوری اسلامی ایران از جبهه مقاومت نبود، سرنوشت جنگ به نفع رژیم صهیونیستی رقم خورده بود.
۲. یکی از مهمترین نکات درباره شیوه مقابله با اسرائیل، روش مبارزه با این رژیم سفاک است. این روزها برخی از مردم انتظار دارند، جمهوری اسلامی ایران با موشکباران سرزمینهای اشغالی، کار اسرائیل را تمام کند، اما این نگرش به دلایل متعددی اشتباه است:
- اول؛ اکنون در سرزمینهای اشغالی، زنان و کودکان یهودی هم زندگی میکنند، موشکباران این زنان و کودکان، خلاف قوانین اخلاق و اسلام است. آنها حتی اگر بدانند که در مکان غصبی زندگی میکنند، حق آنان مرگ نیست.
ضمن آنکه برخی از یهودیان، بهصورت کاملاً مشروع در فلسطین زندگی میکردند و فلسطین خانه آنان بوده است. (بین ۴ تا ۶ درصد خاک فلسطین، پیش از یورش اسرائیل به فلسطین در سال ۱۹۴۸ میلادی، از آن یهودیان بوده است). همچنین اکنون برخی از فلسطینیان مسلمان و مسیحی درون سرزمینهای اشغالی زندگی میکنند و به دلیل شهرکسازی یهودیان، مسلمانان، مسیحیان و یهودیان درآمیخته با هم زندگی میکنند.
موشکباران گسترده سرزمینهای اشغالی به معنای کشتن این انسانهای بیگناه نیز هست؛ که اساساً هیچ حقی برای کشتن آنان وجود ندارد.
- دوم؛ موشکباران گسترده سرزمینهای اشغالی از جانب جمهوری اسلامی، باعث ایجاد یک «جنگ تمامعیار و حتی جهانی» خواهد شد و در پایان آن معلوم نیست اسرائیل بهکلی نابود شود. دولتهای غربی تلاش خواهند کرد به هر قیمتی که شده، اسرائیل را سرپا نگهدارند؛ بنابراین به این دلایل و دلایل متعدد دیگری که مجال بحث آن نیست، موشکباران گسترده رژیم صهیونیستی مشکل فلسطین و جهان اسلام را حل نخواهد کرد.
۳. راهحل صحیح و منطقی مبارزه با اسرائیل؛ روش چندجانبه است؛ از یکسو، «مقاومت مردم فلسطین» که اینک ادامه دارد و از سوی دیگر اقدام هماهنگ جهان اسلام و آزادگان جهان علیه رژیم صهیونیستی است. اقداماتی از قبیل «تحریم اقتصادی»، «فشارهای حقوقی» علیه این رژیم و از همه مهمتر، «اقدام سیاسی» در جهت برگزاری «انتخابات آزاد» با حضور تمام فلسطینیان آواره و افرادی که بومی فلسطین محسوب میشوند، چه یهودی، مسلمان و یا مسیحی باشند.
این همان پیشنهاد دموکراتیک جمهوری اسلامی ایران در جهت آزادی فلسطین است که راه تحقق آن از کانال مقاومت و آگاهی مردم فلسطین میگذرد. مطمئناً این روش، موجب نابودی اسرائیل میشود؛ زیرا جمعیت بومی یهودی، قابلمقایسه با جمعیت مسلمانان فلسطین نیستند و اکثریت با مسلمانان است؛ اما تا زمانی که این طرح قابلاجرا شود، تنها راه مقابله با اسرائیل، مقاومت و مقاومت و مقاومت مردم فلسطین و حمایت جدی جهان اسلام است.
۴. راهبرد منطقهای جمهوری اسلامی مبتنی بر جنگ گسترده و کشتار غیرنظامیان نیست. هرچند این افراد، شهرکنشینان غاصب باشند. قرآن ما را به عدالت حتی درباره دشمنانمان سفارش کرده است. (۲) جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد تا بهجای ایجاد درگیری گسترده که کشتار غیرنظامیان را در پی دارد، گروههای مردمی منطقه را آگاه کرده و آنان را برای مقابله با هرگونه دشمن اسلام و مسلمین، چه داعش و مانند آن و یا دشمن همیشگی ما اسرائیل آماده نماید.
این راهبرد در حال انجام است و نتایج آن از سال ۲۰۰۰ که اسرائیل با خفت و خواری، شکست در برابر حزبالله لبنان را پذیرفت و از جنوب لبنان عقبنشینی کرد، کارایی خود را نشان داده است. عملیات «طوفان الاقصی» که گروه مقاومت حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳(۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) انجام داد و برای اولین بار بعد از تأسیس رژیم صهیونیستی شکستی غیرقابلجبران بر آن وارد نمود، (۳) نشانه دیگری بر درستی این راهبرد است.
۵. پیروزی در جنگ تنها با کاربرد سلاح نیست. یک دیوانه میتواند با به دست گرفتن یه اسلحه کلاش ده ها نفر بیگناه را به خاک و خون بکشد. این دقیقاً کاری است که اسرائیل میکند. این کار نه شجاعت است و نه نشانه برتری.
جنگ نیز قاعده خود را دارد. فرمانده عاقل و برتر کاری میکند که دشمن را با کمترین تلفات حتی از نیروهای دشمن، وادار به تسلیم نماید. کاری که در عملیات «وعده صادق» انجام شد.
۶. راهبرد ایران در منطقه، باعث شده بود برخی گمان کنند که جمهوری اسلامی ایران از درگیری با دشمن هراس دارد و یا سلاح پیشرفتهای در اختیار ندارد، اما عملیات وعده صادق نشان داد که جمهوری اسلامی ایران هم سلاح پیشرفته دارد و هم اراده ضربه زدن را. اگر تا به حال از درگیری مستقیم و جنگ گسترده ممانعت کرده، دلیل شرعی و منطقی داشته است.
حتی عملیات وعده صادق نیز نشان داد که جمهوری اسلامی در عین اینکه میتواند موشکهایش را بر سر شهرکنشینان صهیونیست فرو بریزد، این کار را نمیکند، بلکه موشکها را از بالای سر شهرکنشینان عبور دادیم تا دنیا بداند میتوانیم کشتار کنیم، اما به اخلاق دینی خود پایبند هستیم. از سوی دیگر دانش آن را داریم تا موشک را همانجایی فرود آوریم که اهدافمان اقتضا میکند.
واکنش بچگانه اسرائیل به عملیات وعده صادق نیز کارآمدی و آمادی صددرصدی پدافندی ما را نشان داد؛ بنابراین نه در بعد تهاجمی و نه در بعد تدافعی دچار مشکل نیستیم. این اخلاق دینی است که راه و رسم ما را تعیین میکند.
نتیجه:
عدم دخالت مستقیم جمهوری اسلامی در جنگ غزه، عوامل و دلایل شرعی، سیاسی، امنیتی و تاریخی دارد. جمهوری اسلامی ایران، بهحکم شرع نمیتواند به کشتار مردم غیرنظامی اقدام کند. منطق اسلام در جنگ، منطق اخلاق است.
ازنظر سیاسی و امنیتی، ایجاد جنگ گسترده در غزه، به معنای افزایش تلفات غیرنظامیان است که نه منطقی است و نه دستاوردی به دنبال دارد. منطقیترین راه مبارزه با اسرائیل، آمادگی درونی مردم فلسطین و تلاش آنان برای آزادی سرزمین خویش از یکسو و از سوی دیگر حمایتهای سیاسی و اقتصادی و حقوقی ملتهای اسلامی از آنان است.
اگر کشورهای اسلامی مانند ترکیه، قطر، عربستان و امارات، بخشی از روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع نمایند، بسیاری از مشکلات مردم فلسطین حل خواهد شد و راه آزادی آنان هموار میشود.
پینوشتها:
۱. ممکن است برخی از این اقدامات، بیثمر به نظر برسد، اما باید دانست که اقدامات سیاسی و حقوقی در میانمدت بسیار مؤثر است. ضمن آنکه دولت جمهوری اسلامی ایران وظیفه خود را انجام میدهد و منتظر نتیجه قطعی نیست.
۲. ﴿...وَلا یَجرِمَنَّکُم شَنَآنُ قَومٍ عَلی أَلّا تَعدِلُوا اعدِلوا هُوَ أَقرَبُ لِلتَّقوی وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبیرٌ بِما تَعمَلونَ﴾؛ دشمنی با جمعیتی، شما را به گناه و ترک عدالت نکشاند! عدالت کنید که به پرهیزگاری نزدیکتر است! و از (معصیت) خدا بپرهیزید که ازآنچه انجام میدهید، باخبر است! سوره مائده، آیه ۸.
۳. درنبرد سال ۱۹۷۳، ابتدا اسرائیل از کشورهای عربی شکست خورد، اما در ادامه جبران کرد، اما به اذعان کارشناسان نظامی و امنیتی تا ابد نخواهد توانست عملیات طوفان الاقصی را جبران کند.