کد خبر: ۵۳۸۴۱
زمان انتشار: ۱۲:۰۶     ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۱
"محمد سلیم العوا"، نامزد اسلام‌گرای ریاست جمهوری مصر عادی‌سازی روابط قاهره با اسرائیل را غیرممکن خواند و بر اجرای کامل شریعت اسلامی در این کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، "محمد سلیم العوا"، 70 ساله اندیشمند اسلامی سنی‌مذهب، نویسنده و وکیل مصری است که سالیان سال نیز به عنوان و مشاور حقوقی بسیاری از دولت‌ها در کشورهای عربی کار کرده است. 

وی دبیر کل سابق اتحادیه جهانی علمای اسلام و رئیس انجمن فرهنگ  و گفت‌وگو در مصر است.

این نامزد اسلام‌گرا که خود را به عنوان نامزد مستقل در انتخابات معرفی کرده است یکی از برجسته‌ترین پیشگامان گفت‌وگوی ملی در مصر و از مبلغان گفت‌وگو و نزدیکی بین اهل تسنن و شیعیان و همچنین عضو هیات عربی "گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت" بوده است.

محمد سلیم العوا عضو سابق جنبش اخوان المسلمون به شدت با موروثی بودن حکومت مبارک مخالف بوده است و30 نامزد پارلمان الشعب و مجلس شورا  از نمایندگان مستقل و نمایندگان حزب سلفی النور و حزب اسلام‌گرای الوسط و حزب سازندگی و توسعه وی را تایید کرده‌اند.

نامزد اسلام‌گرای ریاست جمهوری مصر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قاهره تحقق عدالت و مبارزه با فقر، اجرای شریعت اسلامی  واستفاده بهینه از انرژی در کشورش را از اولویت‌های برنامه خود در صورت پیروزی در انتخابات دانست.

وی ضمن تاکید بر ضرورت ازسرگیری روابط تهران- قاهره  و اهمیت این موضوع در سطح عربی و بین‌المللی گفت: هراسی از نفوذ شیعه در مصر نیست همه ما عقیده واحدی داریم که با آن زندگی می‌کنیم ما از حامیان نظام ایران و مخالف دخالت‌های آمریکا در این کشور هستیم.

سلیم العوا ضمن اعلام مخالفت خود با هر گونه عادی‌سازی روابط قاهره-تل‌آویو گفت اسرائیل رژیمی اشغالگر است و مصر هیچ مبادله تجاری و غیرتجاری با آن نخواهد داشت چون منافع دو طرف با یکدیگر همسو نیست.

این نامزد ریاست جمهوری مصر با اشاره به اینکه روابط قاهره واشنگتن در دوره مبارک منجر به از دست رفتن آبرو و اعتبار مصری‌ها در همه جای جهان شده است تاکید کرد در صورت پیروزی در انتخابات روابط  عادی با آمریکا را مشروط به احترام متقابل و دست برداشتن واشنگتن از دفاع بی‌دلیل از رژیم صهیونیستی خواهد کرد.

سلیم العوا ضمن اعلام حمایت خود از همه اشکال مقاومت برای بیرون راندن رژیم اشغالگر صهیونیستی از سرزمین فلسطین تاکید کرد به زودی همه ما مسلمانان در مسجد الاقصی نماز می‌گذاریم.

 

                                         ******آنچه در زیر می‌آید متن کامل این مصاحبه است*******

 

فارس: برنامه شما برای ریاست جمهوری مصر چیست؟

سلیم العوا: تحقق عدالت و پایبندی کامل به برابری بین مردم اساس بقای دولت‌ها و دوام قدرت آنها است.

از دیگر برنامه‌های ریاست جمهوری دقت نظر بر اسلامی بودن قوانین صادره از سوی قوه مقننه و تجدید نظر در همه قوانین موجود برای حذف قوانینی است که مخالف شریعت اسلامی است یا با اصول کلی آن در تعارض است.

از دیگر برنامه‌ها کاهش تدریجی استفاده از انرژی در صنایع سنگین است که نزدیکی به 75 درصد از گاز و 65 درصد از برق کشور صرف آن می‌شود.

فارس:فکر نمی‌کنید شورای نظامی قدرت را به نامزد مورد حمایت خود واگذار کند؟

سلیم العوا: فکر نمی‌کنم که شورای نظامی در سایه شرایط کنونی قادر به تقلب باشد و قدرت را به نامزد دلخواه خود بدهد چون در حیطه شایعاتی درباره تقلب در انتخابات و درگیری بین احزاب و همچنین اختلافات بین پارلمان و دولت و اعتراضات هواداران حازم ابواسماعیل نامزد رد صلاحیت شده و شکایت‌ها از کمیسیون عالی انتخابات مردم در حالتی از سردرگمی و استرس به سر می‌برند همه این مسائل موجب می‌شود که شورای نظامی قبل از اقدام برای هر گونه تقلبی در انتخابات ریاست جمهوری هزار بار به کار خود فکر کند.

مگر اینکه سناریوی دیگری در کار باشد و آن اینکه کسانی که تاکنون ساکت بوده و اظهار نظری نکرده بودند و از طولانی شدن مدت دوره انتقالی ناراضی هستند حتی اگر هر تقلبی در انتخابات صورت گیرد در کنار شورای نظامی بمانند چون می‌خواهند دوره انتقالی در هر صورت تمام شود و هر حکومتی با هر رئیسی حتی مبارک روی کار بیاید اشکالی برای آنها نیست.

فارس:نظر شما درباره روابط مصر و ایران چیست؟به نظر شما این روابط باید از سر گرفته است اهمیتش در چیست؟

سلیم العوا: در صورتی که رئیس جمهور شوم ازسرگیری روابط ایران و مصر در اولویت است چون قطعی روابط مصر و ایران هدف آمریکا بود و هیچ دلیل دینی ندارد همه ما مسلمانیم و مذاهب ما تنوعی از اهل تسنن شیعه سلفی و صوفی است.

هراسی از نفوذ شیعه در مصر نیست همه ما عقیده واحدی داریم که با آن زندگی می‌کنیم ما از حامیان نظام ایران و مخالف دخالت‌های آمریکا در این کشور هستیم بنابراین ازسرگیری روابط قاهره-تهران را تایید می‌کنم و معتقدم که این روابط اهمیت بزرگی در سطح عربی و بین‌المللی دارد.

فارس:نظر شما درباره توافقنامه کمپ‌دیوید چیست؟

سلیم العوا: توافقنامه‌ای را که سادات با رژیم صهیونیستی به امضا رساند برای ما الزام‌آور است و آن را نقض نمی‌کنم مگر اینکه طرف اسرائیلی بخواهد آن را نقض کند چون ما کشور صلح و دوستی و عدالت هستیم و بر عهد و پیمان خود خواهیم بود این چیزی است که در دین اسلام آموخته‌ایم و هنوزی روزی نیامده است که مسلمانان بر عهد و پیمانشان نباشند.

فارس:از نظر شما روابط مصر و اسرائیل پس از انقلاب چگونه باید باشد؟

سلیم العوا: روابط مصر و اسرائیل هیچ پایه و اساسی به غیر از پیمان صلح کمپ‌دیوید ندارد اما عادی‌سازی روابط با این کشور مردود است و هر اقدامی که صلح بین دو کشور را نقض کند مسئولیت آن بر گردن اسرائیل است ما هیچ مبادله تجاری و غیرتجاری با اسرائیل برقرار نخواهیم کرد چون منافع مصر و اسرائیل با یکدیگر همسو نیست و نظام مبارک هم تمام شده است

فارس: نظر شما درباره رابطه با آمریکا چیست در دوره مبارک این روابط محکم بوده است آیا این روابط به پیشرفت کشور منجر شده بود؟

سلیم العوا: مصر در دوران مبارک سرسپرده آمریکا بود هر کاری که مبارک در روابط خارجی خود انجام می‌داد در اساس اجرای نقشه‌های صهیونیستی آمریکایی بود اما روابط ما با آمریکا رابطه عادی خواهد بود امابه شرطی که به منافع مصری‌ها و کشورهای عربی احترام گذارد و از دفاع بی‌دلیل خود از رژیم صهیونستی دست بردارد چرا که آمریکا به خوبی از تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه برادران عرب در همه جای جهان باخبر است.

روابط مصر با آمریکا منجر به از دست رفتن آبرو و اعتبار مصری‌ها در همه جای جهان شد و سطح اقتصادی مصر را نیز طی سال‌های اخیر از حکم مبارک بسیار تنزل دارد به گونه‌ای که نسبت فقر و بیکاری و عدم تاهل را بالا برد.

فارس: در صورت رسیدن به قدرت روابط مصر و عربستان به ویژه با توجه به حوادث اخیر چگونه خواهد بود؟

سلیم العوا: من با اقدام طرف سعودی در بازداشت الجیزاوی وکیل مصری مخالفم و این کشور باید همه بازداشتی‌ها در زندان‌های سعودی را فورا آزاد کند و اگر در طی حوادث اخیر رئیس جمهور بودم سفیر مصر در عربستان را از این کشور خارج می‌کرد و منافع مصر را بالاتر از هر موضوع دیگر مد نظر می‌گرفتم دلیل بحران اخیر این بود که عربستان کاملا درک می‌کند به دنبال رفتن مبارک منافعش در مصر از دست رفته است به همین دلیل همچنان با انقلاب مصر مخالف است.

فارس: قضیه فلسطین را چگونه می‌بینید؟

سلیم العوا: نخست راه بین مصر و غزه را باز خواهم کرد به گونه‌ای که نیاز به صدور مجوز برای عبور و مرور نباشد و از همه اشکال مقاومت فلسطین حمایت خواهم کرد تا رژیم اشغالگر صهیونیستی از خاک فلسطین بیرون رود و همه ما به زودی در مسجد الاقصی نماز گزاریم و از جامعه بین‌المللی نیز می‌خواهم اسرائیل را وادار به اجرای قوانین بین‌المللی کند.

فارس:رابطه مصر با کشورهای منطقه در آینده چگونه خواهد بود؟

سلیم العوا: سیاست خارجی مصر دو اصل اساسی را دنبال خواهد کرد نخست اولویت دادن به مصلحت مصر  و دوم تعامل برابر و متوازن با همه کشورها نهادها و سازمان‌های بین‌المللی است.

بر اساس این سیاست مصر هرگز سرسپرده هیچ اراده خارجی نخواهد بود و بر اساس اراده ملی روابط دیپلماتیک و ممتاز با شمار زیادی از کشورهای جهان برقرار خواهد کرد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها